Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

Atinka

8. 6. 2010 18:26
Zdravotnictví v zahraničí

;-)I já mám zkušenosti se zdravotnictvím v zahraničí..a neřekla bych, že se tam něco zanedbává. Rodila jsem ve Španělsku císařským řezem - z pátka na sobotu  v noci, druhý den jsem se už musela začít hýbat a chodit ( i přes velké počáteční bolesti), ale jak mi doktorka řekla : Čím dřív začnete, tím dřív budete fit".. Po celou dobu jsem měla malou u sebe, takže jsem se také musela postarat, nakojit, vykoupat atd.. V pondělí ráno jsem opouštěla kliniku opravdu úplně v pohodě. Ještě upozorním, že to byla soukromá klinika, kde se platilo vše cash, takže kdyby to bylo u nás, jsem si jistá, že by mě tam drželi zbytečně minimálně týden ( což je tu zvykem u císařského řezu), jenom aby ze mě vyždímali co nejvíc...  Tam byl člověk opravdu jen dobu nezbytně nutnou..;-).

0 0
možnosti
G

Gmur

11. 6. 2010 18:08
Re: Zdravotnictví v zahraničí

no nejvetsi blbost je se po sekci nehybat, proboha, vzdyt hrozi tromboza. Kojit je preci fajn ne? A to vykoupani ditete by taky slo.

0 0
možnosti
MD

kascha

8. 6. 2010 14:41
čerstvá zkušenost

Dcera, 10 let, měla spálu cca před měsícem. Kdyby nebyla osypaná, ani bych si ničeho nevšimla: žádná teplota, žádná bolest v krku, zkrátka kromě pupínků bez dalších příznaků. Lékařka mě upozornila, že to ale není žádná legrace a naordinovala na 10 dnů antibiotika a klidový režim. Po týdnu výtěry - vše bylo OK, antibiotika dobrat, pak do školy s dalším týdnem bez větších tělesných aktivit; následně hlídat, aby se rozehřátá nenapila ledového. Sháněla jsem si samozřejmě nějaké info a dočetla se o rodičích, kteří své dítě byli lékařem nuceni dokonce i nosit na toaletu (letos!), aby se vyhnulo jakékoliv aktivitě. Zkrátka: jako vše je i toto o lidech...!

0 0
možnosti

jjencek

8. 6. 2010 13:46
V USA je to podobné,

lidé tam také neleží dlouho v nemocnici, hned, jak to jde odešlou pacienty do domácího ošetření. Můj strýc měl v Los Angeles asi před 25 lety menší mozkovou příhodu, zrovna měl na návštěvě příbuzné z Evropy. Za pár dní byl z nemocnice doma, řídit tedy nesměl, řídila teta, ale tu návštěvu poctivě po Kalifornii povozili. My jsme tady v totáči nevěřícně kroutili hlavama. A největší šok byl, když jsme tam přijeli my, tehdy jsme doma nechali dvě předškolní děti, u kterých jsme se třásli, aby jim nedali v jednom roce na kyčle "stroječek", takové prkno, kde roční dítě musí být upoutáno, aby mu správně rostly kyčle, tak jsme zjistili, že tam to nikdo neřeší, kyčle se vyvinou samy a tyhle pitomosti tam vůbec nemají. Tady už se pokud vím od toho upustilo, tenkrát to nějaký šílenec zavedl a socialistické zdravotnictví tím prudilo po desetiletí. Nějaký náš slavný pediatr nejdříve vybudoval kariéru na Sunaru a na konci své kariéry otočil a byl velkým propagátorem kojení. To jsou paradoxy!

0 0
možnosti
KK

Santa1

8. 6. 2010 14:42
Re: V USA je to podobné,

Jste na omylu, vývoj kyčlí se u nás sleduje nadále, ale o žádném prknu jsem nikdy neslyšel. U mírných vývojových vad se to řeší používáním látkových plen a těsnějším balením, vážnější případy dostávají ten postroj, ale žádné prkno.

Celkově naše zdravotnictví toho poskytuje více, máme rozvinuté preventivní programy, ale nikdo vás nenutí to absolvovat.

0 0
možnosti
JT

pingu1

8. 6. 2010 13:42
..standartni postup

.. proste existuje ucinne antibiotikum..:-P

0 0
možnosti
LK

lkonvalinkova

8. 6. 2010 15:12
Re: ..standartni postup

tomu věříte nebo to byl joke?

0 0
možnosti
KN

_Diogenes

8. 6. 2010 13:29
Čech v Belgii ?

No a nebyl ten přístup paní doktorky dán například tím, že léčila nějakého čecha z východní evropy?

0 0
možnosti
U

upper

8. 6. 2010 13:31
Re: Čech v Belgii ?

Je zajímavé, že první debilní příspěvek nějakého omezeného tupce dnes přichází až asi pět hodin po zveřejnění článku. To je dost unikátní. Gratuluji!!!  

0 0
možnosti
PS

politicky nekorektni asocial

8. 6. 2010 12:55
Belgie

Belgie, co mi to jenom připomíná... Aha, už vím, to je to demarkační pásmo mezi Francií a Nizozemím, n'est-ce pas? ;-D

0 0
možnosti
JC

Jarcho

8. 6. 2010 12:24
Týden je přeci jen málo.

Neriskujte a nechte doma déle. Ten týden by měl být klid na lůžku. Tedy opravdu klid a opravdu vleže.

To, že Belgičané nemají dostatečnou lásku ke svým dětem by Vás nemělo ovlivňovat. Pro Germány vyjma Němců (kteří jsou ovšem velmi geneticky smícháni se Slovany) je nedostatek rodičovské lásky typický, dědičně podmíněný. Viz například to anglické vysílání dětí do internátních škol...

0 0
možnosti
U

upper

8. 6. 2010 12:40
Re: Týden je přeci jen málo.

abych ho urzel na luzku, to bych ho musel jedine privazat, to by nebylo moc laskyplne:) uz mu v podstate nic neni, ani moc nebylo, jen jeden den ho bolelo v krku (poprve v zivote), ze nechtel jist ani pit. ted uz je uplne v pohode, doma, nijak se neprepina ale "pobyt na luzku" si nedokazu predstavit.  

0 0
možnosti
ZM

denek

8. 6. 2010 11:32
My jsme zase v ČR překvapili Belgičana

Mám podobné srovnání - kamarád zde v ČR před lety měl potíže s játry - nějaké vysoké hodnoty v testech, hepatitida to nebyla - ale stejně tu šel na dva týdny do nemocnice, kde vpodstatě jenom ležel a bral volně prodejné léky, jinak nic, dostal neschopenku na několik měsíců...no a belgický kamarád taky nechápal... V Belgii se podobné potíže léčí pobytem doma, doporučí vám dietu, párkrát jdete na testy, plus je vám doporučeno omezení náročných sportů. Toť vše...

0 0
možnosti
DJ

orca1

8. 6. 2010 13:41
Re: My jsme zase v ČR překvapili Belgičana

Možná pak je i opravdu více peněz na opravdu potřebné ...

U nás si mnozí pletou doktora ze sociologem kam se chodí vypovídat či nemocnici s hotelem kam si chodí odpočinout .

0 0
možnosti
HI

hnusil III.

8. 6. 2010 11:12
Skoda ...

Velka skoda, ze podobny system nemame u nas.

0 0
možnosti
QQ

MassaBob

8. 6. 2010 11:10
V Nizozemi naprosto to stejne

zatim se me nedostalo u lekare jine odpovedi nez , ze je to v poradku a ze to prejde...

0 0
možnosti
  • Počet článků 236
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1336x
Zdravím z Bruselu. V euroměstě žije asi 30 tisíc euroúředníků, kteří jsou téměř tak inteligentní a bystří, jak o sobě sami tvrdí. Jelikož ovšem prakticky neexistují žádné cíle, kterých by mohli samostatně dosáhnout, jejich vysoké IQ je zaměřeno pouze a jen na to, aby se vyhnuli chybám. A podle toho to vypadá (James Hacker, mírně pozměněno). www.bruselska-spojka.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy