Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J33a90n 16P85a66v47l97í95k

31. 7. 2023 10:21

Autor píše o živelně hysterických postupech, kdy pořadatel jakýchsi sportovních klání neumožní účast sportovců ze zemí, které se vyřadily z civilizovaného světa a tuto distanci přirovnává k holocaustu nebo vyhnání Němců po válce, což je samozřejmě jeho reakce nadmíru hysterická a zároveň nehorázná.

Suverénní země má právo nevpustit na své území občany země, která provádí genocidu nebo ji napomáhá na území cizího státu. To je, domnívám se, jasné každému soudnému člověku, problém to dělá pouze "spravedlivým" pomatencům a kšeftařům.

2 0
možnosti
Foto

J81o62s19e82f 12B66á63r45t72a

30. 7. 2023 22:41

Naše společnost má hodně problémů a řeší ty podstatné. Třeba přejmenovávání ulic.

2 0
možnosti
Foto

J84a45n 48Š79i78k

30. 7. 2023 19:19

Sankce vůči Rusku jsou dnes součástí téměř všech obchodních smluv. Podle stejné logiky i tady se jedná o princip kolektivní viny. Copak jsou všechny ruské firmy vinny válkou? Vám by se prostě libil svět, kde by se čile obchodovalo s ruskými firmami stálo se u ruské hymny na sportovním utkání. Jestli nechápete proč Bélorusko, ano je vyloučeno i v těch obchodních smlouvách, to už je problém. Tedy Váš. Vy si klidné žijte ve svém snovém světě, kde se zpívá ruská hymna, hledí se na ruskou vlajku na stožáru a čile se s Rusy obchoduje a vše je zabaleno do líbivých řeči o svobodé. A pište o něm, pište, pište a hodně pište. Tady múžete, tu Vás nikdo na deset let do vězení nezavře. Je tu většina, které je to jedno,protože ten skutečný svět je naštěstí jiný. Hezký večer

3 1
možnosti
PC

Napsal jste to velice přesně

1) Většina lidí se nikdy nepoučí navzdory historií položeným faktům, dokonce i takovým, které sami ve své době zažili.

2) Je tu však ještě druhá varianta: mnohým se právě něco tak odporného, jako byla a je kolektivní vina, spojená VŽDY s honem na čarodějnice, s útlakem a bezprávím, páchaným na nevinných lidech + hledáním nepřítele, velice líbila a líbí. Svědčí to o velice temných stínech nejen v těchto lidech, ale v celé společnosti, současné i těch předchozích.

P.S. Opravdu mi přijde velmi pokrytecké na jedné straně litovat jedněch trpících a na druhé straně podporovat utrpení jiných, ať už se z řad trpících jedná o kohokoli.

8 3
možnosti
JL

"neco tak odporneho, jako byla a je kolektivni vina". Mam na Vas pane Chmeliku a taky na pana Hornera otazku. Jste pro zruseni "Benesovych dekretu", zejmena toho kde se pravi "kazdy Nemec bude zbaven Cs. obcanstvi a veskereho majetku"? Benesovy byly a jsou, jak se vyjadril V. Klaus nedelitelnou soucasti ustavy Ceske Republiky. Rekl byste pane Chmeliku, ze nedelitelnou soucasti Ustavy CR je neco "tak odporneho, jako byla a je kolektivni vuna?

0 0
možnosti
MP

Hezký článek o tomhle podivném uplatňování kolektivní viny a dvojího metru.

7 3
možnosti
JZ

Tak 77% hlasujících v anketě u článku iDNES.cz je proti účasti ruských a běloruských tenistek na Prague Open.

0 0
možnosti
LC

No a kolik procent české populace bylo pro vyhnání Němců po druhé světové. Řekl bych, že to číslo bylo podobné, možná větší. Takže podle vaší logiky vlastně cajk, co?

1 0
možnosti
Foto

Státy jsou na této logice a kolektivní vině založeny. Je pravdou, že mnoho lidí v tom vidí rozpor a tento rozpor může být cílem kritiky v době míru. Pokud stát válčí využije každé možnosti k oslabení nepřítele.

Mnozí sportovci a umělci volili a oslavovali Putina, proto je správné aby byli sankcionováni, mělo by se, podle mne postupovat selektivně, ale jak jsem napsal, bylo by to v rozporu se státní logikou na které stát funguje.

Lidé umí odsoudit jakoukoliv nepravost a zločinnost jednotlivců. Když ale tuto nepravost, nebo zločinnost, provádí jejich vlastní stát jsou většinou hluší a slepí a tyto státní hnusy se snaží obhajovat.

Naše hlavní úsilí by mělo být zaměřeno především na podporu ukrajinské armády a pomoci postiženým ukrajinským občanům.

2 1
možnosti
ZH

Princip kolektivní viny je zakořeněn v lidech a se státem nijak nesouvisí. Souvisí se sdružováním lidí do skupin a se zařazováním do skupin obecně. Chcete uvést příklady z bezstátní společnosti, kdy byl tento princip také uplatňován? Najdete opět ve Starém zákoně.

Stát je řízen lidmi, kteří tento princip přenášejí i do fungování státu. Celkem logicky. Opět přisuzujete státu něco, co je problémem lidí jako takových.

4 0
možnosti
Foto

Na Australian open taky Djokovič nehrál i když mu to organizátoři nezakázali, ale stát mu nepovolil vstup do země kvůli tomu, že nebyl očkován. Tady je to něco podobného. S tenisem to nemá moc společného.

3 0
možnosti
IV

I69v85a48n 12V57a68n29k65o

30. 7. 2023 10:02

neni to nic podobneho... u Djokovica sa jednalo o osobu co porusila predpisy, u Rusakov a Bielorusov ide o princip kolektivnej viny...

0 0
možnosti
  • Počet článků 827
  • Celková karma 22,02
  • Průměrná čtenost 969x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik