Noc dlouhých nožů podle Ratha

V roce 2006, když opouštěl ministerstvo zdravotnictví, které tento kariérista a populista velkého formátu několik měsíců řídil, zanechal za sebou „slušný účet“.  Za svého působení propustil 98 lidí, což byla třetina celkového počtu zaměstnanců úřadu. Na jejich místa David Rath tenkrát dosadil lidi, jejichž hlavní kvalifikací bylo, že patřili do okruhu jeho známých. On sám, když ministerstvo opouštěl, hovořil o obavě z „noci dlouhých nožů“ v podání nového ministra. Leč nestalo, se.

Ovšem včera se Rath opravdu vyznamenal a předvedl názorně provedení „oné noci“ v praxi, způsobem jemu vlastním!

 Začal hned ten den, co byl zvolen hejtmanem. Nikdo nic jiného ani nečekal. Rath se na ten okamžik těšil opravdu hodně dlouho. Překvapila však překotnost toho opatření.

A protože Rath nemá čisté svědomí, nebude se ani při odvolávání z funkcí dívat 5 předsedům představenstev krajských nemocnic a  a jednomu řediteli bruselského zastoupení středočeského kraje do očí a nepoděkuje jim za jejich, i když podle jeho mínění mizernou, práci. Nepočká si na analýzy, ani na výsledek přepadovek, kterými vyhrožoval. Udělá to pár hodin poté, co obsadil křeslo hejtmana. A protože je Rath hulvát, odvolal je tak, že se to dozvěděli nejdřív od novinářů.

 Za dobu, co lze vysledovat jeho veřejné aktivity,  ten člověk jenom boural a ničil;  postavit nedokázal nic.

Tak čím nás překvapí příště? 

Autor: Dušan Houdek | úterý 25.11.2008 7:25 | karma článku: 29,43 | přečteno: 1578x