Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zaslouží si Středočeši Ratha za hejtmana?

Výrok Josepha de Maistre, který v roce 1988 veřejně v televizi „do češtiny přeložil“ Michael Kocáb, bych si neskromně dovolil poupravit: „I každý kraj má takovou vládu, jakou si zaslouží“.

archivní snímekiDnes

Dnes jsem zahlédl  v televizi zřejmě závěrečnou část „korunovačního“ ceremoniálu, po kterém se nechal pan doktor fotografovat za řečnickým pultíkem.  Přeběhl mně mráz po zádech. Podobná gesta jsem nedávno viděl  v jednom filmovém dokumentu.

Snad nikdo ve mně v poslední době nevyvolává svým vystupováním tak nepříjemný pocit, jako pan hejtman. Jeho hlavním cílem při diskuzi s oponenty je protivníka vyprovokovat, zesměšnit a ponížit. Meritum diskutovaného problému jde stranou. Dnes to opět „nandal“ svému předchůdci , když v úvodu prvního zasedání zastupitelů nechtěl, aby Bendl, jako odstupující hejtman řídil do volby nového hejtmana zasedání. Proč? Je to přece obvyklý postup. Ale zvítězila opět ta touha svého poraženého „nepřítele“ ještě veřejně dehonestovat.   

Ač si jej voliči ve Středočeském kraji přáli ve volbách, nezaslouží si Ratha za hejtmana!Člověk, který vykazuje takové známky psychické nestability, by neměl řídit tak velký region. Neměl by raději řídit nic. 

Důvodů je dost a už hodně jich bylo napsáno. Nebudu je uvádět, udělalo to už spustu lidí přede mnou, a jak vidno, zbytečně. Ten, dle mého názoru nejzávažnější, je, že Rath lže. Od toho se pak, jak všichni víme od našich babiček, odvíjejí další lidské neřesti. Pouze připomenu, že jak známo, David Rath kdysi lhal při vykazování délky své lékařské praxe za účelem získání Osvědčení k výkonu soukromé praxe a Osvědčení k výkonu funkce vedoucího lékaře-primáře. Tento jeho podvod byl tenkrát odhalen revizní komisí ČLK. Byla to lež, která mu měla zajistit osobní výhodu, tudíž obzvlášť opovrženíhodná. Asi nepodstatné z tohoto pohledu jsou razantní názorové změny pana Ratha (viz.kauza IZIP), ale i politická turistika a to zprava doleva (ODS, SD-LSNS, ČSSD).

David Rath se kromě toho umí i mstít. Poznají to velice brzy v soukromých a městských nemocnicích v kraji. Budou v noci přepadáváni komandem v čele s panem hejtmanem a ten jim bude počítat personál a pacienty. Ale ono je to jedno. I kdyby přepadovky nic neobjevily, vedení nemocnic stejně poletí. A zase jde o tu formu vyhlášení těchto akcí a nikoliv o podstatu věci. To že Rath chce kontrolovat nemocnice mu asi nikdo nebude vyčítat. Naopak. Ale ať kontroluje všechny. Nejenom ty, kde chce dělat čistky. A hlavně by to nemusel vytrubovat přes media. To pak není přepadovka, ale populistický vzkaz oranžovým a rudým voličům. Tak jsem tady, soudruzi!

Samozřejmě je to vzkaz i Bendlovi a ODS.

Autor: Dušan Houdek | pondělí 24.11.2008 23:52 | karma článku: 24,55 | přečteno: 1007x
  • Další články autora

Dušan Houdek

Nechte prominentům jejich cejchy

A nemám teď na mysli známky blahobytu, které se na některých politicích, zejména komunální úrovně, projevují úměrně délce jejich mandátu. Mám na mysli cejch, jako „neodstranitelné označení osob, věcí nebo dobytka“. Takové je, zjednodušeně popsáno, vysvětlení významu tohoto slova ve Wikipedii.

8.4.2011 v 9:45 | Karma: 16,36 | Přečteno: 805x | Diskuse| Společnost

Dušan Houdek

Golf Show 2011 - Z velkého očekávání se stalo velké vystřízlivění

Ambice letošní GOLF SHOW byly opravdu veliké. Na webových stránkách organizátora se již půl roku dozvídáme, že: „Letos uděláme ještě víc pro medializaci a zviditelnění veletrhu GOLF SHOW!“, „GOLF SHOW má tři nové skvělé partnery. Posuďte sami: .... „, atd.

13.3.2011 v 18:06 | Karma: 8,00 | Přečteno: 1384x | Diskuse| Sport

Dušan Houdek

Jak často se mění nábytek na Magistrátě?

Jen tak mimochodem jsme se dozvěděli z dnešního tisku pozoruhodnou informaci z Mafiánského náměstí. Článek nám vysvětluje, jak známý pražský gynekolog, který stanul v čele pražské radnice, zatím váhá s výběrem nového nábytku do své kanceláře. Co kdyby Ústavní soud rozhodl o opakování voleb, a ten podvod na voličích by se už nepodařilo znovu zopakovat. Pak by se mohlo stát, že ten jeho nový nábytek by se novému primátorovi (asi Tůmovi) nelíbil, a musel by se kupovat nový. Takhle musí, chudák Svoboda, zatím úřadovat v tom, co tam zbylo po Bémovi. Tomu říkám ohleduplnost vůči kapse daňového poplatníka!

21.12.2010 v 16:03 | Karma: 29,18 | Přečteno: 1257x | Diskuse| Politika

Dušan Houdek

Ivan Langer našel viníka!

K famózní dedukci dospěl šéf volební kampaně ODS do poslanecké sněmovny, Ivan Langer. Za prohrané volby může pražská ODS, která prohrála s TOP09. To rozhodlo i v celostátním měřítku. „Pražáci“ se prý málo naváželi do Kalouska, na kterého by se vzhledem k jeho předchozímu působení na ministerstvu obrany určitě nějaká ta špína našla. Místo toho naprosto chybně bušili do knížete pána, jehož zatím jediným zdokumentovaným prohřeškem je to, že usíná při parlamentních diskuzích. Tomu se vzhledem k obsahové ubohosti tohoto daňovými poplatníky hrazenému HYDE PARKU nelze divit, natož mu to vyčítat.

18.6.2010 v 10:49 | Karma: 15,15 | Přečteno: 906x | Diskuse| Politika

Dušan Houdek

Stehlíková neplatila za „popelnici“; zveřejnění je politický boj!

Není ani tak zajímavý fakt, že k této situaci vůbec došlo, jako způsob, jakým paní exministryně vysvětluje, proč dva roky neplatila poplatky za odvoz odpadu v místě svého trvalého bydliště, vChomutově.

21.2.2009 v 10:30 | Karma: 30,43 | Přečteno: 1362x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2788x
GOLFCOURSES.CZ