Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A co mě baví jsou tyhle články, které důrazně odsuzují přesně to co samy dělají :-D

0 0
možnosti
PN

No, aniž bych Pinochetta jakkoli obhajoval, je s počtem mrtvých asi na 150.místě mezi diktátory 20.století, to si ho jen marxisté všech barev (zelení, modří a zejména rudí) vybrali jako vrcholného Belzebuba.

2 0
možnosti
ZH

Jasně, je to jen Belzebubáček. Zdroj vaší statistiky by mě zajímal, ale asi se ho nedočkáme. Nejde vůbec o počet mrtvých, ale o pojetí lidské svobody. Na počet mrtvých je třeba i takový Husák ještě daleko za Pinochetem, v tom ten problém asi nebude.

2 0
možnosti
KT

Třeba taková paní Šichtařová ukazuje prstem na socialisty nepřetržitě.

Pinochetka!

3 1
možnosti
JK

Jen dotaz, na který snad odpovíte. O kom jmenovitě to vlastně píšete?

1 0
možnosti
ZH

Přece o četných místních obdivovatelích Pinocheta, kteří jdou tak daleko, že svůj obdiv vyjadřují osobními urážkami. Ostatní mohou být v klidu.

2 0
možnosti
Foto

Generál Pinochet nepochybně nebyl žádný anděl. Žádný voják nemůže být. Ale rozhodně také nebyl žádný ďábel. Ve skutečnosti, pokud nějaké srovnání platí, může to klidně být to, které pochází ze starověku, jmenovitě Cincinnatus , který zachránil Římskou republiku tím, že se dočasně stal jejím diktátorem. Stejně jako Cincinnatus , generál Pinochet se dobrovolně vzdal své diktatury. Učinil tak poté, co zabránil převzetí moci komunisty a prosadil hlavní reformy pro volný trh, inspirované převážně Miltonem Friedmanem (který se z velké části sám inspiroval Ludwigem von Misesem ).

Kdyby byl v Rusku v roce 1918 generál Pinochet nebo v roce 1933 v Německu, lidé v těchto zemích a ve zbytku světa by na tom byli nesrovnatelně lépe, právě díky smrti, zmizení a souvisejícímu utrpení obrovského počtu lidí - komunistů a nacistů. Smrt a zmizení takových smrtelných nepřátel pozitivně napomáhá životu a svobodě. Jejich nepřítomnost na scéně znamená absenci takových věcí, jako jsou likvidační koncentrační tábory, a je tedy vroucně žádoucí.

1 0
možnosti
ZH

Pinochet měl koncentrační tábory.

0 0
možnosti
JZ

Ti, co útočí na Pinocheta, zároveň obdivují daleko horšího zločince Putina. To už je těžká schýza.

3 2
možnosti
PC

Kdo tady "útočí" na Pinocheta? Kdo zde "obdivuje" zločince Putina

Můžete dát konkrétní odkaz (citaci), kde někdo něco takového skutečně píše?

1 0
možnosti
Foto

Což si tak trošku protřít oči, ba i mysl. Blogovědiškuzní horizont, ,,povýšený" až na blogovědiškuzní válčení proti válečníkům, zdá se býti ,,poněkud neštˇastným"

0 0
možnosti
LP
Foto

Je zajímavé, jak jeden odstavec v jednom článku stačí na řadu dalších blogů. Nicméně pan Ziegler gen Pinocheta nijak zásadně neobhajuje ani neobdivuje.

Pro pořádek uvádím přesnou citaci z iniciálního článku, který spustil lavinu

Člověka až někdy napadá, že by to možná chtělo českého Pinocheta, tím nechci zlehčovat zločiny za jeho éry, který by jmenoval vládu, jež by se nemusela zodpovídat Parlamentu a veřejnému mínění. Můžeme si chilském diktátorovi myslet, co chceme, pravdou je, že po předchozím socialistickém rozvratu se za jeho éry ekonomika země výrazně zvedla, což vedlo i k zvýšení životní úrovně Chilanů.

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=806333

5 2
možnosti
Foto

Není nic zajímavého na tom, jak ,,profipsavec" volí ,,témata", zdánlivě až nepodstatná, ovšem s jasným cílem. Zvýšit čtenost svého ,,díla", POTAŽMO ROZPOUTAT ,,POLEMIKU", ba až ,,lavinu" dalších ,,fundovaných" blogů. Někdo tak činí pod hlavičkou ,,satiry", nikdy však nelze vyloučit i jistou profi defgormaci

0 0
možnosti
PC

Pane Hornere, napsal jste to naprosto přesně.

Není tomu ještě tak dávno, kdy velebení Pinocheta a jiných podobných zrůdných diktátorů bylo oprávněně a zcela v souladu se zákonem trestně stíháno, podobně jako propagace jiných nesmiřitelných a lidské životy a vztahy ohrožujících nazorů a ideologií.

Nyní se takto mohou mnozí jedinci zcela "svobodně" a beztrestně nejen vyjadřovat, ale dokonce takové zrůdy a zrůdné názory propagovat. Je to bohužel znak celkové dekadence, kdy je dáván prostor predevším lidem, kteří mají zjevně velmi blízko k extrémismu, a tudíž k JAKÉKOLI totalitě. Proto netřeba ani pátrat po tom, jak se tito lidé stavěli i k té, co tu byla před rokem 1989 (byť se budou sebevíc snažit prezentovat se coby zarytí antikomunisté a velcí demokrati, což mimo jiné vyznívá velmi komicky, spíše však tragikomicky).

Z Vašich blogů je zřejmé, že jste jedním z mnoha (podobně jako já), pro které kom. režim rozhodně nebyl procházkou růžovou zahradou, ba právě naopak.

Zato z těch, kteří se tu (nejen do Vás) mnohdy velice hrubě strefují, přímo čiší, že mají naprosto stejné manýry, jako mívali mnozí lidé v období nacismu a později, po změně větru, v období tzv. reálného socialismu, oddaní komunisté (ať už z přesvědčení, nebo z vlastního prospěchu).

Ona ta změna větru, ať kterýmkoli směrem, je pro tyto typy vlastně pokaždé pouhým pokynem k převlečení kabátu.

Přeji Vám krásný nastávající víkend.

7 2
možnosti
JZ

Pravil jindy velký bojovník za svobodu projevu Pavel Chmelík. To nevymyslíš. Svoboda projevu dle chcimírů, my si můžeme říkat, co chceme, ale druzí musí být zticha.

1 3
možnosti
  • Počet článků 827
  • Celková karma 21,38
  • Průměrná čtenost 969x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik