Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je to marný, je to marný, je to marný! Chudinka Horner sice informace má, ale ignoruje je. Opakuji z nedávného příspěvku:

Máte sice pravdu, že násilí páchá jen malý zlomek muslimů, ale je to špička ledovce. Podle průzkumu dvě třetiny evropských muslimů věří, že náboženské předpisy šaría jsou závaznější než světské zákony Evropy. Čtvrtina schvaluje teroristické útoky proti civilistům v zájmu islámu.

http://neviditelnypes.lidovky.cz/vyzkum-vetsina-muslimu-jsou-fundamentaliste-fo3-/p_zahranici.aspx?c=A150908_220512_p_zahranici_wag

Islám sice lze interpretovat různě, ale mezi evropskými muslimy je fundamentalistický výklad v mnoha aspektech značně rozšířen a nelze před tím zavírat oči. Pěkné jsou příklady rozumných muslimů a reformních teologů a je dobré je podpořit, ale je nutné realisticky hodnotit podíl různých proudů a jejich vývoj v čase.

6 0
možnosti

RE z minulého článku: už jste si našel jak je to s tou Marií? Dočkám se odpovědi?

0 0
možnosti

RvRvRv Dnes a denně jsou vražděni křesťané různých směrů a vrahům - muslimům se toho moc nestane!

V řadě států, byť ne oficiálně, Umarova smlouva funguje!

3 0
možnosti

P.S.

Ten, kdo začne 1.5 miliardou, nemá relevantní argumenty. Slabost tohoto (už jsem to napsal vícekrát) je, že se moc nedivíme, když se v Číně narodí nový človíček, že je Číňan!:-/;-D

0 0
možnosti
Foto

nejsem stoupencem myšlenky, že by u nás měl být islám zakázán. Pokud jej chce někdo vyznávat, je to jeho věc.

Ale očekávám, že se stoupenci islámu podřídí všem zákonům a zvykům naší země a nebudou se dožadovat výjimek.

1 0
možnosti

a kdo se může dožadovat výjimek?

0 0
možnosti
Foto

psal jsem to již několikrát, ale budu se trapně opakovat - když 11.9. padly v NY dvojčata, tančily v ulicích arabského světa tisíce a tisíce mírumilovných muslimů nadšením.

1 0
možnosti

Ve svém článku píšete, cituji: "Na počátku arabského jara revolucionáři v Tunisku a Egyptě naprosto nevolali žádná nenávistná hesla proti Izraeli." Tak to jste špatně sledoval zpravodajství. Pokud něco dokonale spojovalo davy shromážděné v egyptské metropoli, tak to bylo heslo "smrt Židům!". Právě proto mnozí komentátoři pochybovali o pozitivních výsledcích takzvaného "arabského jara". Důsledkem je také skutečnost, že v Egyptě začal být důsledněji uplatňován čistě rasistický zákon, podle kterého ztratí občanství každý Egypťan, který si vezme za ženu Izraelku. Zde je o tom článek s názvem "Egypt trestá manželství s židovkami hrozbou zbavení občanství". Doteď byl tento zákon uplatněn asi proti padesáti tisícům lidí.

https://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/202401-egypt-tresta-manzelstvi-s-zidovkami-hrozbou-zbaveni-obcanstvi.html

Také píšete, že "v Tunisku se odehrává demokratický vývoj". Nikoli. V Tunisku se odehrává boj o moc a nikdo neví, kdy to přeroste v ozbrojený konflikt.

Ve svém článku píšete, že "soužití s islámem v Evropě je možné již po staletí". Pokud staleté dějiny válek mezi křesťanskou Evropou a islámem považujete za "soužití", tak nejenže se snažíte obelhat čtenáře, ale zřejmě také sebe.

O tom, jak vypadá soužití většinové společnosti s islámem například v Německu, velice názorně informuje dokument německé veřejnoprávní televize ZDF s výmluvným názvem "Jeden stát – dva světy". Dokument je opatřen českými titulky. Upozorňuji, že nejde o žádný bulvár, ale o seriózní dokument:

https://www.youtube.com/watch?t=83&v=CuZDFYoKoVM

6 1
možnosti
Foto

Pane Svobodo plus.

0 0
možnosti

P95e21t85r 89T17o65m49e76k

5. 10. 2017 16:32

Vám se z těch všech studií, se kterými se neustále seznamujete a které vnucujete všem okolo, už musí točit hlava. Ono by to ale spíše chtělo špetku zdravého rozumu. A ten říká, že až tady bude muslimů většina (a je jedno jestli za 20 nebo za 100 let), bude to tady vypadat jako na blízkém východě. Islámský stát, kam se podíváš.

8 0
možnosti

Proč by to tak mělo být? Zdravý rozum nic takového neříká.

1 3
možnosti

P16e61t29r 17T72o35m93e32k

5. 10. 2017 16:27

Vy se tak strašně těšíte až Evropa bude islámská........Je mně vás líto.

4 0
možnosti

Proč ho litujete? Jakože se mu ten sen nesplní?

0 1
možnosti
Foto

Takže existence 1,5 miliardy muslimů, kteří v drtivé většině ještě nevraždili za hrdelního řvaní "Alláhu Akbar" (Btw - bylo by zajímavé, pokud by většina z nich už vraždila nebo začala vraždit - pak by pan Horner zřejmě napsal, že stále ještě zbývají stovky milionů "mírumilovných muslimů, kteří ještě nevraždili!") je podle pana Hornera údajným důkazem "mírumilovnosti a nádhery" islámu? 8-o

To je naprosto falešný argument! Něco podobného, jako tvrzení, že někdejší existence desítek a stovek milionů komunistů (či fašistů, to je fuk) na celém světě byla důkazem mírumilovnosti a nádhery komunismu či fašismu! Rv

Stačí se podívat na tyto nelidské a bestiální ideologie a uvědomit si, že pro lidi, kteří se do jejich vládnoucího a převažujícího prostředí narodí, v podstatě neexistuje žádná jiná životní alternativa. V určitém okamžiku nastává výběr bez jakékoli přípustné alternativy - buď budeš muslimem (a zapomeneš na svobodu a demokracii, rovnoprávné postavení a práva žen, svobodu náboženského vyznání, apod. - resp. se o těchto věcech vůbec ani nedozvíš, že mohou také existovat), nebo nebudeš vůbec!

Ale je docela možné, že panu Hornerovi muslimská společnost velmi imponuje. Mužský šovinismus je totiž pro některé jedince docela lákavý, protože jim dává pocit nadřazenosti.

Já ale rozhodně preferuji svobodu a demokracii a její zachování!

7 0
možnosti

No dobrá, pokud neposuzujete "mírumilovnost" ideologie podle počtu fanatiků, s čímž souhlasím, tak podle čeho vlastně?

0 0
možnosti

J42a15n 80R25á73ž

5. 10. 2017 15:06

Miliony příslušníků NSDAP osvědčovali svoji mírumilovnost tím, že nevraždili v koncentračních táborech, ani se nedopouštěli válečných zločinů v řadách Wehrmacht, ale nijak se proti tomu nevymezovali. A přitom byla u Norimberského soudu přiznána kolektivní odpovědnost (nezaměňovat s kolektivní vinou) za válečné zločiny NSDAP jako celku a prohlášeno přímo za zločineckou organizací vedoucí sbor NSDAP, Schutzstaffel, Sicherheitsdienst (SD), SS, gestapo, Sturmabteilung (SA) a generální štáb Wehrmacht. takže za zločince byli ad hoc prohlášeni všichni jejich příslušníci,

Čili Vaše argumenty o nemožnosti požadovat, aby muslimové nesli kolektivní odpovědnost za zločiny, kterých se dopouštějí jejich spoluvěrci, jsou jalové, neb rostoucí počet požadavků na život podle práva Sharia v muslimských komunitách, stejně tak rostoucí počet zradikalizovaných muslimů ochotných vykonat teroristický útok na bezbranné civilisty potvrzuje názor, že Islám není náboženství, ale destruktivní ideologie neslučitelná s ideologií demokracie a lidských práv, takže nemá v Evropě co dělat.

18 2
možnosti

Vy jste jistě národovecký odborník. Mohl byste veřejnosti objasnit, kde vede nějaký islámský stát totální válku proti křesťanům, koho kde okupují a kde jsou rasové zákony, které směřují k holokaustu? Já to všude hledám a nic. ;-D

1 11
možnosti