Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J69a40n 66H83o73r91a

5. 9. 2020 11:34

...historie ve zkratce, děkuji za poučení. Trochu si myslím, že Číňanům rostou ještě víc ramena po těsnějším "zkamarádění" se s Ruskem, když vidí jeho chování v Čečně, na Krymu a jinde...

0 0
možnosti
MS

Pravdivě napsáno. Klidně jste do textu článku mohl vložit kolik zdejších zastánců politiky jedné Číny pochází například z Moravy, nebo souhlasilo s rozdělením v roce 1993. To by vůbec bylo zajímavý. Kdyby ten rozvod nebyl klidný, jestli by OSN uznala samostatné Slovensko?

0 0
možnosti
JL

Ja su z Moravy a so'hlasim s politiko' jedne Ciny. Inu, jedna Cina, jeden Taiwan.. Vse vyreseno. Taiwanci po smrti Cankajska se shodli, ze reprezentova kontinetalni Cinu i ostrov Taiwan je nerealne. Podle statistik se 67% obyvatel Taiwanu citi jako Taiwanci a proto chteji usporadt referendum o nezavislosti a vyhlasit republiku Taiwan. Cinsti komuniste vyhrozuji prepadenim. Souhlasi s nimi Rusi. Takove jednani do civilizovaneho sveta nepatri. To je neco jako opakovani paktu Mpolotov-Ribentrop. Normalni civilizovani lide se vazajemne respektuji a vzdycky se dohodnou bez pouziti nasili.Je zrejme,ze mezi takove lidi cinsti komuniste nepatri!

0 0
možnosti
Foto

Vy dobře víte, že jdu dnes prvně otevřít tlačítko. Vaše poctivé postoje, kdy nikdy nejedete na sebe, mě těší. Jakož obdivuju sílu Vašich neobran. Nebráníte nikdy sebe. Vysvětlovat síly dobra a zla v té neprazákladnější poloze, tím v tomhle prostoru jste. I za dnešní blog jistěže karma.

0 1
možnosti
PB

Síly dobra a zla...to je nářez ;-D

1 0
možnosti
MB

Je nám vnucován dojem, že Čína je dobrotivý obr. Šílená blamáž, politiky pana Zemana, že "Styky se budou udržovat s každým" - To je i správné. Pak tedy i Tchai-wan. Vše ovšem trapně splasklo, na Kreml a Peking. Vražda Navalného a prohlubující se problémy běžného člověka v Rusku připomínají - "Vše beze změn" ! Nedaří se a tradičně chudneme ...

Určitě je možno obdivovat pokroky Číny., Zavřít oči nad řáděním komunistů. Nad jeho celosvětovou produkcí vira - jako výhodného obchodního artikul. Podobně nad obchodem s lidskými orgány, infikovanou krví - nad tradicemi mýtit odpor zřizováním táborů . To je klasika, když v čele stojí Rudé vedení. Stejně se ovšem bez kapitalismus neobejdou - Rozdíl je pouze v tom,, že je státně podporován. Pak i nové tradice, kdo chce být milionářem = Musí být komunista ! Osvědčilo se i v ČR ! ...

Nemožným chováním a výroky čínských soudruhů jsem nadšen ! Osobním vyhrožováním "Bezvýznamnému človíčku - učiteli matematiky". I odmítnutím sjednané dodávky 5 klavírů české firmy. To vše přispívá k Veřejnému mínění ! = Vůbec nic se neděje - nikdo je neohrožuje a již řádí ! Obchodní smlouvy neplatí - Jde před nimi ideologie ! Je možné s podobným partnerem stavět atomovou elektrárnu, dát mu digi data přes G5 ? Co vlastně obdivovatelé Ruska a Číny obdivují ? Tu Milošovu směšnost, hraní si s Krtečkem - touhou se tam jezdit učit ? Lehce připomínám, že náš obchod s Čínou, je na stejné úrovni jako s Rumunskem ! Jistě, Balkán, který již čínské investory od svého jádra vyhodil ! Tam jim účty již složili - Asi budou přepadeni :-)

2 0
možnosti
Foto

Není proč stavět Tchaj-wan proti Číně. Kdyby vyhrál Čankajšek, tak by nikdo se nepodivoval dnes, že Formosa je součástí Číny. Přece nemůžeme vázat uznání a uplatnění principu územní celistvosti a svrchovanosti na to, že momentálně v Pekingu je u moci KS Číny. Politické strany přicházejí a odcházejí, státy zůstávají.

Navíc bychom si měli zamést vždy před vlastním prahem a začít odtud. Byla to Belgie, která začala vyznávat princip jedné Číny. A proč pan Vystrčil nejede podpořit katalánský či skotský separatismus? A použité policejní a soudní praktiky v Katalánsku na ochranu územní celistvosti jsou na pováženou.

0 3
možnosti
MS

Takže byla to první Belgie, která začala vyznávat politiku jedné Číny, ale máme to být my, kdo si má zametat před vlastním prahem?

Státy samy od sebe nezůstávají. Jejich vznik a zánik, neurčily nějaké absurdní rezoluce zkorumpované organizace, ale světové války, občanské války.

Můžeme být rádi, že tenhle zkorumpovaný moloch OSN neexistoval už po první světové válce, jinak by nám rezolucí přiřadil status "součást Rakouska - Uherska", nebo protektorát Čechy a Morava - součást Německé třetí říše po druhé sv. válce.

0 0
možnosti
PB

Ač mám k vám výhrady na samé hranici posměchu, už dvakrát jsem byl nucen smeknout klobouk před vámi výborně napsaným blogem a vaším názorem.

Dnes je to potřetí a pokud to udělám já, váš zavilý oponent, potom vězte, že na takovouto pochvalu máte plné právo.

Líbí se mi nejenže váš názor na danou kauzu, ale i forma jakou jste to napsal (konečně se vaše novotvarství uchytilo, tekutá nenávist se povedla).

2 0
možnosti
Foto

Ale notak...na samé hranici posměchu;)? když já zavilý oponent ano...tak máte Vy právo? Sakra...

Musím ale smeknout, že jistě velmi dobře víte, jak to je...nojo, víte to;-D... a dnes jste tedy pod tou tíhou šel slušnosti naproti aspoň takto do jejích předpokojů, byť poměrně neobratným a skleněným způsobem. :)) aspoň tak:);)R^ hezkou neděli. A něco málo...já nepiju;-) to jen tak na okraj.

0 1
možnosti
  • Počet článků 829
  • Celková karma 21,08
  • Průměrná čtenost 967x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik