Foto

Dokud Palestinci neřeknou Hamasu ne, zůstávají nepřáteli Izraele.

A ten s nimi podle toho naložit.

HH

Zase někomu nutite své vidění problémů. Hotel bych Vás vidět, co by jste dělal, kd,by Vám někdo nařizoval, co máte mít za názor.

FL

"Nicméně 30 tisíc mrtvých v odvetě je podezřele mnoho. A to ještě není konec."

Hamásem uváděný celkový počet mrtvých je aktuálně necelých 33000. IDF uvádí celkový počet zabitých militantů: 13000. Tedy zabitých civilistů je 20000 a poměr civilistů a militantů je menší než 2:1

Tady se uvádí, že: Při městském boji tvoří civilisté 90 procent obětí

https://civiliansinconflict.org/our-work/conflict-trends/urban-warfare/

To je poměr 9:1, tedy pokud by Izrael válčil, jak je obvyklé, mrtvých civilistů by bylo 117000 , tedy stávajících 20000 je naopak nezvykle málo.

Asi nejde předpokládat, že Hamás počty zabitých civilistů podhodnocuje; informace z USA jsou, že je naopak nadsazuje (jak bychom asi předpokládali), viz tady profesor statistiky analyzoval hamásovská data a tvrdí že Hamás počty objetí výrazně nadsazuje a neumí při tom falšovat statistiky, aby vypadaly věrohodně:

https://www.jpost.com/israel-hamas-war/article-791838

Izraeli bych věřil těch 13000 militantů, při svobodě projevu v Izraeli si nemají ve zvyku vzájemně lhát. Nezvykle nízké počty zabitých civilistů jedině potvrzují známé strategie Izraele, které využívá k ochraně civilistů při boji. Kdo pláče nad jejich domněle vysokými počty tak vůbec neví co mluví. Napadá mě otázka, jestli si Palestinci takovou ohleduplnost vůbec zaslouží, vzhledem k těm masakrům co spáchal Hamás, který si svobodně navolili a většinově podporují a ty masakry ze 75% schvalují?

IS

Pro autora blogu jsou Vaše argumenty příliš logické a málo ideologické.

  • Počet článků 829
  • Celková karma 20,69
  • Průměrná čtenost 967x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik