Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nějak vám nerozumím. S podstatou samozřejmě souhlasím, ale vaše představa o návštěvnících OH volně diskutujících s domorodci a objasňujících jim zrůdnost totalitního systému je hodně velmi víc než naivní.:-)

0 0
možnosti
ZD

Souhlas. Že je bojkotují jmenovaní z lepší společnosti a řada světových politiků je mi více méně jedno. Že se ale z malosti nevzpamatovali ani naši, mne mrzí už za tu dosud největší českou výpravu a léta dřiny sportovců.

Šedá myš je holt malá šedá myš!

4 0
možnosti
JM

Každý z Vás může provádět svůj osobní bojkot této akce tím, že se nebude dívat na přenosy, nebude sledovat výsledky, nebude kupovat věci s logem atd.

4 0
možnosti
OU
JZ

Tak u nás za komunistů také nebyly žádné masové protesty, ty začaly až v listopadu 1989. A obyvatelům Hongkongu čínský systém evidentně nevyhovuje.

1 3
možnosti
VB

K čemu olympiáda? Bez diváků (to k vaší výzvě jet tam a diskutovat s Číňany), režim s kontrolovaným internetem, dají vám sledovací aplikaci do mobilu.

Určitě se na to dívat nebudu a rád dám najevo nelibost i sponzorům této akce a spolku s názvem ČOV.

Je to i popud k zamyšlení nad financováním profi sportu. Žádné by být nemělo.

4 3
možnosti
Foto

J13i41r33i 83C68i28z

2. 2. 2022 12:31

Jen Vas doplnim, protoze nejake rozhovory s mistnimi tezko nekdo ze sportovcu bude vest. Cinstina neni svetovy jazyk a krome domorodcu pochybuji, ze nekteri sportovci z jinych zemi ji ovladaji. Navic vetsinou prijdou sportovci do kontaktu jen s pohyblivymi skafandry a tim se podstatne snizuje smysl OH. I jidlo jim bude padat ze stropu. Cina dostala cely svet do velkych problemu a podle meho nazoru mela za to zaplatit ztratou poradani OH. Sportovci budou ve znacnem stresu z obavy, ze je nekdo nakazi a pak zustanou dlouho v karantene bez moznosti i venku se projit. NHL to vyresila spravne pro hokejisty a nikam je nepustila, coz patrne spousta z nich po konci OH velice oceni. Neucast jim mozna zachranila karieru.

1 2
možnosti

Hlavně politický bojkot olympiády vychází z nemyslu, že námi placení státní úředníci jezdí na výlety na olympiádu. Proč? Nějaký politik má stejný důvod jet za státní peníze na olympiáddu jako úřednice, která mi vydala pas. A to platí i pro USA

Na olympiádu mají jezdit sportovci, trenéři, maséři, ... a samozřejmě diváci. Nemají tam jezdit politici, představitelé svazů, zaměstnanci ministerstev, ...

9 1
možnosti
ZZ

Máte sice pravdu, ale české ministerstvo zahraničí si myslí, že ani

lékaři, maséři, kustodi ......... nejsou potřeba. To lze jasně doložit čerstvým případem:

Volejbalistky Dukly Liberec vyhrály kontumačně utkání Ligy mistryň nad Dynamem Moskva 3:0, každý set 25:0. Ruský velkoklub na středeční zápas nedorazil, protože pět členů realizačního týmu nedostalo od naší Moskevské ambasády česká víza.

Za tento nesportovní, neomluvitelný a nanejvýš politováníhodný čin, bych ministra zahraničí ČR a jeho pomocníky, okamžitě odvolal.

Nemusíme mít Rusáky rádi, ale 5 členný realizační tým na Ligu mistryň jednoznačně pustit měli, protože tento precedens bude teď hojně zneužíván.

;-(;-(;-(

5 0
možnosti
ZZ

Copak byly, ve své podstatě, některé Olympijské hry jiné, než tyto ?

Všechny jsou jen o penězích, reklamě, prestiži pořadatele a výkony sportovců jsou pouze jejich nedílnou kulisou - bez ohledu na to, kde se olympiáda pořádá.

:-/

3 1
možnosti
JK

Bohužel pravdu nemáte. Totalitní režim pramálo dá na to, co mu kdo říká, natož když někdo pokládá otázky. V lepším případě to toleruje, přehlíží, a v horším přímo trestá.

Masivní totalitní propaganda překryje osamocené výkřiky spolehlivě. Pro vykreslení nejlepší, největší a nekrásnější akce udělá totalita vše. Dobře ví že to významně upevní její moc, ukáže odpůrcům i příznivcům velikost a pevnost v bombastických kulisách, jasně hlásá, že na svržení totality nikdo nemá ani nejmenší šanci.

Sportovci v rámci ochrany proti jejich smrtícímu viru se nepotkají ani navzájem a z Číny se oficiálně nedostane žádná nechtěná zpráva. Veřejná pověst neomylné noci je pro totalitu klíčová. Šuškandu a odpor sice nezastaví, ale na venek se tváří jako nejlepší na světě.

Jediné co totalitu může nabourávat jsou činy, nedělat so si totalita přeje, dělat pravý opak a vlastním příkladem ukázat co je demokracie.

Na to není nikdy pozdě.

2 3
možnosti
Foto

Souhlasim. Navic tyhle pokrytecke hry, kdy Madl nema problem tocit film za cast cinskych penez a pak prohlasi toto, mi prijdou uz uplne k smichu

6 1
možnosti