Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já mám názor, že autor příšerně přehání. Ostatně to má ve zvyku, psát patetické blogy. Prezident jmenoval vládu přesně podle Ústavy a své vlastní úvahy, co je pro stát a národ tím nejlepším. Mohl se samozřejmě mýlit a zvolit špatný postup, to ale ostatně každý.

0 2
možnosti
AK

R^ "Šlendrián", toť ono kouzelné slůvko, dle běžných zvyklostí použitelné téměř na všechen boRTel v této strdnaté zemičce.

Plačme nad chudinkou Ústavou a nad jejími spolutvůrci a spolupachateli.

0 0
možnosti
JC

Já nepláču, naopak jsem se Zemanem spokojený.

Přestože jsem v zásadě jeho odpůrce a nemohu mu odpustit jeho správu země, když byl premiérem a jeho vláda pokazila, co se dalo, zejména tou jeho děsnou "legislativní smrští", tak jako president se mi docela líbí.

Konečně se začala oddělovat moc výkonná z područí parlamentu a tak se snad nakonec té montesquieovské tripartitní dělby státní moci dočkáme. A to je to, co já chci.

2 1
možnosti
JL

Pane Chovance mockrat dekuji. Dostavam lepsi naladu po vasem prispevku. Souhlasim s vami uplne.

0 0
možnosti
JP

Necítím se být spoluviníkem znění ústavy. To je záležitost Parlamentu. Samozřejmě velkou chybou bylo, že vyslyšel hlas lidu a schválil přímou volbu prezidenta. To je hlavní příčina dnešní situace.

1 0
možnosti
JC

Však dobře. Já jsem rád, že jsem se mohl účastnit volby presidenta.

Ještě i vobly soudců bych zavedl.

Pochází-li všechna moc z lidu, jak je psáno v Ústavě, tak musí být představitelné všech tří státních mocí tím lidem také voleni.

0 1
možnosti