Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P97e64t58r 37B60u65r14i21a74n

25. 4. 2021 15:36

Policistu ještě neodsoudili, nýbrž pouze uznali vinným, to je podstatný rozdíl.

0 0
možnosti
PK

Přečetl jsem si váš a odkazovaný blog a myslím, že míříte vedle. Pan Cerman spíše kritizuje způsob informování reportéra ČT pana M. a vysvětluje, že pan Chauvin byl obviněn třikrát ze zabití ....ale asi bude na panu C., aby se vyjádřil, má li čas a zájem ...

2 0
možnosti
Foto

Ten konec je hodně velký námět na hodně dlouhé přemýšlení. Osobně se v tomto případě kloním k jakémusi jungovskému pojetí. Všechno se to točí kolem ega, obecného založení člověka a toho, jak moc je schopen přijímat nové myšlenky a podněty. Zjednodušeně řečeno, člověk hodně zaměřený na ego a racionální složku, kde je upozaďována empatie, představivost atd., bude více nakloněn tomu, udělat si ze začátku názor a ten už neměnit, bez ohledu na nové informace (zde opravdu generalizuju). Značnou roli tam budou hrát dogmata. Obecný světonázor těchto lidí se nemění a veškeré události do něj musejí nějakým způsobem zapadat, i kdyby se to příčilo zdravému rozumu. Pokud člověk v tomto typu myšlení zakrní na celé dekády, je vymalováno. A na tuto problematickou vlastnost samozřejmě báječně reagují jak média, tak populističtí politici, jelikož se to pochopitelně dá krásně zneužívat a takovýmito lidmi pak lze snadno manipulovat, což vidíme všude kolem.

Ačkoli to tak třeba nemusí hned vypadat, toto by skutečně mohla být odpověď na to, proč si ti lidé, jak píšete, primárně vybírají stranu brutality. Ona ta brutalita totiž bývá nějakým způsobem zaštítěna, legalizována – racionalizována, to je to slovo – systémem. A jak jsou tihle lidé škatulkáři, stačí si tam dohodit cokoli v rámci konfirmačního zkreslení; v tomto případě například "byl to feťák a taky se podívejte, jak tam černoši demolují ulice" a k tomu obecná náklonnost k policii, která nás tu všechny přece ochraňuje před hordami teroristů atd., ten seznam může jít ad lib. Škatulkářství jde ruku v ruce s černobílými extrémy – a zcela přesvědčený člověk s pevně danými názory je na světě. Jsem přesvědčen, že minimálně zčásti je odpověď právě v tomto.

0 1
možnosti
Foto

Jestli vy nerozlišujete zabití a vraždu, tak je to spíš váš problém. Tohle se rozlišuje tisíce let - např. Numeri 35,11: "vyberete si města, která budete mít za města útočištná. Tam se uteče ten, kdo zabil, pokud by někoho zabil neúmyslně"

2 0
možnosti
JK

Nejlepší metoda pro objektivní posouzení čehokoliv má název "na vlastní kůži"...

1 0
možnosti
JK

Pardon, slovo "objektivní" škrtám...

0 0
možnosti
  • Počet článků 830
  • Celková karma 21,15
  • Průměrná čtenost 965x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik