Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

L48i53b70o58r 20H68a69n39u23š

12. 10. 2018 14:23

Napsal jste omluvu někomu, kdo ji zde číst nebude. Buď neumí, nebo čte jinde (pokud umí číst).

0 0
možnosti
JV

Musím vás opravit , pane autore. O zneužívání dávek romskou populací se nehovoří dvacet let ale třicet. O integraci do společnosti se toto etnikum "pokouší " dokonce už 500 let. A v drtivé většině neúspěšně. Neustále lidi vašeho ražení brečí, že je potřeba jim pomoct. O pomoc a integraci se stará mimo jiné u nás sto dvacet neziskovek, na které my všichni posíláme daně. Bez výsledku, což ovšem neziskovkám nevadí. Snaha od nich jaksi chybí. Kdyby se stejně choval český národ, máme tu pořád Rakousko-Uhersko a mluvíme německy. Lidi jako vy bych opravdu nechal bydlet v Chánově, nebo v jiných lokalitách v Dubí Sokolově atd.. Stačil by týden. Jen ze zdravotních důvodů abyste si srovnal představy s realitou.

3 0
možnosti
Foto

Pane kolego HORNERE [>-], náhodou jsem otevřel dnešní blogy...nemáte se proč omlouvat, vaše slušnost se vzděláním jsou správně nastavené nádoby, škoda že takových lidí jako vy stát ČR neoplývá a myslím, že ani dlouho nebude. VÍTE URČITĚ JAK VZNIKALO ČESKO a z kolika států vznikali ti co si říkají češi, nebo ́t i jejich psychika není v pořádku. KOMOUŠI to dělali dobře s našinci před revolucí, měli bydlení, práci, ale vzdělání se moc nenosilo a dělnické profese..dnes když je demokracie, tak si ji lidé neváží...STAČÍ SE PODÍVAT NA ZPRÁVY O STÁTNÍ SPRÁVĚ, KDE SE KRADE A KRADE, většinou jde o lidi z 2-ou politických stran..ČSSD a ODS. FOTA na ROMEA.CZ mě potěšila, kde jsem viděl kolegy i vysokoškoláky, byla to správná reakce na p. Zemana! ZEMAN JE PŘESNĚ CO ČESKO..jen brát z pozice práce a nic nedělat a když dělá, tak mu smějí západní státy a V4 NENÍ PUPEK SVĚTA, kam jezdí na výlety. PŘES 50 % lidí z této země nadává na Evropskou Unii, nemáme euro jeho výkyv je vidět v našich peněženkách, přitom UNIE ZDE DOTUJE VŠE NA CO SE PODÍVÁTE, školstvím začínaje a D1 dálnicí konče a sám vidíte výsledky těch co to mají na starosti. Já vám děkuji za naše, co se nemohou dostat s ostrakizace a doplácí na generační výchovu a zlodějský systém v kterém žijí.

Mimochodem, p. ZEMANOVI JSEM NAPSAL, ŽE JSME INDOVÉ, skuteční.PROČ TO VYHOVUJE STÁTNÍKŮM NÁS OSLOVOVAT ROMY, NEVÍM..VIETNAMCI I JINÉ NÁRODY MAJÍ PODSKUPINY, NEBO ČESKO MÁ MORAVANY, SLEZANY...!?EU:-)

0 0
možnosti
JV

Romové jste si začali říkat především vy, milý Štefane. Dokonce jste si na to udělali světové sympozium, kde jste si to schválili. A kdo vám řekne jinak, je považován za rasistu. Vy máte v občance napsanou národnost Ind? Nebo co tu zkoušíte?

0 0
možnosti
PM

Omluvit se Romům za Zemana coby ne, ale proč všem? Proč ne jen těm co se živí poctivou prací, neobtěžují okolí a řádně vychovávají své děti. A to bez čerpání všemožných sociálních dávek.

Jo aha, ono pak omlouvat se by ( až několika % výjimku pře níž smekám klobouk) nebylo komu.

0 0
možnosti
IM

I62v32a93n 65M60i44n46á84ř

10. 10. 2018 23:15

Dnes stačí o Romech - konstatovat jakýkoli oficiální fakt a .. hned se najde hlupák, který to - označí za rasizmus.

1 0
možnosti
JS

Problém soužití s romskou komunitou je nesmírně starý. Základem problému v žádném případě není "pokračující degenerace veřejného mínění", a to ani kdybyste uvažoval v horizontu stovek let. Ve skutečnosti nikdy v historii neměla snaha zlepšit postavení Romů takové rozměry, jako v současnosti. Je to dobře, ale zároveň se ukazuje (jako po celou historii), že to podstatné se musí odehrát v romské komunitě a nikoli ve většinové společnosti. Pokud se něco podstatného neodehraje v romské komunitě, většinová společnost může snáše modré z nebe a bude to k ničemu.

Všimněte si, že Vy sám hovoříte o "etnickém bojišti", vytváříte tedy model uvažování, který sám kritizujete.

Můžeme tvrdit, že problém je na straně většinové společnosti – jako to děláte Vy. A budeme tím donekonečna obelhávat sami sebe, protože takový přístup není schopen ani pojmenovat problém, natož ho řešit. A nebo si řekneme, že nepřizpůsobivost prostě není privilegium jakéhokoli etnika, ani Romů. Není důvod vůči někomu projevovat shovívavost nebo toleranci pro jeho nepřizpůsobivost.

5 0
možnosti
ZH

Škoda, že nenapíšete něco o tom, co a jak se má odehrát v romském etniku. Prezident připomínal, že neochotným Romům jejich předák nafackoval, taky chcete aby se fackovalo nebo něco tvrdšího?

Píšete, že není důvod projevovat toleranci či shovívavost k nepřizpůsobivosti. Jeden důvod by tu byl. Nejjsme a nechceme být totalitní nacistický nebo komunistický stát. Můžeme přesvědčovat, motivovat, a třeba i pokutovat. Nicméně se musí dostavit sebereflexe na obou stranách a my striktně nesmíme snahu těch dobrých ponižovat stereoptypními poukazy, které nic neřeší a řešit nechtějí.

1 0
možnosti
JH

J74i43ř88í 68H88o98r58á24k

9. 10. 2018 13:44

Už i zedníci a romové píšou bláboly v blogu. Tohle je demokracie a ne rasismus.

0 0
možnosti
AM

Aure omlouvej se klidně donekonečna ale otevři oči. Vzdělávat se a nutit do toho své děti jim nikdo posledních 75 let nikdo nebrání. A posun žalostný.

3 0
možnosti