Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Problem je ovsem kdy si muzi tu dovcu budou brat. A ani ne pro muze, ale spis pro zenu. Kazdej zamestnavatel bude primo nadsenej kdyz mu zamestnanec za ktreryho prijal nekoho na zastup oznami po 17 mesicich se na 2 mesice vratim a pak zase budu pokracovat. To se vsechno vsem strasne zjednodusi a zena si diky tomu upevni pozici na trhu prace. A pri variante, ze firma kde zena pracuje v prubehu materske zmizi to bude jeste lepsi. Nasvsteva pracaku bude super hledam praci na prerusenou materskou.

0 0
možnosti
AK

Pokud to ta směrnice opravdu stanoví, je to nesmyslný zásah do občanských práv rodin, které si to po léta regulují samy a žádnou směrnici k tomu nepotřebují.

Pokud to pravda není, je hrozné, že se nikdo nediví tomu, že by takovouhle slabomyslnost byla EU schopna vyplodit...

3 0
možnosti
ZH

Takto to dopadá, když ideologie vítězí nad zdravým rozumem.

Správné řešení je takové, že záleží na dohodě obou rodičů. Nikoliv takové, že směrnice určí nepřenositelnost nějaké doby, tedy v podstatě povinnost na takovou dovolenou nastoupit, nebo sankce (třeba ve zkrácení doby být s dítětem doma pro druhého rodiče). Pokud někdo takové věci začne nařizovat a sankcionovat, je to totalitní [censored] a je lepší takového zbavit moci rozhodovat o životech jiných lidí.

Jinak pojem dovolená původně znamenal dovolená absence z práce. Což pro mateřskou dovolenou platí také. Že si dnes pod tím lidé představují rekreaci, je věc jiná. https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/materska-dovolena-druhe-slovo-maminkam-vadi.A081003_221837_domaci_dp

6 0
možnosti
Foto

ve smyslu vašeho textu očekávám v brzku, že i početí bude regulováno příslušnou směrnicí EU.

Jak správně konstatoval Albert Einstein

„Pouze dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská hloupost. U té první si tím však nejsem tak jist.“

A to neznal autora blougu;-D

11 0
možnosti
MK

Typický projev muže, kterému se nedostává testorenu.:-)

5 0
možnosti
Foto

Dovolená není od slova odpočinek, ale dovolit. To Vám tak trochu uniká, že? :-)

No a jak sám píšete, pokud muž nenastoupí na rodičovskou dovolenou, bude potrestána i žena a děti, jelikož se to projeví na příjmech celé rodiny.

Muž a žena jsou biologicky nastavení na odlišné role, ne sociálně nebo kulturně. To už asi uniká všem těm bláznům. :-)

7 0
možnosti
ZH

Jasně, ženy mají mezi prsty blány na mytí nádobí ;-D

1 3
možnosti
MK

A další šílený blábol je na světě. Co se vůbec musí nějaký Brusel do nás neustále montovat? Jedná hovadina za druhou a místní EUhujeři tomu nadšeně hýkají.

3 1
možnosti
Foto

Pokud jste si nevšiml tak jsme dobrovolně vstoupili do toho "Brusel" a my jsme jeho součástí a naši zástupc se podíleli i na schválenéí tohoto "nařízení"

Chápu, že Vám osobně a lidem Vám podobným se líbí když žena "drží ústa a krok", ale většině lidem a to i u nás tohle nařízení buď nevadí nebo ho naopak vítají. Ono totiž nikoho k ničemu nenutí, jen dává možnost.

1 14
možnosti
  • Počet článků 827
  • Celková karma 21,48
  • Průměrná čtenost 969x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik