Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nemůžu si pomoct, ale ne zcela dobře rozumím této větě pana Hornera: "V trestním zákoně v paragrafu o hanobení se nic tom, že hanobí-li příslušník hanobeného národa nebo náboženství nebo rasy, že to není hanobení."

Může mi, tuto větu, prosím, třeba pan Zavadil, vysvětlit, jako co se tím myslí?

0 0
možnosti

To je technicky nešikovná reakce na tvrzení pana Zieglera v jeho článku, kde se ohání tím, že pokud hanobí národ sám příslušník národa, pak nejde o hanobení; ale jak vás sleduji, ani tohle nepochopíte, ale kdo ví.

1 1
možnosti
Foto

J20i30r54i 68C36i32z

15. 8. 2023 13:36

Popsal jste to velice vystizne a ma se opakovat r.45, kdy byli vrazdeni deti, zeny a stari lide naprosto silenym zpusobem (upalovani benzinem, urezavanim casti tela, zastrelenim do tyla i kojence atd). Jedinym provinenim bylo, ze tito obcane rakouskeho, nemeckeho nebo zidovskeho puvodu mluvili nemecky. Presne k tomuto vybizeji oba vami jmenovani (bolest a cihla v nemcine), aby se usporadaly pogromy na vsechny rusky mluvici lidi. Cihla je zde svym bolsevismem jiz znama, ale ta "bolest", to je tedy taky pripad. Jednou jsem ho slysel na PrimaNews a tento zmetek vyzyval k dalsimu snizeni penzi, prej jsou moc vysoke! Jen si opravdu preji, at si oba vezme Pan Buh do prace a vyridi si to s nimi za vsechny civilizovane lidi. A to Pan Buh umi, kdyz ho nekdo nastve.

4 1
možnosti

Hezky to ta pětidemolice vymyslela - utáhnout opasky všem, jen ne sami sobě.

Nicméně ten Řeporyjský modrostračí floutek to svým arogantním projevem o tom, koho chce postřílet, už hodně přestřelil - a ministr vnitra jej za to omlouvá.

1 0
možnosti

Takže rusákům zakážeme u nás i dýchat - bez ohledu zda se nějak provinili, či ne a Ukrajinců budeme omlouvat i jejich prokázané trestné činy ?

4 3
možnosti

Nenávisti se nezbavíme tak, že vůči A bude zakázaná a vůči B žádaná.

Pokud chceme lepší společnost, musíme přestat paušalizovat všeobecně a akceptovat, že zlo se neschovává za státní hranicí, ale je v nás.

5 0
možnosti

Je potřebné rozlišovat kolektivní vinu a kolektivní odpovědnost. Wiki: "Dle Karla Jasperse, jenž rozebírá vinu za válku v knize Otázka viny, nese německý národ jako celek politickou odpovědnost, ne však kriminální vinu."

Ruský zločinný mozek lze brát jako způsob myšlení, který přejala značná část ruského národa. To samozřejmě neznamená, že ho má každý Rus, a o to více je třeba si vážit těch, kteří mu odolávají a za jednání ruského státu se hluboce stydí. Řada z nich raději emigrovala, což zhoršuje možnosti obrody Ruska zevnitř.

7 0
možnosti
Foto

To je snůžka demagogie.

3 6
možnosti

To je ale vám vlastní metoda - vy ovšem přidáváte k tomu ještě polopravdy a výmysly.

4 1
možnosti

Uzasny namet na diskuzi, pane Zdenku Hornere. Jen to napadani pana Zieglera se neslusi. Vite, ztraci to puvab. Budeme se hadat jestli ano ci ne.

Kolektivni vina. Ja jsem clovek, ktery v kolektivni vinu veri. Jak tvrdila moje maminka. Nemec je dobry clovek, ale tri metry pod zemi. Nedivte se ji. V WWI ztratila otce a v WWII malem ztratila me a sebe snad take. Duvod zname a za vsim jsou vinni nemecti sousede.

Urcite zde byly osobnosti v tomto kulturne vzdelanem narodu, ktere se snazili nevalcit. Ale ta sila a slava na zacatku techto konfliktu byla ohromujici, tak proc se namahat. Cely statni system byl vzdy postaven pro takove dobrodruzstvi. A zde se dostavame k te otazce kolektivni viny.

Urcite se ptate, proc ta moje vira je v kolektivni vinu. Organizace utvaru v kterem spolecenstvi zije, je zarodkem te kolektivni viny. Projdete si tu organizaci Nemeckeho statu pred WWI a muzete nasledovat i pred WWII. Vzdy zde byl ten zarodek neschopnosti usmernit ten vyvoj teto zeme. Ta organizace statu to ukazovala.

I CSR, ihned po utvoreni statu 1918, udelala tolik organizacnich chyb, ze se divim kolik jen nas zbylo si rikat, ze jsme cesky narod.

Ta budoucnost je v nasich rukou. Tou duvtipnou organizaci ve vecech obrany jsme ucinily. Politicka organizace statu nam zaostava a nevychovava nam dustojne statniky, kteri svoji praci nam mohou pomoci mit lepsi zivot. To proto, ze nemame dobrou organizaci statu.

Myslenka, proc o tom pisi, je snadna pochopit. Mit kolektivni silu podlozenou dobrou organizaci, muze celit tem, kteri jeste nepoznaly svuj omyl a resi vse silou. Tim se zvysuje jejich kolektivni vina do posledniho obcana tohoto spolecenstvi. Je na kazdem z vas si doplnit jmeno tohoto spolecenstvi.

Dekuji za pozornost.

1 3
možnosti
Foto

Nesouhlasím. Můj děda byl pražský Němec. Žili tady po generace a taky si po válce vyžral kolektivní vinu jen proto, že byl Němec.

6 0
možnosti

Zieglera nemá cenu komentovat. Tento pseudo novinář je jen k smíchu. Píše blogy o otravě Bečvy a vůbec nezná chemické látky, které ryby otrávily.

Bohužel ho zde drží nad vodou jen uliční výbor.

5 8
možnosti
Foto

Komu bychom se smáli, kdyby nebylo podobných figurek? Vždyť by to tu byla bez něho a jemu podobných docela nuda

5 4
možnosti

O fanatismu tady nebudou druhé poučovat Ti, kteří fandí rusáckým zločincům, nenávidí Ukrajince a upírají diabetikům inzulín, což je může i zabít.

3 6
možnosti
Foto

J56i12r90i 33C12i58z

15. 8. 2023 13:01

Gebet:

Herr, Gott bewahre uns vor diesen Narren und Wahnsinnigen!

1 0
možnosti
  • Počet článků 827
  • Celková karma 22,02
  • Průměrná čtenost 969x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik