Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Když přistoupím na logiku autora blogu "hodní a zlí muslimové", tak mně z toho vychází, že musím přistoupit na logiku hodní a zlí komunisté, hodní a zlí fašisté. Naprostá většina z nich určitě osobně neublížila ani mouše. No a pak tu máme tu fatvu, třeba na Salmana Rushdiho. Každý muslim má povinnost ho sejmout, dokonce za odměnu (dnes asi 4 melouny USD), o těch neposkvrněných, které ho očekávají ani nemluvit.

4 0
možnosti
ZH

Ze své zkušenosti vím, že většina komunistů žila v klidu a míru stejně, jako nekomunisté. Dokonce ani nebyli vyzývání k vraždění antikomunistů (muslimové jsou vyzýváni k vraždění odpůrců islámu). Stejná situace je předpokládám i v případě nacismu a fašismu. Je tedy na místě rozlišovat i hodný a mírumilovný komunismus, nacismus a fašismus, a jejich zlé varianty, které provozují (provozovaly) jen malé skupinky fanatiků. Jen mě nenapadají vhodná jména typu islám - islamismus. ;-D

0 0
možnosti
Foto

V roce 711 muslimové obsazují Španělsko, které ovládají do roku 759. V roce 732 pokračují ve výboji směrem do Francie, kde je poráží v bitvě u Tours Franské vojsko vedené Karlem Martelem. Po vzniku Osmanské říše islám expanduje do Evropy a v roce 1354 dobývá Dardanely, Srbsko, Bulharskou říši. V roce 1354 dobývají Byzantskou říši. V roce 1526 dobývají polovinu Uher, které jsou rozděleny mezi Osmanskou říši a Rakousko. V roce 1529 hranice Osmanské říše končí U nových zámků a v roce 1529 se jim nepodaří dobýt Vídeň. V roce 1638 se o to pokusí znova A jsou definitivně poraženi. Zůstává jim Balkán až do první světové války.

3 0
možnosti
MK

Jen drobný překlep: Turek u Vídně byl poražen r.1683.

1 0
možnosti
Foto

Tohle jsou některé války islámu. Muslimové pod vedením Amr Ibn al-Ás mezi lety 693 až 700 zcela vyvraždil obyvatelstvo Behnesy, Fajjúmu, Aboitu, Nikie. Během čtyř let vyhubil 97 procent všech původních obyvatel Egypta. Tehdy definitivně skončila historie skutečných starých Egypťanů (Koptů), kteří v té době již byli křesťané. Známý je masakr židů a křesťanů od Gázy po Caesareu, který provedl Muhammadův nástupce Abú Bakr – zlikvidoval téměř všechno židovské, křesťanské a samařské obyvatelstvo. V Arménii Arabové úplně vyvraždili město Euchaita. Roku 643 islámista Muáwija zmasakroval obyvatelstvo Kypru a nad zbytkem obyvatelstva se učinil vládcem. Ve stejném roce byl vypleněn Tripolis, obyvatelstvo Kartága bylo vyvražděno a město zbouráno. Čili nikoli Římané, ale až Arabové učinil definitivní konec této kultury (poslední výspy fénické civilizace). Arabské hordy pak protáhly Anatolií a Mezopotámií až k Indii, všude nutily obyvatelstvo násilím přijmout islám pod hrozbou smrti a zotročení. Vraždění a kořistění dosáhlo nepředstavitelných rozměrů. V Mezopotámii byly zlikvidovány téměř všechny křesťanské komunity. V Brahminabádu bylo roku 712 popraveno mečem šest až šestnáct tisíc poražených vojáků (prameny se rozcházejí v počtu), kteří přežili bitvu a tak bych mohl pokračovat dlouho a dlouho. Právě proto se celá oblast helénsko-byzantské kultury časem propadla do úplného zapomnění.

5 0
možnosti
Foto

Vadí vám, že islám je v Evropě, již přes padesát let, a za tu dobu se muslimové vůbec neasimilovali, ani se nikdy nepřizpůsobili, nikdy se neintegrovat do společnosti protože to nechtějí, nemají o to zájem., pokud ano, tak jste islamofob a podle pana Honera kulturní rasista. Vadí vám, že problém s muslimskou komunitou mají ve Švédsku, ve Francii, v Holandsku, v Belgii, ve Velké Británii, pokud ano, pak jste islamofob a kulturní rasista.

