Thajsko - výjimečný stav ukončen

Pár čerstvých informací z Thajska a část cestopisu z Řecka před sedmi lety.
  1. Vyjímečný stav byl ukončen
  2. Opoziční strana PAD (People’s Alliance for Democracy) po odstoupení premiéra Samaka zvýšila své požadavky. Nyní chce odstoupení celé vlády a pokračuje v prostestech.
  3. Na post nového premiéra je největším favoritem kandidát vládní strany PPP(People Power party) Somchai. Sranda je, že je to zeť Taksina Shinavatry, bývalého premiéra obviněného z korupce, kvůli kterému se odehrál loňský převrat. To tedy situaci asi moc neprospěje
  4. Poslední týden jsou vytrvalé deště, na mnoha místech Thajska jsou záplavy. Předpověď je, že se to ještě zhorší. V Bangkoku je počasí relativně stálé a dnes dopoledne polojasno.

Asia web ...test, neklikejte.

Po sedmi letech jsem z pár poznámek deníku dopsal krátký cestopis z Řecka, ale je to jen takové rychlé připomenutí kde jsem byl a co viděl v mých cestovatelských začátcích. Krátkou část, která je aspoň trochu odlišná od: "Jel jsem do" nebo "viděl jsem to" přikládám.

Den čtvrtý - Odjezd do Meteory

Měl jsem pravdu, zima byla snad ještě větší a nemoc se mi rozeběhla naplno. Cítím, že mám asi dost teplotu a není mi moc dobře. Další noc na pláži bych už asi vážně umrzl. Řek mě bere na motorce do Volosu na nádraží a odtud pokračuju do Kalambáky s přestupem zase v Larnace. Kalambáka je výchozí místo pro návštěvu Meteory ... chrámů na vrcholcích skal kde žijí mniši a dřív jediný způsob jak se tam dostat bylo, že Vás tam vytáhli v koši na laně, stejně jako jídlo. Nevím jestli dřív, ale dneska tam vede cesta vytesaná do skály. Do města dorážím okolo poledne, z posledních sil hledám ubytování a nakonec beru "Rooms for rent" za 400 na noc na 2 noci, abych se trochu dal dohromady. Hned ulehávám a usínám. Budím se k večeru a jdu hledat něco k jídlu. V supermarketu kupuju kukuřičné lupínky, jogurt, mléko a pár dalších věcí. Rychle zpátky na pokoj, pár lupínků a zase spím.

Den pátý - Noc s nepřítelem

Uprostřed noci mě budí zvuk. Rozsvítím a vidím myš jak mi na nočním stolku vedle mě chroupe moje lupínky. Mrcha. Chvíli na sebe koukáme. Myš se dostává z šoku jako první a zdrhá na záchod. Nechávám jí, nemám sílu jí teď pronásledovat. Světlo ale už nezhasínám, aby zase nepřišla. Ráno se vydávám po jejích stopách. Pod umyvadlem objevuju malou díru, kterou zadělávám pomocí krabice od lupínků. Je mi ještě hůř než včera. Zbytky své energie po namáhavém ucpaní myší stezky věnuju na odebrání horní nahlodané vrstvy lupínků. Stejně vím, že mi ten zbytek co mi nechala už moc chutnat nebude. Jdu zase radši spát. Okolo poledne se budím, vybíhám nachvíli do obchodu koupit vodu a zase do postele. Večer cítím, že nemoc překonala maximum a od teď už to bude jen lepší. Zhasínám a naslouchám jestli se myš pokusí prorazit mojí ochranou zdí z krabice od lupínků. Je klid a tak pochvíli spokojeně usínám s vědomím, že jsem dnes pro ochranu svých lupínků udělal maximum.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Hovorka | pondělí 15.9.2008 8:07 | karma článku: 7,93 | přečteno: 1133x