Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IZ

Můžete mě říct co a koho tady vlastně obhajujete?

1 0
možnosti
PB

P31e43t63r 54B21u40r83i17a44n

28. 10. 2020 14:16

Kde jste, proboha, vzal, že se jednalo o experimentální divadlo? Takže lživé překrucování nazvete experimentem a všechno je v pořádku? Pane, experimentální divadlo se vyznačuje svou formou, nikoliv pochybným obsahem. Experimentální divadlo je např. to, kdy herci hrají hru na náměstí za plného provozu a náhodně procházející jsou zároveň statisty.

Tvrzení ve hře, že křesťané znásilňují islám (ubližují mu, popř. znásilňují muslimské ženy) je křivá demagogie nejhrubšího zrna. Protože tvrdí, že všechno zlo, které je neislámské je křesťanské, což je hloupost (opravdu všichni ti vojáci páchající zvěrstva byli praktikující křesťané?), anebo že všechno zlo páchají jen křesťané, což je urážka věřící skupiny. Zastávat se takové demagogie, a přitom jinde brojit plošným předsudkům, může jen bezcharakterní člověk.

Z toho vychází i další vaše manipulace, kdy zpochybňujete fakt, že by bylo v rakouském právu uzákoněno rouhání vůči islámu, a hned k tomu lepnete odkaz, který to bezezbytku potvrzuje.

5 0
možnosti
LB

Pane Hornere:

- Lžete: Francii nepokládám za islámskou zemi, ale tvrdím, že je na cestě se islámskou zemí stát. Pokud bude v daném kurzu pokračovat a během několika desítek let se nezbaví svého jaderného arzenálu, tak se stane islámskou zemí s jadernými zbraněmi. Říká Vám něco slovo "logika"? Já jsem ji použil, zkuste to někdy také.

- Macron se islamistickému střednímu východu nepostavil, pouze žvaní, žádná skutečně účinná opatření nepřijal

- Místo argumentů si jen vymýšlíte, jak si uzurpuji monopol na kritiku Islámu a že bych prý chtěl válku. Jsou to ubohé a nízké lži.

- Byl rozsudek nad tou ženou vynesen a potvrzen? Byl. Takže všechny ty řeči ohledně toho, že je to "nevhodné" jsou zase jen prázdným žvaněním.

- O co se snažíte poukazováním na to, že manželé sezdaní v dětském věku někdy, možná a třeba přistupují k sexu až později? Poukazováním na to, že kdysi kdesi v Evropě to bylo podobně? Žijeme tady a teď. Jsou dětské sňatky realitou islámského světa, který přichází do Evropy? Jsou. Takže se zase jen z nedostatku argumentů snažíte tvrdou realitu rozmělnit a relativizovat a přímo směšné jsou v tomto ohledu Vaše úvahy o pokrokovosti Mohameda. Zavedení mnohoženství stejně jako zákaz zabíjet prvorozené dcery nemusel být žádným humanitárním, nýbrž ryze pragmatickým skutkem, protože ve válkách arabské kmeny ztratily příliš mnoho mužů a bylo nutno zajistit co nejvyšší porodnost.

- Měl byste se věnovat spíše svému duševnímu zdraví, než spekulovat o emocionálním zhroucení "antiislamistů". Dále píšete:

Současný liberální postup v diskuzi o těchto tématech chce korektně respektovat fakta a nevynášet provokativní soudy jen kvůli emocím přívrženců či odpůrců.

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=759878

No jistě, to je Vaše: Zase jen žvanit a nepřijímat žádná účinná opatření, odmítat a relativizovat realitu, to, co se skutečně děje.

7 0
možnosti
ZH

Radíte mi dost podobně jako Erdogan Macronovi ;-D ale dobře, jaká účinná opatření byste navrhoval?

0 1
možnosti
Foto

Náročné téma k diskusi, a nesnadné k posouzení. Díky za přiblížení, Zdeňku! Zdraví kolegyně z P. a odvčera i z IDnes...

1 0
možnosti
PT

P36e70t84r 43T16o57m40e72k

28. 10. 2020 11:42

To tedy máte kamaráda.

4 0
možnosti
Foto

Snaha muslimů vnutit sekulárním státům zákon o rouhání není nic jiného, než pokus o podřízení spoluobčanů svému náboženství. Potom už stačí vyhlásit za rouhání v podstatě cokoliv. Např. ateismus, judaismus nebo návštěvu křesťanského kostela.

Pikantní je, že samotný islám je herezí pro ostatní monoteistická náboženství. Odmítnout Ježíše Krista jako Syna Božího a prohlásit jej za pouhého proroka je rouhání a urážka víry par excellence. Žádají snad křesťané potrestání pro ty, kdo toto hlásají ?

8 1
možnosti
PK

Pane H. ač nejsem odborník na Islam, na vlastní oči jsem viděl jeho působení ve Švédsku a znám stejně dobře situaci v SRN. Vámi citovanému panu Burgetovi se v jeho požadavcích nedivím a víte proč? Protože Islám není náboženství ani kult. Ve své formě je uceleným způsobem života. Má složky náboženské, právní, politické, hospodářské, společenské a vojenské. Náboženská složka slouží jako maskování všem ostatním. Islamizace země začíná v okamžiku, kdy je v zemi dostatečný počet muslimů na to, aby požadovali náboženské vyrovnání. Když společnosti otevřené vůči kulturní rozmanitosti, politické rovnosti a toleranci vyslyší požadavek na náboženskou rovnost, začnou se postupně infiltrovat ostatní složky. Po čínském viru vidím islamizaci Evropy jako druhé nej nebezpečí.

15 0
možnosti

R^. ... "ucelený způsob života" - tak to přesně je a v tom je jádro celé věci. Kdo se s tím ztotožní, má doživotně "vystaráno", nemusí o ničem přemýšlet, všechno je dáno. Podmínkou je 100% poslušnost a neměnnost systému. Proto je hloupost čekat na to, až islám - tak jako křesťanství - "dospěje" a "vyměkne" (už dospělý je a musí zůstat tam, kde je, tedy ve středověku), proto nelze očekávat či požadovat, že se "umírněný" islám přizpůsobí evropské civilizaci (přestal by být sám sebou), proto se v islámu nedaří svobodnému myšlení, vědě ...

Plody moderní civilizace samozřejmě užívat chtějí, ale musejí je uloupit, nic jiného jim nezbývá a nic jiného si ani nepřejí, takto jim to vyhovuje, takto je islám koncipovaný.

Podlehnutí islámu by znamenalo postupný konec naší moderní civilizace - ze stavu, kdy něco mají alespoň ti, co svobodně myslí a přičiní se, bychom se dostali do stavu, kdy nemá nikdo nic. My bychom postupně rezignovali a přestali tvořit a oni ... no, vždyť to vidíme.

To se ale nesmí stát a věřím, přes přetrvávající kataleptický stav Západu, že se tak ani nestane.

10 0
možnosti