Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dokud Palestinci neřeknou Hamasu ne, zůstávají nepřáteli Izraele.

A ten s nimi podle toho naložit.

2 2
možnosti
HH

Zase někomu nutite své vidění problémů. Hotel bych Vás vidět, co by jste dělal, kd,by Vám někdo nařizoval, co máte mít za názor.

0 0
možnosti
FL

"Nicméně 30 tisíc mrtvých v odvetě je podezřele mnoho. A to ještě není konec."

Hamásem uváděný celkový počet mrtvých je aktuálně necelých 33000. IDF uvádí celkový počet zabitých militantů: 13000. Tedy zabitých civilistů je 20000 a poměr civilistů a militantů je menší než 2:1

Tady se uvádí, že: Při městském boji tvoří civilisté 90 procent obětí

https://civiliansinconflict.org/our-work/conflict-trends/urban-warfare/

To je poměr 9:1, tedy pokud by Izrael válčil, jak je obvyklé, mrtvých civilistů by bylo 117000 , tedy stávajících 20000 je naopak nezvykle málo.

Asi nejde předpokládat, že Hamás počty zabitých civilistů podhodnocuje; informace z USA jsou, že je naopak nadsazuje (jak bychom asi předpokládali), viz tady profesor statistiky analyzoval hamásovská data a tvrdí že Hamás počty objetí výrazně nadsazuje a neumí při tom falšovat statistiky, aby vypadaly věrohodně:

https://www.jpost.com/israel-hamas-war/article-791838

Izraeli bych věřil těch 13000 militantů, při svobodě projevu v Izraeli si nemají ve zvyku vzájemně lhát. Nezvykle nízké počty zabitých civilistů jedině potvrzují známé strategie Izraele, které využívá k ochraně civilistů při boji. Kdo pláče nad jejich domněle vysokými počty tak vůbec neví co mluví. Napadá mě otázka, jestli si Palestinci takovou ohleduplnost vůbec zaslouží, vzhledem k těm masakrům co spáchal Hamás, který si svobodně navolili a většinově podporují a ty masakry ze 75% schvalují?

4 0
možnosti
IS

Pro autora blogu jsou Vaše argumenty příliš logické a málo ideologické.

4 1
možnosti
  • Počet článků 849
  • Celková karma 24,79
  • Průměrná čtenost 966x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik