Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Strach není dobrá emoce, ať už je kohokoliv. Smysl pro život má jen jako výzva k niternému poznávání sebe. Protože každá myšlenka (a potažmo čin) je v člověku kontrolována, řízena, hierarchizována a tak ovládána jeho emocemi.

Teprve pak, se strachem eliminovaným sebepoznáním se můžou ztupit (nejen názorové) hroty protistran; jen tak lze probíhající kolaps naší složité civilizaci projít. Po pěti civilizacích zaniklých před námi, možná stojí za to místo hejtování alespoň pouvažovat, zda místo strachu nechceme raději spolupráci... Děkuji všem

0 0
možnosti

Není nad praktické zkušenosti. V tomto případě by to chtělo prožít si návštěvu těch zrůd a získat zkušenost s jejich "bojem za svobodu". Pak by vaše krásná slova měla váhu.

9 0
možnosti
Foto

Dehumanizace protivníka - klasický rétorický trik.

1 0
možnosti

Nikoliv, jen malá pomoc paní Voříškové.

1 0
možnosti
Foto

Jane Lněničko, děkuji Vám za odvahu a moudrost a držím

0 0
možnosti
Foto

To se mi chce řehtat nahlas, pane Kuthane, jak vychytrale jste se nachytal, řízen svým strachem.

Vlastně jste předložil důkaz správnosti mého tvrzení, to nevadí že Vy svůj koment vnímáte jako pomoc mně.

Totiž ve svém příspěvku - obdivném k panu Hornerovi, že má stále odvahu inspirovat k hledání spravedlivé rovnováhy v každém z nás- jsem nechtěla hned mávat svými zkušenostmi s muslimy, protože jsem intuicí cítila, že tady čekají supi, kteří hned budou chtít kriticky trhat...

A usmívala jsem se už když jsem to psala - a psala "krásně", jak jste mě jízlivě pochválil, ale bez odkazu na mou brutální empirii, protože jsem cítila, že ti "nej" se stejně ozvou. A jste tu nejen Vy, ale ještě dalších 7 lajků.

Tak přátelé, kdybyste chtěli vědět, jak jsem si já sama (proto si stále říkám Trubka mezi nebem a Zemí) dovolila vyjádřit (jemně, zdvořile a tiše) svůj názor odlišný od onoho Ptaha v arabské Africe, proto jsem pak zažila od muslimů lynč a kdyby mě nenabídla azyl u sebe doma tam provdaná Češka z Karviné, jistě bych už živá nebyla. Po návratu do Čech jsem si změnila i telefonní číslo.

Pak uplynulo sedm roků, já Trubka jsem si byla už skoro jistá, že jsem islám (pro mě hrůzu šarija) přijala soucitně, jako každé jiné nesvobodné náboženství, jenže mi právě zavolala nějaká asistentka z T-mobile, řekla, že je tam "pán z daleka a má mojí starou vizitku, takže mu dala moje nové telefonní číslo a jestli mně ho může předat..". ... To už bych se rozepsala moc. Všechno jsem do puntíku podle pravdy popsala už před lety v části své knížky "Zpověď advokátky...že všechno je správně?". To raději nečtěte, asi byste se styděl, jak trapně zní, když si myslíte, že jste mně poskytl "malou pomoc". S dalším svým setkáním s muslimem, tentokrát s pyšným "rodilým" Francouzem, který mě oslovil v centru Prahy, kde bydlím, už jsem byla hotová ráz dva. A jen šťastně děkuji nebesům, že jsem přežila i to mezipřistání v Dubai při návratu z New Zealand... Děkuji všem.

0 0
možnosti

Zkušenost s brutalitou na ženách (znásilněné a umučené) a na dětech (rozřezané a upálené) je nepřenosná. Takže okecávat sice můžete, ale je vám to víte na co...

1 0
možnosti
Foto

a už se konečně přestanete starat o mě? Nevyžádané rady? Na co mi co je, o tom svědčí celý můj život, to byste nevěřil! Protože Vám vládne strach. Howgh.

0 0
možnosti

Ve srovnání s umučenými těmi palestinskými živočichy jste zažila velké kulové, taková malá žvanilka bez životní zkušenosti

1 0
možnosti
Foto

Zajeďte mezi teroristické fundamentalisty a vyložte jim Váš názor - ať spolupracují.

Uvidíte, co oni na to.

Doporučuji před tím sepsat poslední vůli.

1 0
možnosti