Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Skvělé souhlasím, práce je málo a nezaměstnaných chudáků celé houfy. Takže kdybyste mi poslal nějaké zedníky dva až tři a taky elektrikáře, jistě máte kolem sebe mnoho takových hladových. Nebo aspoň roboty, taky mi můžete zaslat polovinu své mzdy, nepracuji, nechce se mi, ale nárok mně jistě neupřete. Předem děkuji, více takových nápadů.R^

4 0
možnosti
PB

P35e38t54r 50B86u30r75i65a90n

24. 8. 2021 14:08

Komunisté zašli ještě dál než Pavel. Oni to heslo vyprázdnili až k tomu, že zredukovali rozsah práce na svůj názor, co práce je a co není. Takže například bezpracné zisky (například pronájem coby podnikání apod.) pro ně nebyla práce. Natož nějaké finanční služby...

Nevím na kolik si pamatujete dobu za komunistů, ale píšete to špatně. Příživníkem nebyl ten, kdo prokázal legální zdroj příjmů. A peníze z pronájmu, to stačilo.

A tohle je také špatně: v moderní době, kdy společnost stojí na prahu robotizace, kdy nás v nejbližších desetiletích čeká zcela opačný problém, kdy mnoho lidí žádnou práci nesežene, protože bude plně mechanizována...Zanedlouho nám zbydou jen služby a práce spojené s myšlením. Těžko odhadnout, zdali bude převis nezaměstnaných, či nezaměstnatelných, většinový nebo třeba jen 50:50...přesně tohle tvrdili zaostalci při zavádění mechanizace a pak i elektrifikace. Nejde to odhadnout? V USA dnes pracuje 90% ve službách a jen 10% ve výrobě. Před 200 lety to bylo naopak. Jste z toho v šoku? Buďte.

A klasická levičácká perla nakonec:

Ale pokud odhlédneme od budoucnosti, je již dnes jasné, že společnost produkuje nadbytek zdrojů, které by si mohla rozdělit.

Přeložím to češtiny: někdo umí něco zařídit a vyrobit a my vyžírky co umíme houbelec jim to chceme ukrást, sežrat a nazvat to pak "uspokojováním potřeb společnosti".

5 1
možnosti
AT

" .... společnost produkuje nadbytek zdrojů, které by si mohla rozdělit ... "

Chápete, že nadbytek zdrojů je i díky tomu, že zatím (naštěstí) je nutné si na živobytí vydělat prací?

4 0
možnosti
ZH

;-D;-D;-D;-D;-D Mnohokrát jsem vás varoval, abyste se nevyjadřoval k věcem, kterým nerozumíte. A už vůbec si nedomýšlejte něco svého, co v těch textech vůbec není. Ale ne, vám to nedá, musíte vypustit páru "spravedlivého" hněvu. To jen na okraj, kdo z nás dvou je rozzlobený...

Ježíšovy hady, plemena zmijí nepovažujete za agresivní pojmenování? Vaše naprosté přesvědčení tedy sdílet nelze. :-)

Co se týče marnotratného syna, podobenství je o něčem jiném, ne o lenivém vyžírkovi, který na nic nesáhne (byť by mohl) a nechá se jen od ostatních živit. Zkuste si to přečíst znovu.

A váš poslední odstavec je už opravdu hodně přes čáru. Ten o vás vypovídá dost ošklivé věci.

6 1
možnosti
Foto

Je dost podstatný rozdíl v tom, kdo pracovat nechce nebo nemůže. Asi necítíte ten rozdíl, který zmiňoval předchozí autor.

4 0
možnosti
PK

....společnost stojí na prahu robotizace, kdy nás v nejbližších desetiletích čeká zcela opačný problém, kdy mnoho lidí žádnou práci nesežene, protože bude plně mechanizována, alespoň ta fyzická...

Tato info se přednášela na ČVUT ještě za dob komunismu a jak čtu na vašem blogu je stále platná i po 30 letech po sametu.

Vůbec bych se neodvážil tvrdit a to i na základě vlastních zkušeností, že fyzická činnost končí, stačí pohled na trh práce, v řemeslných oborech je velký nedostatek pracovníků, a proto se šikovní absolventi učilišť a odborných škol o svou budoucnost rozhodně obávat nemusí. A navíc, řemeslo již dávno v mnoha případech nepředstavuje náročnou manuální práci bez technologických vymožeností a znalostí....

5 0
možnosti
PV

R^ pouzivat na tento komunisticky vyklad rozdelni prace na komunisty zprofanovany vyrok ukradeny z Bible, to musi mit autor teda setsakra fistrona.

0 0
možnosti
Foto

Práce pro každého bude vždy dost, pokud do toho nebude zasahovat a regulovat stát. Pokud ano, tak platí přímá úměra. Čím víc zásahů státu do ekonomiky tím horší ekonomika bude.

4 0
možnosti
LJ

Oceňuji vaše znalosti Bible. Jen bych si dovolil připomenout, že ten marnotratný syn nebyl vyžírka, ale tvrdě pracoval. V ekumenickém překladu stojí:

"Šel a uchytil se u jednoho občana té země; ten ho poslal na pole pást vepře. A byl by si chtěl naplnit žaludek slupkami, které žrali vepři, ale ani ty nedostával." (Lk 14,15n)

1 0
možnosti
ZH

Máte úplně pravdu, ale z hlediska toho bratra nic neudělal a svoje si vyčerpal a odnesl. To je právě tragédie dvojí pravdy.

0 0
možnosti
JK

Já nevím, tak dá se věřit Bibli, když se tam o té práci a chtění nechtění opravdu píše nebo jsou tam výmysly?

0 0
možnosti