Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Vysoké školy dobře vědí, že bez speciálním zákonem ošetřené akademické svobody by je politici plnící přání nevzdělané voličské lůzy, utloukli čepicema, a věděly to odjakživa, už od samého počátku.

1 0
možnosti
PK

Nezbývá než souhlasit, protože protiargumenty dnes nevlastnímR^:-)

0 0
možnosti
VB

Věda a fanatismus nejdou dohromady, to zpravidla končí zneužitím vědy. Mezi odborníky vždycky musejí být i ti, kteří pochybují, kteří zkoumají věci z dalších úhlů pohledu, a díky jim se v celých dějinách lidstva věda dál vyvíjí - průběžně se ukazuje, že některé "převratné" vědec. poznatky byly překonány novým poznatkem, novým přesvědčivým důkazem. Popsal to dobře p. Payne na svém blogu: opojení antibiotiky versus poznatek, že se to s nimi nemá přehánět (nakonec mohou lidem škodit), anebo hurá, plasty! versus plasty zničí planetu. Během PCR testování loni se ověřilo, že tyto testy mají i falešné výsledky a že by se s nimi mělo šetřit hlavně u bezpříznakových (u části z nich test vyrobí "nemocného", ač není infekční). Před spuštěním plošného očkování část odborníků v západ. zemích varovala před spěchem, v lednu a únoru se zděsili tak vysoké míry nežádoucích komplikací po očkování - ovšem vlak farmaceutic. byznysu již byl příliš rozjetý. Nyní se odborníci ze západ. zemí pokouší dosáhnout soudního přezkumu jak vakcinace, tak testování, jímž se dnes uměle prodlužuje "pandemie".

2 0
možnosti
ZH

Nic z toho, co říkáte nijak nezpochybňuji, ale nevybírám si jenom tolik, co se i hodí. Antibiotika měla svou historii, a co to dokazuje? Kolik vědců bylo zastřeleno za zpochybňování antibiotik? Diskutuje se a třeba budou opuštěny, jako se dnes opouští a omezují plasty a možná někdo dokáže, že vakcíny byly takové, že je nelze dále užívat. To se děje a má dít. Ale v tom článku je mnohem více. O tom píšu a mělo by to mít stejný respekt. Nic víc, nic míň.

1 0
možnosti