Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IS

Bolševik Horner káže o sociální spravedlnosti. S podstatou sdělení paní Šichtářové jeho výplod nemá nic společného. Argumentačně za nula, ideologicky za jedna s hvězdičkou.

5 1
možnosti
JL

Já bych řekl, že Velká máma Šichtařová je prostě taková typická ženská (hrabu hrabu pro svoji rodinu), jen je ekonomka a všude určitě jsou takové od Mongolska po Gibraltar, takové ekonomky, jen o nic nic nevíme máme jen tu naši Š. ...S tím bydlením, občas o tom přemýšlím, kdysi, když tu vládla hodná aristokracie, hodní králové a přehodná Církev svatá, to bylo tak, že chudí prostě bydleli pohromadě, a kdo neměl kde, byl vb chudobinci nebo šel potulkou (ale to bylo nelegální), prostě bydlet se muselo a konec! Ještě na začátku 1.republiky ČSR (čtu u pamětníka, roč. 1916), že bydleli v 2místné chaloupce-roubence ve Slezsku v lese a bylo jich 7! 2 rodiče+5 capartů. Vodu měli z potoka a děti neměly ani na boty...A to už byl kapitalismus. Taky jsem četl, že jakýsi podnikatel, pracovitý uznávám, v Praze Holešovicích koupil tou dobou (20.,30.léta) zničehožnic činžák v Kostelní ulici - prostě mu vybyly penízky, tak si koupil činžáček, no - nekup to. Byl to ovšem žid, tak to rodině Pánbůh spočítal (pokud včas neutekli). Když se jeho dcera vrátila z terezína L.P. 1945 - jejich byt už obsadili Češi a řekli: Nevrátíme!!! Prostě bytová nouze tu byla vždycky.... Vlastně se to moc neliší ode dneška - sociálně slabá rodinka: bydlete klidně 7 lidí v 1+1 a kdo na to má, ať si bydlí ve 100metrovém bytě nebo klidně ve vile s 10 ložničkami, jak mi říkala jedna známá, že takového známého zná... S byty to halt jak se zdá bylo v Tschechei vždycky na levačku.

0 0
možnosti
PK

V ČR je skoro 5 mil. bytových jednotek, z toho 600 tis. prázdných. Jistě nejsou všechny v Praze, Brně ... Z tohoto pohledu 2 lidi a kousek na byt.

Problém zavinili už "komunisti". Vylidňování vesnic, paneláková sídliště v každém městě. To třeba v západním Německu nevidíte - v takovém rozsahu. Pravda, měli jiné podmínky pro motorizaci a tedy dojíždění. Je tam tolik chalup pro měšťáky jako u nás? Nikoliv.

0 0
možnosti
Foto

Svět podle Šichtařové by disponoval zdroji, bydlením a službami v hojnosti, jakou si kolektivisté nedovedou představit.

Prodanit se k bohatství totiž nejde i když na to socialisté věří.

5 0
možnosti
PK

Vaše vidění světa je zase extrém na jehož konci je "revoluce" - Allons enfants de la patrie ... nebo spíš Poslední bitva vzplála ...

3 0
možnosti
AT

Hysterie, nadsázka a jakýsi pokus o trapné žerty. Čili nic nového.

3 0
možnosti
PK

Nesedí to, pani Š. napsala jen jak to skutečně má být a vy jste to přečetl, jak to právě potřebujete. Faktem je, že ona dáma mívá karmu až do nebe a sdělní má hlavu a patu .....

6 0
možnosti
MB

Hodí se parafráze mého rodiče - "Socialismus je dobrá věc. Nicméně, za svoje, za svoje" ... :-) Poznámka - 80% bydlících v ČR to, vzalo doslova. Za 32 let od revoluce bydlí ve svém Údaj MMR - oficiální, k nahlédnutí. Přestali budovat a šli makat ...

6 0
možnosti
PK

Miliony nemakaly, jen po r.1990 privatizovaly nebo koupily.

2 0
možnosti
PB

P93e88t34r 36B17u93r30i43a46n

11. 8. 2021 12:32

Opět snůška prvotřídní demagogie, lží a třídní nenávisti v přímém přenosu.

Za kojence a jejich životní potřeby jsou odpovědni jeho rodiče, potažmo stát, invalidy chrání náš dost dobře fungující sociální systém.

Právo bydlet ve smyslu "já chci a ty mi to zaplať" žádné neexistuje, v tom má paní Šichtářová pravdu. Existuje pouze právo na rovný přístup k obstarávání si bydlení.

Pokud nazýváte paní Šichtářovou fašistkou za to, že pouze připomíná nastavení našeho právního systému, potom prakticky označujete za fašistický celý náš demokratický právní systém. To dělali v minulosti jen tvrdí komunisté.

18 0
možnosti
Foto

Právo na práci a také právo na bydlení bylo spolu s vedoucí úlohou strany z ústavy ČSSR po Plyšáku vyjmuto. Jenže spousta lidí, zejména těch, co stále nepracují, se domnívá, že "stát je povinen se o ně postarat". Houbelec !!

4 0
možnosti
TB

Demagogie na entou. Nenapsala, že "nemají právo bydlet", ale že nic jako "právo na bydlení", natož vlastní a v Praze neexistuje. A vaše kvičení je důkazem, že to řekla dobře. A ano, jsem sobecký, nakupuji co nejlevněji a prodávám co nejdráž. A na nějaké vaše "morální hodnoty sounáležitosti" vám zvysoka.

13 0
možnosti

Dovolil bych si parafrázovat MUDr.Štrosmajera : "Kdyby levičácký fanatismus nadnášel, tak má autor Nobelovu cenu za objev nadsvětelného pohonu."

A ještě Cato starší : "Ostatně se domnívám, že je potřeba eliminovat levičáky."

7 0
možnosti
Foto

Že vás to baví, vymenšlet tyhle koniny.

6 0
možnosti
PV

P22a16v13e40l 69V74é40b83r

11. 8. 2021 13:23

Možná je za ně dobře placen...

1 0
možnosti
  • Počet článků 829
  • Celková karma 20,69
  • Průměrná čtenost 967x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik