Sobotka kálí na Českou republiku.

Sobotka ve své tragické show kálí na celou Českou republiku. Předvolební show. Nic víc. Ale poškodí to naši pověst a ekonomiku.

A to ve chvíli, kdy po letech věci vcelku fungují.

Tady u nás v Liberci dlouhá léta fungovala redakce jednoho deníku, která nepokrytě podporovala jedno místní politické uskupení zvané Změna. Byla to veřejně známá skutečnost.  Novináři byli tak nezávislí, že realita byla upravena k obrazu jejich.  A to byla skutečně velká demokracie.

Z celého toho politického divadla pana Sobotky se ztratila věcnost. Chybí odpovědi na otázky: co teda Babiš nevysvětlil? Chybí věcné argumenty. Rétorika jde cestou malého dítěte: „A my to prostě odmítáme!“.  Ale chybí tomu co a proč.

Stejná věcnost chybí u kauzy tzv. ovlivňování médií. Média by přece měla informovat ve chvíli, kdy mají ověřené informace. No ano, šlo o kauzy na socany. Fakt špatný!

A v globálu, když si vezmu praktiky politických stran jako celku, nic čistého jsem tam za poslední dvě desítky let neviděl.  A hlavně jsem tam neviděl žádnou velkou práci pro tuhle zemi.

A z tohoto důvodu mi řízení státu jako firmy v mezích ústavy přijde vcelku úspěšné a  ohrožení demokracie bych v tom neviděl, protože se ukazuje, že je to stále ještě na nás voličích (a našem zdravém rozumu) komu to na podzim hodíme.  

Autor: Aleš Hoření | úterý 16.5.2017 16:00 | karma článku: 41,30 | přečteno: 2044x
  • Další články autora