Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zajko Vajko

27. 7. 2008 11:50
Tak já Vám a celé Vaší rodině přeji,

ať to takhle pěkně šlape i nadále.R^

0 0
možnosti

+Granit+

24. 7. 2008 22:57
zajímavý článek

právě jsem pochopil proč nechci děti

0 0
možnosti

stastu

24. 7. 2008 17:15
Smekám klobouk

a přeji úspěšné dny!

Standa S.

0 0
možnosti

Květnice

22. 7. 2008 18:18
Z jiného soudku

Ahoj Makýšku,

info zcela mimo mísu - 10.7.2008 se nám narodila Amálka (z Květnice)...Nevěděla jsem, jakou cestou Ti dát vědět, tak jsem to zkusila takto. Pa.M.

0 0
možnosti

deepwell

22. 7. 2008 11:27
Matka a syn

Markétko, já se přiznám, že knihy o výchově už delší dobu ze zásady nečtu. Nějak mám pocit, že to podstatné tam stejně není, a  i kdyby to tam bylo, tak to člověk stejně není schopen použít ;-)

O to raději si ale přečtu takovýhle postřeh ze života :-)

0 0
možnosti

deepwell

22. 7. 2008 11:29
Re: Matka a syn

Přemýšlela jsem o tom a došla k závěru, že pro mě je výchova syna

snažší úkol než kdybych měla vychovávat dceru. Odjakživa "lépe

vycházím" s muži než se ženami, tak to vlastně ani není pro mě

překvapivé zjištění. Mám ráda mužskou přímočarost, mám pocit, že se nemusím mít tak "na pozoru" jako v kontaktu s ženou.

0 0
možnosti

POToole

22. 7. 2008 6:07
Hezky napsano,

davam karmu! :-) Z clanku je poznat, jak se svym detem s laskou venujete a jak jejich vychovu neberete na lehkou vahu. Jsem si jista, ze z nich vyrostou spravni chlapi. Hodne stesti.. Pavlina

0 0
možnosti

Alrauna

21. 7. 2008 17:07
zvláštní péče?

Nezlobte se, ale připadá mi to, jako by na výchovu kluků byla třeba nějaká zvláštní "udělátka". Každý rodič si přeje, aby jeho dítě bylo šťastné a úspěšné, aby mělo charakter, atd.  Jistě, děti se v určitém období přirozeně identifikují s rodičem vlastního pohlaví, ale rozdělovat role "já se budu mazlit, ty budeš charakter" a podobně...  nebo se chovat k dětem diferencovaně podle pohlaví, to mi připadá minimálně zvláštní.

Mmch, i holčičky chtějí s někým soupeřit, lépe řečeno, dominantní děti chtějí soupeřit, sumisivní se podřizují.

0 0
možnosti

Markéta H.

21. 7. 2008 17:21
Re: zvláštní péče?

Jistěže jsou některé dominantví a soupeřivé holčičkyanaopak submisivní a něžní chlapečci. Ale většinou je to naopak. emyslím, že by na výchovu kluků byla potřeba nějaká zvláštní udělátka. le myslím si, že prostě většina kluků je jiná než většina holek. Věřím, že příroda to prostě takhle nějak rozdělila.

0 0
možnosti

ellinor

21. 7. 2008 16:42
dobrá rada drahá

Jenže co s těmi chlapci, kteří otce nemají (nechtěl je, zemřel) nebo mají otce takového, který jim nic z výše uvedeného neumí dát? Cítím to také jako velký problém, táhne se to společností už nejméně druhou generaci.

0 0
možnosti

Markéta H.

21. 7. 2008 17:23
Re: dobrá rada drahá

To je fakt, že je pak každá rada drahá. Asi bych hledala nějaké chlapy v příbuzenstvu, mezi přáteli, kroužky, kde je vedoucí chlap...a samozřejmě bych si dávala bacha, co je to za chlapa :-)

0 0
možnosti

Quazi

21. 7. 2008 12:49
ano

Jako matka dvou 17 letých chlapců si neumím vůbec předtavit, že bych je byla vychovávala sama. Otec je pro chlapce nezastupitelný: musí se mít možnost vůči komu vymezit, s kým soupeřit, musí toho tátu nakonec porazit a zvítězit. Musí si prožít i tem oidipovský komplex, aby byl úplným mužem. Taky si neumím představit, jak bych chlapce zasvětila do všech sportů, jak bych jim vůbec ukázala tu každodenní interakci mezi partnery, řešení sporů, mužský a ženský princip v jednotě i v protikladu. Že jsou hplky jiné než kluci se přeci s feminismem i s gender poučkami nevylučuje. Děsí mne to množství chlapců, vyrůstajících bez otce, protože to si jednou pěkně vypijeme.

0 0
možnosti

alex hart

21. 7. 2008 12:54
Re: ano

moudrá to žena..

.

...řekla paní kněžna, a zadívala dlouze a smutně do údolí...

.

I když v druhé části žertuji, tu první myslím o to více vážně. A.H. 

0 0
možnosti

alex hart

21. 7. 2008 12:45
Vážená autorko,

to že čtete, literaturu, je jistě velmi dobré, protože Vám to umožňuje udělat potřebné korekce svého chování.

.

Ale upřímně řečeno, ... stejně ať už chcete či ne, vychováváte své děti podle toho jak jste to zažila sama doma (a to, aniž si to obvykle uvědomujete). A stejně tak je tomu s Vaším manželem. A pokud jde o výchovy kluků, měl bych pro Vás jeden typ. Pokud si myslíte, že jste si vzala dobře vychovaného muže, zkuste pozorovat, jak funguje vztah vašeho muže k synům. A jak podobné situace řeší Váš tchán a jak tchýně. To by Vám taky mohlo leccos napovědět. Nejen teorie v knihách, ale praxe!!!

.

A pokud Váš muž dělá něco, na co nejste jako žena (tedy bývalá dívka) absolutně zvyklá, nenadávejte mu, ale zeptejte se ho, proč to tak dělá, a co tím sleduje. Je to rozhodně lepší, než ho začít kritizovat, že to dělá špatně, nebo rovnou jeho metody výchovy sabotvat. Bohužel, dnešní ženy spíše volí druhou možnost, než by se snažili zjistit proč a jak.    

0 0
možnosti

Markéta H.

21. 7. 2008 12:55
Re: Vážená autorko,

díky za typ. Já pozoruji, mám co :-) už je ze tří kluků, já sama mám dva bratry. Takže příkladů interakce otec-syn kolem sebe habaděj.

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4337x
- Máma tří kluků, partnerka, kamarádka, dobrodruh. - Vzděláním antropoložka, profesí leccos. - Domovem v Tchai-peji - Mám ráda svoje děti, manžela, teplou sprchu, kávu s mlékem, večery s knížkou, dlouhý spánek...