Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Dobrý den, jenom aby se vědělo oč šlo. Článek byl stažen z hlavní stránky, je jen u mě https://holotova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=672666

2 0
možnosti
Foto

Jen, aby Vás ta hlavni stránka neopustila zcela. Já bych mohl vyprávět.

2 0
možnosti
Foto

Měl byste navštívit nějakou ordinaci. Sám. Oni už vás pošlou se žádankou....

6 1
možnosti
Foto

My jsme měli to úsloví o házení sítě.

0 0
možnosti
PT

P28e33t57r 72T24o69m29e55k

3. 8. 2018 12:18

Hornere, tebe bych chtěl potkat osobně, třeba na pivu nebo na kafi a vyříkat si to s tebou z očí do očí.

0 1
možnosti
JN

Díky vědeckým podkladům ze zahraničního tisku na úrovni našeho vynikajícího Blesku jsme se konečně dozvěděli, proč nefungují peníze investované do kampaně odrazování od cesty do Afriky.

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=673192

No vidíte, člověk aby se pořád učil. Ona byla nějaká kampaň odrazování od cesty do Afriky?

1 0
možnosti
JL

nedávno běžel v televizi dokument o tom, jak žijí v Africe vesničané - známe to, ale proč to nezopakovat: lidi tu nemají téměř nic, nemovisti: chatrče uplácané z hlíny a hoven, movitosti: kozy, krávy...lidé jsou to krásní, klidní a vypadají spokojeně - ale jen do chvíle, než se dozví, že někde se žije lépe, pak vyrazí do měst a propadnou neurozám, depresiím, touze po vzdělání a bohaství, a mají problémy...a jsou jich miliony.

2 1
možnosti
MS

V pokynech k jednomu programu, jehož prostřednictvím mohou lidé financovat vzdělání konkrétním dětem v Africe, je důrazně napsáno: V žádném případě nezvěte děti k sobě domů na prázdniny. Takovým pobytem by přišlo celé úsilí vniveč.

1 0
možnosti
MD

Kompletni servis by jednomu negramotnemu nemocnemu mohl poskynout pan Horner. A to v ramci nacviku na dalsich padesat milionu, kteri se mu 'druhy den' prihlasi na 'stravu, bydleni, skolne, ...., ....., '.

4 1
možnosti
DR

Pane Polický, ta Vaše mínusovací estráda Vám fakt nepomůže. ;-D

5 1
možnosti
Foto

Vaše hloupé příspěvky rovněž ne

0 7
možnosti
MS

Pane Hornere, díval jste se na odkazy v onom článku? Autorka asi v nečem přehání, protože lidé s chytrými mobily nejspíš nebudou negramotní, ale racionální jádro tam je. Jinak by redakce článek stáhla. Už jen přesídlení do značně odlišné kultury je výrazný zdroj stresu. Autorka může být tendenční, ale kam se hrabe na Vás, to se nedá srovnat!

7 1
možnosti
Foto

Autork nepřehání, ona manipuluje a lže.

Viz její dedukce, že když je v dotyčných zemích 40-60% gramotnost ona z toho vyčaruje tvrzení, že přes 50% migrantů je analfabetů a že dokonce jen kolem 30% umí číst a psát-jak potom vysvtlíte i její obvyklé tvrzení o mladých mužích s Iphony když jich dle ní až 70% neuí ani číst-jak by ovládali Iphone?

Jak z velké chudoby bez pracovních návyků (dle Holotové) migranti získali více než 100 000Kč na cestu?

K tomu ty poznámky o barvě kůže, o kulturně genetických předpokladech-Holotová je rasistka jak vyšitá.

Že zatím článek Holotové neztáhli je k podivu, ale nijak neukazuje na jeho racionální základ.

0 18
možnosti
Foto

Místo obvyklého tepání pana Hornera, které se ho stejně nedotkne, řeknu jednu, poměrně ilustrující historku o azylové proceduře v Německu.

Asi před 35 lety jsem byl spolu s pracovníky Chemapol a VÚMS vyslán do Paříže na další fázi technického školení a současně jsem zjistil, že můj švagr s manželkou mají výjezdní doložky do Západní Evropy.

Zcela naivně jsem jim nabídl, ať pár dní stráví v mém hotelovém pokoji a byl jsem rád, když v sobotu vypadli. Doprovodil jsem je rychlým metrem RER na nájezd na dálnici a pozoroval, jak nasedli do auta.

V hotelu si ještě vyplňovali celní a devizové prohlášení a já bloud pak zavolal domů, kde panovala obava z jejich emigrace, že v pořádku vyjeli směr Praha. A za dva nebo tři dny jsem od manželky dostal hutného sprďáka, že emigrovali a já přitom hlásil, že jedou domů.

Viděl jsem pak to rozhodnutí o udělení jejich azylu. Bylo zdůvodněno tím, že "kdyby se vrátili domů, byli by za emigraci potrestáni".To byl zřejmý nesmysl, trestní řízení se zahajovalo až po mnoha měsících nebo spíš až po roce.

Ale, kromě toho, oni vůbec žádné ohrožení či pronásledování režimem nemohli prokázat a tím, že nejprve jeli na dovolenou do Paříže tu žádost zcela znehodnotili.

Měli, podle pravidel, požádat o azyl v první bezpečné zemi, tedy po svém prvním vstupu do Německa.

Tak, takto, přehnaně benevolentně, postupovaly německé úřady (samozřejmě SRN) před těmi desetiletími v případě Čechů. A ta benevolence jim asi zůstala a přetavila se do onoho slavného "Wir schaffen das" Angely Merkel

"The German chancellor didn’t just say “wir schaffen das” once; she repeated it time and again, each time enraging her opponents and even members of her own party."

https://www.politico.eu/article/the-phrase-that-haunts-angela-merkel/

5 0
možnosti
VV

Vase obvykla pohadka.

Ale Bozena Nemcova psal hezci.

0 0
možnosti
TB

Hezky jste ukázal, jak na tvrzení o jejich gramotnosti nejste schopen jakkoli argumentovat.

12 1
možnosti
Foto

Gramotný člověk ví, že by se na nějaké kocábce mohl utopit. Jako ta slavná fotka s tím mrtvým dítětem z roku 2015. Chlapeček zemřel, protože otec chtěl do Německa nechat si tam spravit zuby.

7 1
možnosti