Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

Wendolene

16. 4. 2009 16:14
Ono to jde i bez toho sislani

Na dite jsem mluvila spravne, bez sislani, ucila ho slova spravne, proste mic je mic a ne kutululu , svetlo je svetlo a ne blik, piti je piti a ne bumbani, jidlo je jidlo a ne papani. Svete div se, ono to jde! Internetove matky opravdu nekdy pusobi nesvepravne. Nedivim se, kdyz posloucham svoje zname z Ceska. Prave ony s tim svym blik blik a bum bum, pupu kaka bebe , me privadeji k smichu dnes a denne. Zdrobneliny pouzivam, ale ne ad nauseum ( napr. Ty mas  jeste trosku rymecku, budeme muset jit do lekarnicky koupit kapicky do nosanecku.):-)

0 0
možnosti
D

deepwell

24. 3. 2009 13:32
MARKÉTKO

není to první článek na tohle téma. Vždy znovu a znovu se sebekriticky zamyslím ;-) a zatím jsem vždy došla k závěru, že ačkoliv jsem na "baby" serverech jako doma a pořád ;-) tak "infantilně nežvatlám".

Z "baby" slangu využívám snad jen ty zkratky.

No a koneckonců ty taky ne :-)

takže myslím, že i rozhovor se "svými" se obejde i bez žvatlání ne?

J.

0 0
možnosti
C

culka

20. 3. 2009 9:50
naprostý

zákaz šišlání a pitvoření platí u nás - manžel neumí česky a když mluvíme po dospělácku, jakž takž se chytá. Babytalk odmítá v jakémkoli jazyce, natožpak v naší důmyslné a nezvladatelné mateřštině... ale má to svá pozitiva. Naše děti cestou do školky skáčou přes psí exkrementy, a jako takové jsou ve školce jediné :-)

0 0
možnosti
B

Bezi

20. 3. 2009 8:34
bodie

nevím, já na děti nešišlala, ve školce pak paní učitelky říkávály, že děti nemluví ale hovoří ;-D asi o to víc mě deptala diskuze, kde komunikace probíhala ve stylu mucky mucky muhehe ňuch ňuch 8-o a to prosím mezi dospělými lidmi, ale jinak naprostý souhlas s totálním intelektuálním poklesem, taky jsem mívala pocit, že neznám jiná slova než hamat papat kakat ;-D a světe div se, přešlo to, dnes mi ratolesti říkají "prosím tě něšišlej"..

0 0
možnosti
M

mischplysch

19. 3. 2009 20:58
šišli mišli

Já na diskuzích nešišlám, já šišlám jen doma;-D Je fakt, že někdy mluvím jak hotentot, ale asi proto, že to nikdo neslyší, teda kromě potomka. Taky mi v "předdětném" období pšišlo to šišlání na minka legrační a teď tak mluvím sama:-) Ale ono to fakt někdy nejde jinak:-)

A ta internetová mluva je podle mě jiná, než reálná, internetová komunikace je specifická....

0 0
možnosti
M

mischplysch

19. 3. 2009 20:59
Re: šišli mišli

...na miminka....tam mělo být

0 0
možnosti
M

motylek_02

19. 3. 2009 20:41
slysela jsem

vyraz vykojeny mozek, u ktereho jsem se strasne nasmala. Zatim deti nemam, ale kdovi co se mnou vsechny ty zmeny udelaji. ;-D Zatim mi vetsina tech vyrazu pripada silena.

0 0
možnosti
MH

Markéta H.

20. 3. 2009 1:15
Re: slysela jsem

Vykojený mozek je výraz mateřského slangu pro zcela přirozené a hormonálně podložené zapomínání žen po porodu. Příroda to má zmáklý, snaží se, aby ženský co nejrychleji zapomněly na porod, protože kdyby si to všechno do detailu pamatovaly, už by znovu rodit nechtěly ;-D Prej to má po ukončení kojení přestat. No nevim...:-) Podobně pěkné sousloví je třeba těhudemence ;-)

0 0
možnosti
RF

Shaza

19. 3. 2009 18:25
milý

R^ Milý a pěkný, zatím jsem nedospěla k tomu Vám ty bejbísky závidět, ale je super, že si najdete čas se trochu povyrazit na blogu, já Vám fandím...taky se nehodlám kvůli prdískům a blinkáníčku uvázat řetězem k plotně :) S pozdravem RF

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4337x
- Máma tří kluků, partnerka, kamarádka, dobrodruh. - Vzděláním antropoložka, profesí leccos. - Domovem v Tchai-peji - Mám ráda svoje děti, manžela, teplou sprchu, kávu s mlékem, večery s knížkou, dlouhý spánek...