Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Myslím si, že "podsouváte" Vy, i když nejspíše jen z neznalosti, a ne pan Vodvářka. Btw ... neotvírat diskuze je Vaše právo, ale neotevřít ji v momentě, kdy se Váš blog věnuje kritice jiného blogera, to hodně vypovídá o Vašem charakteru a stylu uvažování. A ad kauza Bednářová, sice věrně zrcadlíte styl její obhajoby, ale ono z mnoha jejích vystoupení jinde je, bohužel pro Vaši úvahu, zřejmé, jaké jsou její skutečné názory a nikoliv že pouze chtěla vyjádřit možnou pluralitu. To, že to není trestné na základě dodaných důkazů, je v pořádku. Vás také nikdo za podobné netrestá.

0 1
možnosti
Foto

Nemáte pravdu. Dobře že pan Horner diskuzi pod svým článkem o zradě inizelektu neotevřel. Na podlé kobercové nálety umanutých oponentů každý nervy nemá. To není zbabělost, ale sebeobrana.

0 1
možnosti
DM

Jeden z nejhloupějších textů, který se v tomto segmentu na iDnes objevil....

1 8
možnosti
MB

Uslovi "Skoda rany, ktera vedle padne" jsem vzdycky chapal tak, ze lepanec v pravou chvili ma lepsi vychovny dopad nez tuny kecu, time-outu a podobneho. Pokud si to nekdo vysvetluje tak, ze to znamena mydlit potomka za kazdou blbost, tak by se mel predevsim zamyslet sam nad sebou.

9 1
možnosti
RC

S veho sefa v praci bijete, nebo o vas?

0 1
možnosti
ES

Být na nejzlobivější děti co nejhodnější vyžaduje od vychovatele, učitele, či rodiče velkou sebekázeň. Období vzdoru je v podstatě přirozené, jen určit míru, aby dítě nevládlo "autoritám". Dnešní autorita se mění za průvodce dítěte. Jsme na jedné lodi, ale ne z pozice silnějšího, kde se uplatňuje nátlak, pak přirozeně více vzdoru...

0 0
možnosti
JU

Trest musí být v každém případě spravedlivý. Pokud tomu tak není, roste v dítěti frustrace bez ohledu na to, zda je fyzický či jiný. Nikdy neuhodit dítě by nemělo být žádným zlatým pravidlem a dělat z toho mantru je špatné. Samozřejmě lze vychovat dítě bez jediného výchovného pohlavku, ale to závisí na samotném dítěti. Znám rodiče, kteří vychovali 3 syny, z toho dva jsou normální a prostřední problémový. Co to znamená? Že dvakrát uspěli ve výchově a jednou selhali? A položme si otázku - jaké mají ve "vyspělých" zemích, kde je uhození dítěte přímo svatokrádež, úspěchy? Klesá tam třeba šikana nebo obecně kriminalita dětí? Které země to jsou a na jaké hodnoty se dostaly?

9 0
možnosti
RC

K tem trem synum... na kazde dite plati neco jineho a rodic na to musi prijit. Pak je tady jeste samozrejme ta vec s tim, ze nekdo je nejstarsi, nekdo prostredni a nekdo nejmladsi - vzajemne vztahy mezi nimi a casto rozdilny pristup rodicu je starsimu a k mladsimu.

Moje zkusenost je napriklad ta, ze co mne ve veku X neprochazelo, mladsi sestre v pohode prochazelo.

5 1
možnosti
RC

To je zvláštní, že máte tolik souhlasných komentářů. Moje zkušenost s diskuzi na idnes je taková, že spousta lidí fyzické tresty podporuje.

Dle mého názoru fyzický trest od školního věku výše postrádá smysl. Dítě si zvykne. Fyzický trest je v podstatě jenom frustrace rodiče z toho, že nezvládá výchovu.

Dítě se musí naučit, že některé věci se nedělají proto, že jsou špatné, nikoliv proto, že za ně dostane fyzický trest. V Druhém případě totiž takovou věc udělá, pokud si bude myslet, že ho u toho nikdo nevidí.

Slušný člověk nekrade ne pro toho, že by za to šel do vězení, ale proto, že ví, že tím někoho jiného poškodí.

6 1
možnosti
IL

I36v89o 78L18y20č46k57a

20. 6. 2023 14:58

Jenže dítě musí pochopit, že ten trest dostalo oprávněně a důvod mu musí rodiče vysvětlit. Kdysi jsem strhnul vnuka na odrážedle, když vjel bezmyšlenkovitě do vozovky, a snažil se mu vysvětlit, proč to nesmí dělat. On se jen na mne podíval a objel mne a vjel tam znova a rovnou p|ed auto. Pročež dostal pár na zadek a už to neudělal. Raději pár pohlavků než dítě na JIPce nebo na hřbitově.

1 0
možnosti
VH

Souzním s vámi. Ne, že by u nás doma byly fyzické tresty na denním pořádku, ale řekněme, že byly relativně časté. A víte, co bylo nejhorší? Že, i když jsem to odsuzovala, sama jsem zpočátku nebyla u svých dětí lepší. Ale pracovala jsem na sobě a úplně jsem tyto tresty odbourala. Dodnes se za sebe stydím.

3 1
možnosti
JK

Opravdu bití dítěte je známkou toho, že rodič to nemá v hlavě srovnané. A dítě se tím v obrazném smyslu "znetvoří".

4 1
možnosti
  • Počet článků 827
  • Celková karma 22,02
  • Průměrná čtenost 969x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik