Kdož sú boží pacienti?

Dočetl jsem se, že "pacienti žádají jména lékařů..." Ti "pacienti", to je jako kdo? Všech 10 milionů obyvatel naší vlasti, včetně těch s lékařským vzděláním i praxí, protože "pacienti" jsme vlastně všichni? Řada nesmyslů spojených s doktorskými protesty zjevně nebere konce.

"Pohádka doktorská" zjevně nebere konce.

Já teda žádná jména nežádám. Pokud máte nějaké pochybnosti o zákrocích či jednání lékaře, které souvisí s vaší léčbou, jsou tu samozřejmě možnosti stěžovat si nebo jít k jinému lékaři - před stávkou stejnějako po.

Jenom mě fascinuje, že někdo je schopen říci a napsat, že "pacienti" se rozhodli lékařům něco oplatit, do novin nějakou ptákovinu uvedla "jedna pacientka" atd. Pacienti jsme přitom v podstatě všichni, včetně těch doktorů, kteří podali výpověď, takže míra vyjadřovací impotence a absence logiky, kterou vykázala řada novinářů a řada "pacientů", zjevně dostoupila vrcholu. Ukažte mi někoho, kdo není pacient.
Druhá věc je nápad sám. Ano, oštemplujeme si felčary, kteří se opovážili dát výpověď, protože výpověď dát doktor přeci nesmí - nevím sice proč, ale z různých popletených výkřiků z davu vyplývá, že je to asi skutek protilidový a dokonce proti Ústavě (ano, i s tím kdosi přišel, nejspíš taky nějaký "pacient", tentokrát konkrétně z Bohnic nebo Havlbrodu).
Tak mi řekněte, pacienti, kdybyste přijeli v noci na pohotovost s akutním problémem a byl tam doktor s nálepkou, co uděláte? Pojedete o dům dál? Nebo kdyby se ukázalo, že komplikovanou operaci, která vás čeká, má provádět jeden z těch "zrádců lidu", který je shodou okolností špička ve svém oboru, požádáte o někoho jiného? Když jeden neurochirurg podal výpověď, další dva ho podpořili jinou formou protestu, jděte si za věrným obvoďákem, jenž nezradil.
Budu nadšen, když někdo uveřejní taky "seznam pacientů", abych se jim mohl zdaleka vyhnout. Neboť jak říkával Werich, kde blb, tam nebezpečno.

Autor: Robert J. Hřebíček | čtvrtek 24.2.2011 16:16 | karma článku: 19,34 | přečteno: 1895x