Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ale spotřebitelé, kteří byli u Bohemia Energy, přece chránění jsou. Ze zákona mají poskytovatele poslední instance, že si ten diktuje nehorázné ceny, nemá s kapitalismem nic společného. To ostatní nekomentuji, máte v tom zmatek, takže by to bylo na dlouho.

0 0
možnosti
PB

P29e60t60r 90B51u81r20i55a95n

26. 12. 2021 13:00

Pane Hornere vy, který jste dodnes nepochopil zásluhovou složku výpočtu důchodů a myslíte si, že se jedná o nějakou zásluhu konání dobra pro jiné lidi, vy byste se rozhodně neměl pouštět do rozboru ekonomických vztahů ve společnosti. Potom upatláte takovou neuvěřitelnou zhůvěřilost plnou oslovin, jako se vám právě povedlo.

Tak předně spojovat kriminální činnost s kapitalistickým systémem, protože jejím výsledkem je také zisk, je neuvěřitelná hlupotina. Tak předně zisk je výsledkem lidského snažení ve všech systémech, bez něho by nikdo nepřežil. A potom drogy, prostituce a pančování alkoholu je staré jak lidstvo samo, napříč všemi společenstvími a zřízeními, a není to charakteristickým znakem kapitalismu.

A dále, společnost se u nás NEdělí z daňového pohledu na osoby samostatně vykonávající činnost a osoby v závislé činnosti. Jak jste na to přišel? Obě tyto skupiny platí daň z příjmu, mají daňové odpočty a slevy a obě jsou, vaší terminologií, v závislé činnosti. Máme zde přes cca milion živnostenských listů, ale jen 550 000 živnostníků na plný úvazek. To znamená, že zaměstnanců a důchodců podnikajících na živnosťák je zhruba tolik, kolik je živnostníků z profese .

Zaměstnanci samotní potom participují na podnikatelském záměru těch zlých kapitalistů, tedy ano, podnikatelské snažení je tahounem pokroku, v tom má Šichtářová plnou pravdu.

Nemíním zde polemizovat se všemi vašimi neuvěřitelnými slovními veletoči typu, že nadnárodní kapitál rozpoutal válku v Súdánu a neziskovky se jí snažily zastavit, to se ani nedá.

Ale třeba k tomu kapitálnímu zisku Bohemia Energy, víte o tom, že onen spekulativní nákup energií prováděli její klienti, tedy samotní odběratelé proto, aby z toho měli zisk? A taky že měli. Oproti ostatním měli levnější energie. To, že spekulace je houpačka nahoru a dolů, o tom věděli, to je riziko spekulace. Pochybuji, že byste tomu rozuměl, takže to bylo jen na okraj.

Šichtářová nevolá po absolutní volnosti a zmínka o volebním štábu Babiše je už diagnóza.

8 2
možnosti
JL

R^ souhlas jsem vždy proti Šichtařové a ostatním egoistům světa.

0 0
možnosti
TB

Že je komouš proti trhu a blahibytu je nějaká nová informace?

4 0
možnosti
Foto

že si nelze plést obecně prospěšný zisk s tím ryze nezákonně osobním. K zisku se totiž derou i zločinci s prodejem drog, lidí a smrtícího zboží.

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=780872

Až takhle otevřeně pojmenovat výrobce vakcín proti covidu chce hodně odvahy.;-D;-D

2 0
možnosti
PK

Šichtařová a Babiš ? To jste uklouzl velmi silně a úplně jiným směrem a moc to vašemu blogu nepomohlo. A to že by MŠ hovořila o zaměstnancích způsobem vámi popsaným, to jsem taky nezaregistroval. No ale karmu má vždy velmi vysoko, že by to byl ten důvod?

2 0
možnosti
TB

"volá po absolutní volnosti bez kontroly" - ve kterém konkrétním článku ve které větě po tomto volá? Ostatní Hornerovy lži ani nekomentuji.

6 0
možnosti