4 0
možnosti
MK

RvRvRv Někdo se zde ptal, co s takovými Hornery, ale i Mašky a Polickými a pár dalších. Nic, jsou a budou. Ale dívejme se na to pozitivně; jedna teorie říká, že člověku vadí setrvávat dlouhodobě v negativní zóně, ale naopak přecházet přes tyto zóny je přínosné; iniciuje to imunitní systém. Stejně tak, a je to zde v diskusi vidět; zcestné názory zjevných nebo skrytých sluníček iniciují argumenty proti islámu, na které pseudofilozofové, bezpečnostní bagatelisté, žonglující s lidskými právy a současně s umírněností muslimů, nemají relevantní odpověď.

Byla řeč o rasismu; od něj je jen krůček k náboženské nenávisti a návody k boji. Viz Korán:

"Největší nepřátelé muslimů jsou židé!" nebo "Bojujte proti všem jiným náboženstvím, aby u Boha zůstalo jediné, islám!"

Návod, jak se má bojovat, dostali muslimové od svého vzoru, Mohameda. Padlo tam naráz několik set židovských hlav do vlastnoručně vykopaného příkopu. Děti a ženy setnutých byly mezi diváky a pak šli do otroctví.

Pokud se muslimové veřejně od podobných veršů nedistancují, znamená to, že jsou pro ně platné a tím pádem je islám jen jeden. Poukazovat na to, že zrovna nezabíjejí je krátkozraké a hraničí to s argumentační slepotou. Již mnohokrát se ten "hodný" nějak "pomátl" a zabíjel!

Nikdo neví, jak se budou v Evropě muslimové chovat, až se bude jejich populace počítat na desítky %, ale určitě víme, že na tom současná majorita prodělá; tak proč.....???

3 0
možnosti
KM

Nechte si tyhle silácký řeči do doby, než vyhrajee volby a Konva sestaví vládu, jo? ;-DRv

0 6
možnosti
Foto

Dan Schueftana izraelský akademik, bezpečnostní expert a poltický poradce řekl :" Tolerance by měla skončit, tam kde někdo pod záminkou tolerance chce zničit samotný princip tolerance. Chcete-li vypadat dobrotivě, nedivte se, že se jednou probudíte a zjistíte, že je příliš pozdě. V Africe žije silně jedovatý had, jehož název se překládá jako " příliš pozdě.

2 0
možnosti
Foto

Marokánec Kacem El Ghazzali bývalý muslim pocházející z rodiny sufi Berberové. Jeho dědeček postavil ve své vesnici mešitu, jeho otec zubař, chtěl mít syna vyškoleného imáma. Žije jako uprchlík ve Švýcarsku od roku 2011. Řekl mimo jiného: Islám dnes, tak jak je zakotven ve většině muslimských zemích a v myslích většiny muslimů, není náboženstvím míru, ale náboženstvím útlaku, nesnášenlivosti a netolerance.

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
LJ

Ti islamisté jsou jistě v menšině. Bohužel ta menšina stačí k tomu, že v Afganistánu již několik desetiletí proti sobě bojují islámské frakce. Rusové tam zasahovali s úmyslem ukončit válku a v míru budovat socializmus. Teď tam zasahuje Západ s úmyslem ukončit válku a pokračovat kapitalistickou cestou. Neuspěli jedni ani druzí. Hodně dlouho je neklid Jemenu, Sýrii a mnoha dalších muslimských zemích. Neklid není správné slovo, jde o krutou občanskou válku. V Nigérii, na Filipínách a v dalších zemích muslimové už mnoho let terorizují křesťany. Kdyby ta mírumilovná většina muslimů někdy svoji mírumilovnost projevila, neměli bychom tady o čem diskutovat.

1 0
možnosti
ZH

Heleďte, vy kulturní rasisto, už si mě zas berete do svých nevymáchaných úst?

To, že se většina muslimů chová jako normální lidi není v rozporu s tím, že islám je nenávistná nábožensko-politická ideologie. To, že Mohamed vydal (vícekrát!!!) pokyn k zabíjení odpůrců islámu, se dočtete v Koránu. A v jeho životopise.

Přečtěte si raději toto, než budete šířit svou vlastní nenávist k nějakému imaginárnímu nepříteli: http://www.rozhlas.cz/dvojka/jaktovidi/_zprava/cyril-hoschl-vedci-dokazali-ze-ti-kteri-uprchliky-nechteji-nejsou-xenofobove--1757401

5 0
možnosti
  • Počet článků 827
  • Celková karma 22,02
  • Průměrná čtenost 969x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik