Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TD

A ještě k tomuto odstavci:

"Chtěl jsem jenom vysvětlit pravděpodobnou domněnku o tom, proč se dotčený homosexuál soudil. Do pekařství, které nepeče pro homosexuály by jistě nevstoupil. Takže pekař měl klamavou reklamu."

Ne, ti dva opravdu nebyli odmítnuti proto, že jsou homosexuálové, ale proto, že chtěli svatební dort s nějakým nápisem, který dával jasně na jevo, že jde o svatební dort pro dva gaye, což dotyčný pekař považoval za hřích, kterého se sám nechtěl účastnit. Pekař měl problém s tím, CO po něm chtěli vyrobit, nikoli s tím, KDO byli. Sám deklaroval, že jim rád upeče cokoli jiného "neutrálního", ale bylo mu to houby platné. Rovněž tak mu bylo houby platné, že dotyční si mohli klidně ten svůj dort nechat vyrobit někde jinde, protože zdaleka ne každý pekař v USA má potřebu (nebo odvahu) toto řešit, takže homo-svatební dorty jsou zcela běžné a dostupné. Bohužel narazil na dva aktivistické hujery, kteří se cítili smrtelně uraženi tím, že si někdo dovoluje mít jiný světonázor než oni.

9 0
možnosti
ZH

Prostě dva extrémně netolerantní týpkové, kteří neuznávají práva jiných lidí v oblasti, která je v rozporu s jejich právy.

2 0
možnosti
TD

To rozhodnutí ve prospěch pekaře je složitější, než jak to obě strany prezentují. Soud se v podstatě vybodnul na řešení podstaty nebo dokonce stanovování precedentu v podobných sporech (to dokonce v odůvodnění explicitně odmítnul) a pouze konstatoval, že k tomuto pekaři se státní orgány a soudy nižších instancí chovali mimořádně zle a zaujatě, že porušili jeho právo na spravedlivý proces, a že v roce 2012, kdy k události došlo, nebylo pekařovo odmítnutí zcela mimo mísu, protože tehdy byly ještě v řadě států svatby homosexuálů nelegální. Takže suma sumárum, je to vítězství toho jednoho pekaře, ale na nějaké obecné uznání svobody náboženské víry v této oblasti podnikání to zatím zdaleka nevypadá, spíš naopak. Z toho rozhodnutí tak nějak čiší snaha nestanovovat za žádnou cenu precedent pro jiné podobné spory, které dnes běží.

Na první pohled se zdá pečení dortů banální, ale ve skutečnosti je opravdu velký rozdíl, zda jde o "obyčejný" dort a nebo "speciální" dort, obzvlášť pokud je na něm napsáno něco ideologicky vyhraněného ve stylu "homosexualita je fajn". Tam se už dá dovozovat první dodatek, tj. svoboda projevu, resp. svoboda OD projevu. Běží už i spory v opačném gardu, kdy lidé chtěli na dort napsat něco ve stylu "homosexualita není fajn" a byli rovněž odmítnuti, ale nad tím už se pochopitelně levicová média nepohoršují.

Něco podobného před lety zažil jeden americký ateista, který zašel do obchodu, kde na trička tisknou verše z Bible (stačí říct číslo). On si chtěl nechat vytisknout verš z jednoho Pavlova listu (teď cituji volně) - "Nesnesu když žena poučuje muže, ať je raději zticha". Byl odmítnut, ale pokud vím, tak měl dost soudnosti na to, aby se kvůli tomu nezačal soudit.

Pokud byste se, pane Hornere, živil dejme tomu jako grafik, a přišel za Vámi zpěvák Ortel s tím, že chce vyrobit bilboard na své příští turné, tak byste dost možná také chtěl mít právo takovou zakázku odmítnout. Takže prosím buďte opatrný, pokud jde o vláčení živnostníků po soudech...

1 0
možnosti
JZ

No já osobně žádný kloudný důkaz ani "doložení" od pana Kavky nečekám, protože jsem už z několika diskuzí s ním pochopil, že myšlení, usuzování a logika u něj funguje na nějakých mi neznámých principech. Naposledy včera on a někteří jiní v diskuzi vyslovili základní předpoklad čisté logiky a zároveň věčný zákon všehomíra, že ze samotné podstaty existence světa je naprosto jasné, že žádná z prodavaček v drogerii nebo supermarketu, kde se prodávají i kondomy, není křesťanka, která odmítá antikoncepci. Pan Kavka tento univerzální zákon vyslovil z instance vlastního rozumu, jiný diskutující zase z empirického zkoumání, protože "on se mezi křesťany pohybuje a zná je". Tím je důkazům učiněno za dost.

1 4
možnosti
ZH

? Ocitujte text, ze kterého plyne to, co tu tvrdíte.

2 0
možnosti
ZH

Zase překrucujete a lžete. Cukrář neodmítá péct dorty homosexuálům (například k narozeninám), cukrář jen odmítá vyrábět svatební dorty na svatby homosexuálů, protože je to v rozporu s jeho vírou. Takže extremista je ten, kdo se snaží cukráři odebrat právo odmítnou zakázku, která je v rozporu s jeho svědomím.

8 0
možnosti
JZ

drobný dotaz méně chápavého - v "odmítnutí péct dorty homosexuálům" a v "odmítnutí péct svatební dorty na homosexuální svatby" je natolik podstatný rozdíl, že neváháte použít slova "překrucujete a lžete"?

0 1
možnosti
VM

"Přitom zde jiní mohou bez potíží lhát ..." a vám jsou vaše lži vyčítány. Nehoráznost, diskriminace, stížnost do brusele TEĎ

9 0
možnosti
TL

Možná kdyby pekař mohl mít ceduli nepeču pro homosexuály a restaurace tady se kouří tak by každý věděl kam má jít.

7 0
možnosti
JP

J22a26n 54P84a10l93l57a95s

6. 6. 2018 22:51

Dobrý večer, extrémisté Vašeho typu mají na růžích ustláno, protože Brusel.

16 1
možnosti
RK

A veškerá podpora mediálního mainstreamu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 831
  • Celková karma 21,28
  • Průměrná čtenost 964x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik