EH

Vláda si navyšováním rozpočtu ČT kupuje mediální přízeň. Ruka ruku myje.

Pokud by nynější opozice chtěla v budoucnu udělat změnu, EU bude řvát jako pominutá v mylné představě o nezávislosti. Jak se nyní děje na Slovensku.

Kdo kontroluje veřejný prostor, sice nekontroluje volební hlasy, ale kontroluje, jak nás vidí v zahraničí.

JH

J64a98n 77H62r86u46š21k51a

24. 6. 2024 8:52

No to je jak platit zdravotní a sociální daň...také to nevyužiju a většinu spotřebují jiní...

Foto

To je uplne neco jineho. Vy take jednou za cas potrebujete navstivit doktora, cerpat nemocenskou, pripadne budete brat nejaky duchod. Muzete sice spravne namitnout, ze si vse zaplatite ze sveho, a nic z toho nebudete chtit uhradit od statu, ale ty sluzby tu byt musi, a nejak se take musi hradit. CTv ani CRo tu byt rozhodne nemusi.

MR

Napsal jste to přesně, ani nevím, co k té tasemnici z Kavčích hor ještě dodat.

Je legrace, jak její podporovatelé nadávají každému, kdo jim to platit nechce a sami nemají na to, aby si tu svou televizi zaplatili ze svého

VE

Podepsala jsem. Doma jsme TV přijímač taky nikdy neměli a nechybí nám. Poplatky platit nebudu, nechám se překvapit jak mi budou odkazovat že se na mně vztahuje povinnost. Přes práh mi státní úředník nesmí.

Foto

Ale mobil a počítač máte, jak je zřejmé. A na obou můžete rozhlas i televizi sledovat. Pokud si ovšem dáte na těchto přístrojích tuto možnost zablokovat, můžete zažádat o zrušení Vašich poplatků.

PK

"scénárista, režisér" a přitom jste nikdy neviděl ani minutu produkce nebo vysílání ČT. Možná Vám křivdím, ale vůbec Vám nevěřím.

JK

Veřejnoprávní média jsou služba občanům. Takže 1-2 TV kanály a 1-2 rozhlasové stanice placené z rozpočtu. Ostatní mohou být financované z reklam, od sponzorů, nebo přímo těmi, kteří mají o ten který kanál zájem. On i ten název je špatně, pokud o koncesi nežádáte, ale máte ji nařízenou povinně.

TB

no já nevím. Kdysi to taky bývalo tak, že ČT mohla mít reklamy jako komerční televize, sice trochu míň ale pořád jich bylo hodně. Pak nějaký "chytrák" ve sněmovně přišel na to, že by ČT neměla mít reklamy vůbec, nebo jen jen omezeně. Tak se tedy stalo, výsledkem ovšem bylo nakonec zvyšování poplatků a to o hodně.

Co kdyby ČT měla možnost se opět vrátit k původnímu schématu? Myslím, že by se hodně věcí vyřešilo

PK

Už slyším ten řev komerčních televizí včetně žalob.