Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Já ty literární výpotky některých nemocných blogerů ani nečtu. Dříve jsem občas i do diskuze přispěl, pak mně došlo, že vyjadřovat se k chorým je hloupost. Uznávám, že ti lidé by v redakci RP za socíka udělali kariéru. A Dušek není ani ministr, ani vysoký státní úředník, takže si může blábolit co chce, pokud tím zrovna nenavádí k trestním činům. Jen stejní hňupové stejně hloupě na něj reagují.

0 0
možnosti
Foto

A ohledně té důchodové reformy, sám Andrej 25085 Babiš tvrdí, že tu nikdy žádná nebyla. To dává za pravdu členům současné vládní koalice.

4 0
možnosti
Foto

Když dosáhnete na absolutní dno, zaklepe Dušek zespod.

4 0
možnosti
Foto

Nechci pitvat, do jaké míry byla Duškova slova vytržena z kontextu a do jaké míry to sám umožnil.

Pravdou je a zůstane, že organismus člověka funguje tím lépe, čím je člověk spokojenější, radostnější, prostě v duševní pohodě. Tu pohodu lze však snadno rozvrátit a nikoli jen vlastním přičiněním. Například když Adolf Hitler ležel v lazaretu za 1. války, zdálo se, že přišel o zrak. Ten se mu však vrátil, když odezněl stres ze zkušenosti z otravného plynu použitého v boji.

Později sám přinášel milionům lidí stres i smrt. Zdaleka ne každý, kdo přežil koncentrační tábor, byl schopen žít radostně, mnozí pak žili chmurný a krátký život.

Duševní pohodu dokáží výrazně narušit politikové, protože jejich případné lži, delikty či průhledné manipulace znejišťují občany, oslabují důvěru ve stát, vnášejí pochybnosti o možných pozitivnich změnách, dokonce pochybnosti o právním státu.

Do jaké míry si uvědomují, že jejich činy i slova nutně musejí mít vliv i na zdraví občanů, netuším. Předpokládám však, že se tím vůbec nezabývají. Asi proto je jeden z jimi hojně používaných nástrojů technologie moci i předstírané blbství.

2 0
možnosti
Foto

J58a79n 79Š26i77k

21. 7. 2023 10:19

Dušek je dramatik, který přebírá co napsal někdo jiný do divadelní podoby a potom to hraje na jevišti - viz. jeho přeslavné Čtyři dohody. Jako herec je velmi dobrý, což potvrdil ve filmech i seriálech. U ostatních věcí, a říká to i v tom rozhovoru, si přečetl spoustu knih od detektivkáře Ed McBaina až po dramatika Dostojovského a evidentně mnoho kvalitních článků i blábolů na Internetu. Mě tedy není jasné, kde při tak vysokém nasazení a jeho znalostech o vědeckých výzkumech a životech indiánů kdesi v Brazílii bere čas na meditace a návštěvy přírody. Není lékař a ani léčitel, v tomto směru nemá absolutně žádné vzdělání a ani žádnou praxi. Potíž je, že lidé ho neberou jako herce, ale jakéhosi duchovního guru, který rozumí všemu a všem. Ostatně Vy se k těmto lidem ve svém článku také hlásíte. Pokud si je toho vědom, měl by k této skutečnosti přistupovat s pokorou, protože co řekne vyvolá určitou reakci. Hodně lidí se jeho slova dotkla, protože se v nich odrazilo jeho ego, které je přesvědčené o své jediné pravdě a tím nemocné s rakovinou soudil. O tom a o ničem jiném to celé je. Svým způsobem je to k smíchu, protože je to jenom herec. Je to stejné, jak diváci v minulém režimu očekávali, že Jiřina Švorcová jako Žena za pultem prodává ve své prodejně Žvanec Jiřky Švorcky chlebíčky. Neprodávala a žádnou prodejnu neměla, taky jen hrála svou roli. Jako pan Dušek. Hezký den

7 0
možnosti
  • Počet článků 827
  • Celková karma 22,02
  • Průměrná čtenost 969x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik