Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

radim36

11. 10. 2011 11:42
problém nejsou jejich vlastní platy a odměny.

Problém je to, že v jejich oboru na podobných místech jsou platy a odměny na takovou úroveň nadstaveny a mají je všichni.

Pokud nějaký politický populista ty platy a odměny srazí na třeba desetinu, případně dokonce setinu  ( pořád by to byla z hlediska průměrných lidí slušná výplata) stane se jen jedno. A sice to, že normální odborník na takové místo nebude chtít. O takové místo budou zájem mít jen neschopní  ztroskotanci, kteří jinde práci nedostanou. Anebo lidi, kteří  místo platu plánují, že se zahojí jinak. Buď přímo vytunelováním nebo nepřímo získáním příslušných znalostí o chodu této instituce a získáním příslušných kontaktů, které jim umožní, teprve až z toho místa odejdou, tu instituci pořádně podojit.

0 0
možnosti
P

petr.n_22

11. 10. 2011 13:08
Re: problém nejsou jejich vlastní platy a odměny.

Ne, v platech problém není.

Problém je v tom, že když se něco takového stane, tak je vláda zachrání a jim to projde. Lepšé by bylo buď banku převzít, a nebo nechat padnout. Vlastníci těch ostatních by si dali sakra pozor, aby nedopadli stejně.

Porovnávání platů je jen závist a populismus, jak jste řekl, za průměr tam nikdo rozumný dělat nebude.

0 0
možnosti
JD

pedr64

11. 10. 2011 10:57
nezahubí

protože s tou jejich nenažraností se budou chtít svézt další a další potentáti a ti už si ohlídají, aby na tu nenenažranost bylo kde vzít (v kapsách toho plebsu dole)

0 0
možnosti
G

Gašpo_2

11. 10. 2011 10:34
Zahubí !

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 236
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1336x
Zdravím z Bruselu. V euroměstě žije asi 30 tisíc euroúředníků, kteří jsou téměř tak inteligentní a bystří, jak o sobě sami tvrdí. Jelikož ovšem prakticky neexistují žádné cíle, kterých by mohli samostatně dosáhnout, jejich vysoké IQ je zaměřeno pouze a jen na to, aby se vyhnuli chybám. A podle toho to vypadá (James Hacker, mírně pozměněno). www.bruselska-spojka.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy