Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J52a18n 82S78v45a69t75e14k

22. 5. 2023 6:16

Základní otázkou je, zdali má právo obyvatelstvo a vláda napadené země (zde Ukrajina) nezadatelné právo bránit územní celistvost své země proti agresorovi, který chce ukrást část jejího území?

Je-li odpověď ANO, potom je v naprostém pořádku nejen obrana Ukrajiny, ale i jakákoli (ekonomická, morální i vojenská) podpora Ukrajině (zejména ze strany evropských států).

Je-li odpověď NE, potom se autora ptám, zdali souhlasí s tím, jak nás "spojenci" zprvu (během mnichovských jednání v roce 1938) "hodili přes palubu", aby pak byli sami rádi, že i Češi a Slováci bojovali i za jejich svobodu?

Navíc jde i o to zdůvodnění, proč k válce mezi Ruskem a Ukrajinou došlo. Podle Rusů kvůli potenciálnímu riziku vstupu Ukrajiny do NATO (zaznělo v roce 2008). Reálně však Rusové napadli Ukrajinu v roce 2014 poté, co se její obyvatelé vzepřeli "křivému jednání" svého tehdejšího prezidenta, který nesplnil to, s čím šel do voleb (chtěl zahájit rozhovory s EU), a naopak rozhovory ukončil a začal se paktovat s Ruskem... výsledkem byl Majdan, vskutku projev vůle lidu (minimálně v podstatné části Ukrajiny).

Rusům ve skutečnosti nevadila Ukrajina v NATO (to by přece zaútočili dříve), ale Ukrajina veskrze úspěšná skrze vstup do EU a s ním spojenými demokratickými změnami ve společnosti (bez těch změn by do EU přijata nebyla).

Putin si tak řešil především vnitroruský problém, protože v důsledku úzkých (rodinných) vazeb mezi Rusy a Ukrajinci, by si mohli Rusové pokládat otázky - Proč to jde na Ukrajině s jejími neustále se obměňujícími lidmi u moci a proč to nejde u nás v Rusku s jediným pravým Voloďou v Kremlu? Putin si byl setsakra vědom toho, že vstup jakékoli země do EU (spojený s nutnými demokratickými změnami) vede ke zvyšování životní úrovně obyvatel. A zvýšená životní úroveň nutně vede k přemýšlení - a to v Rusku u svých "poddaných" Putin nechce a nemůže dopustit!

4 3
možnosti

Máte velmi pomýlené názory.

Rusům nevadila samostatná Ukrajina, pokud by byla pod vlivem Ruska.

Pokud by byla pod politickým vlivem kohokoliv jiného - to by Rusku vadilo příliš a její členství v NATO je pro Rusko naprosto nepřijatelné.

Rusko doufalo v mírové řešení této problematiky, ale když vidělo, že ani Minské dohody nepřiměly Ukrajinu k plnění, ztratilo trpělivost a je odhodlané si vzít zpět to historické území s ruskojazyčným obyvatelstvem, které mu Ukrajina de facto ukradla při vystoupení ze svazku SSSR.

2 3
možnosti
Foto

J69a92n 51S80v86a71t51e88k

22. 5. 2023 9:51

Čili analogicky Československo (při svém vzniku odtržením od Rakousko-Uherska) "ukradlo" Německu (či Rakousku, chcete-li) oblasti s německou většinou (přesně to tvrdil Hitler a sudetští Němci za první republiky).

Tedy z toho vyplývá:

1) Souhlasíte s názory prvorepublikových Němců a jejich nacistických kamarádů za hranicemi (v Německu)

2) Dáváte prakticky rovnítko mezi Hitlera a Putina (oba měli/mají téměř totožný názor na menšiny v sousedních státech Německa/Ruska).

3 0
možnosti

Vkládáte mi do úst to, co jsem neřekl !!!

Demagogicky manipulujete s fakty !!!

Jedna věc je historické území České koruny

a druhá věc je národnostní složení tohoto území.

Že Masarykova vláda zbytečně propustila ze všech státních služeb zaměstnance německé národnosti, ačkoliv byli odborně i jazykově na výši, je neodiskutovatelný fakt.

Místo nich byli přijati do státních služeb zaměstnanci české národnosti, byť nesplňovali často potřebná kriteria, je také pravda.

Naštěstí však u nás tehdy nedocházelo k všeobecné rasové diskriminaci ve všech oblastech tak, jak tomu bylo na Ukrajině.

0 1
možnosti

P66e82t82r 47S61k65á22c57e29l

25. 5. 2023 16:47

Je-li odpověď NE, potom se autora ptám, zdali souhlasí s tím, jak nás "spojenci" zprvu (během mnichovských jednání v roce 1938) "hodili přes palubu", aby pak byli sami rádi, že i Češi a Slováci bojovali i za jejich svobodu?

--------------

Mícháte hrušky s jablky. Paradoxně Vaším sdělením že jsme bojovali za jejich svobodu jste potvrdil, že se 160 roků na území USA neválčilo, tam se tančilo. Máte pravdu, naše ztráty za II. sv. války byly velké, ale kdo je způsobil, kde byla příčina? Kdo v letech 1930 a později finančně podporoval Němce a směroval jej na Východ? Jen 10 procent on obdržel od německých firem, které se po I. sv. válce nezmátořily. Takže ať nám historici poví, kdo Němci dodal 90 procent podpory a budeme se bavit úplně o něčem jiném, jinak. Všechno je jinak a velmi pomalu se prokousáváme k pravdě. Ono totiž platí: "Nikdy nemůžeme pravdu vyslovit, ale vždy jen mínit nejméně jednu ze dvou možností, která se pravdě podobá." > sv.Tomáš Akvinský (1225 – 7.3.1274).

0 0
možnosti