Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nikdo nerozhodl za nepřítele, že se nemůže a nesmí cítit ničím vyprovokován. Ani psychiatr o pacientovi nikdy nerozhodne, že nemůže či nesmí mít nějaké pocity, dojmy, obsese, paranoidní představy. Psychiatr nic takového nikomu neupírá. Ale muže se snažit pacienta vyléčit z pocitů a představ vzniklých nějakou poruchou a které škodí jemu nebo i jeho okolí.

Obtížné je však někoho léčit například z přesvědčení, že ukrajinská armáda úspěšně vycvičila ptactvo, aby bylo schopno podniknout nálet na cíle v Rusku a letět podle předem vypočtené trajektorie.

Předstírané blbstvi léčit nelze, neboť není v pravém slova smyslu produktem duševní choroby , ale výsledkem morálně volní podvyvinutosti.

0 0
možnosti
Foto

Zajímavá úvaha, že při obranné operaci by se z NATO stala útočná aliance. Fakticky sice pokulhává, ale při autorově běžné úrovni naprosto brilantní myšlenka.

0 0
možnosti

Dobrá úvaha. Byť bude ztrhána a rozsekána na kusy osobními útoky na autora.

S některými postuláty sice nesouhlasím , nebo je vidím trochu jinak ale ten základní, v titulku je neprůstřelná pravda.

6 0
možnosti

Přesně naopak. Společnost přestala být postfaktickou, protože jakýkoliv druh debaty sám sebe povýšil na nedotknutelný. Nepamatuji za mého života takový chórus paranoidního řevu, duchaprázdného exhibování, vlastizrádných mektů, protiracionálních výlevů, a všichni ti lidi se hystericky dožadují toho, abych jim snad olízal řitní otvor za to, že vůbec otevřeli mordu

1 0
možnosti

oprava, začala, ne přestala

0 0
možnosti
  • Počet článků 827
  • Celková karma 22,02
  • Průměrná čtenost 969x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik