Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

georgesco

18. 4. 2011 9:55
dobrý

To je fakt pěkně napsaný.

0 0
možnosti
K

kaktusak

2. 4. 2011 1:06
Rodáci jsou úspěšnou diverzní akcí třetího odboje

Takovýto humus posloužil k diskreditaci komunistické strany. Představitel hlavní role by měl za svůj mizerný herecký výkon dostat nějakou medaili za protikomunistickou činnost.

Ale mohli by dát toho Gottwalda, nebo Okres na severu...

0 0
možnosti
PH

petrph

1. 4. 2011 9:58
zase to neberte tak tragicky

Rodáci, to už je úplný umělecký dekadentní zánik jedné epochy, přesně v duchu přísloví, že umírající kobyla nejvíc kope. Na mnohé jiné se dívat dál, s pocitem určité nostalgie. Filmy s panem Marvanem,Kopeckýma  slavnou plejádou našich herců, kterým dnešní generace polistopadových herců a režisérů nesahá ni po kolena.

Ba  dokonce,tyhle staré filmy  je to tak jediné, na co se dá na našich obrazovkách dívat  ,Při přepínání všech těch současných bezduchých stříleček a thrillerů, unylých soap oper, nudných moderátorských show a debilních soutěží ala Superstar.... 

Ovšem nesmutněte,síla politické manipulace už je někde jinde.Dnešní, moderními médii zblblá mládež volila o minulých volbách  Věci Veřejné  a TOP09 a na starými filmy představené výdobytky socialismu nebrala zřetel. Ani major Zeman ani Žena za pultem  je nepřesvědčili  aby voliili neokomunisty, kteří by jim snad ten ráj na zemi ze starých filmů zase mohli přivést zpátky..A obávám se že ani Rodáci na tom nic nezmění...

0 0
možnosti
M

mubu

1. 4. 2011 9:40
Nemám rád

to neustálé srovnávání "vyjedených krámů" za komunistů s dneškem.

1.  Nevím o žádných vyjedených krámech - ani v Praze ani ve dvou vesnicích, kam jsem pravidelně jezdíval. I jižního ovoce bylo dost po celý rok (alespon v Praze), protože vím, jak jsme dělali dcerce stále nějaké zdravé ovocné pokrmy. 

2. A to srovnávání co bylo před 21 lety - kdoví, čemu se budou lidé smát  nám za dalších 21 let. A prvorepublikové krámy asi byly také daleko chudší než ty komunistické.

3. A pokud srovnávat, tak srovnávat i nezaměstnanost, kriminalitu, bezplatnou zdravotní péči, odchod do důchodu v 60, ......

0 0
možnosti

doriana_

1. 4. 2011 9:32
Už se na to těšim...

Zhlédla jsem Zemana i Jiřku. Ze Zemana mi bylo občas i blbě, byl celkem rafinovanej. Myslim, že někteří méně inteligentní spoluobčani to mohli i žrát...Ale Jiřka se mi fakt líbila, to jsme se doma nasmáli a ta sexuální scéna s Haničincem, no super.... To snad nemohlo brát vážně ani dítě v MŠ...

0 0
možnosti
F

Faustino

1. 4. 2011 9:43
Re: Už se na to těšim...

http://www.youtube.com/watch?v=UOE3KkUdu_A

0 0
možnosti
B

bofums

1. 4. 2011 8:59
Nejhezčí je video !

To video jistě potěší každého správného soudruha. Vidět Klému, sice jen

prostřednictvím herce, to je zážitek !  Zásadový, nenacamraný, řvoucí a dý-

mající ! Seriál vřele doporučuji všem mladým komunistům, protože je to

utvrdí v jejich pravdách.

0 0
možnosti
F

Faustino

1. 4. 2011 9:41
Re: Nejhezčí je video !

Štěpnička se dostavil na kamerové zkoušky na Gottwalda v černém kvádru a tmavé vázance. Přijel přímo z pohřbu své matky, kterou komunisti zavřeli.

0 0
možnosti
MB

MacX

1. 4. 2011 8:47
Není divu

Nevím, proč se divíte. Osobně tyhle seriály (až na Nemocnici, která je až na drobné úlitby režimu kvalitní dramatické dílo, které tehdy obstálo i v SRN) sleduju pro pobavení a abych se pocvičil ve znalosti demagogie a odolnosti vůči ní. Proč se na to dívají ostatní, tak za ně mluvit nemohu, část určitě proto, že v tom režimu prostě zažili lepší časy, na tom asi není nic divného. Pokud si budeme namlouvat, že současný systém je požehnáním pro všechny, tak budeme lhát stejně, jako ten minulý.

Naprosto souhlasím, že je pozoruhodné, kdo v těch seriálech vystupoval. Jestlipak třeba takový Jiří Bartoška ještě 1-2 roky před pádem režimu opravdu "musel" v Rodácích účinkovat, aby se existenčně nezlikvidoval? Píšu to zvláště s ohledem na jeho pozdější dost zřetelná politická prohlášení. V tomto ohledu bych účast v Rodácích viděl možná přísněji, než podpis na Antichartě.

0 0
možnosti
A

akki

1. 4. 2011 8:28
Uff! Děkuji.

Konečně to někdo řekl naplno. Herci většinou museli, ale diváci nikoliv. A stejně to teď s nadšením sledují. Nemocnici možná, ale Ženu za pultem a Rodáky si opravdu odpustím. Nemám ráda trapnosti. Ale jako študýrka pro mladé je to bezva, navíc se u toho zasmějí. A smích je velmi zdravý.;-D

0 0
možnosti
JN

Já, Claudius

1. 4. 2011 8:18
No a co jako?

0 0
možnosti
AA

Jack Russell

1. 4. 2011 8:11
"Fakt nechci nikoho soudit nebo očerňovat."

Opět jeden vykladač "pravdy" se pokusil o agitku jako vyšitou z brožurky o údernosti propagandy. Směsice lží, pravd, polopravd a subjektivních pocitů. S tím je možné uspět leda tak na besídkách s žáky a studenty, nikoliv u lidí, kteří v té době prožili svůj produktivní věk. Těm svůj názor nevnutíte, ti svůj názor, založený na osobním prožitku, již mají. Ale budiž, vy to takhle vidíte a nikdo vás na jmenované seriály nenutí se dívat. Tak se dívejte na Rosalindu nebo Superstar a přestaňte kádrovat lidi, o kterých evidentně nic nevíte.

0 0
možnosti
B

bofums

1. 4. 2011 8:50
Re: "Fakt nechci nikoho soudit nebo očerňovat."

Jacku, z toho seriálu si pamatuji jen  " Čuňu", jak se mu zalila tvář krví z "gumy",

ukryté pod čepicí. A reakci svého znojemského přítele, který se mi snažil vysvět-

lit, že nejsou na Znojemsku všichni potomci  proslulého Vitáska. Ať je to jak chce,

přeji přátelům starých pořádků hezké, pokud možno nerušené pokoukání;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 137
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4078x
Vizionář, kontrarevolucionář, kulinář, bohoslovec, hvězdopravec a byrokrat.