Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

lombardie

29. 10. 2011 5:34
No jo,

učebnicová ukázka toho, co za plebs leze do Bruselu, mezi arabáče a žebrácký politický EUroodpad!Rv

0 0
možnosti

boubinek3

19. 10. 2011 15:19
Ale vždyť to jsou peníze,

kam i my přispíváme nemalou měrou a bruselští byrokrati to jen  "nekorupčně" rozdělují (víc pro Řeky, Italy, Španěly a Francouze atd., míň pak pro "nové=hloupé a málo evropské). Takže až nám budou něco skutečně dávat........Nedáte, tak ani my nepřispějeme do společného měšce. Jenomže naši Eurohujeři podvádějí vlastní lidi:-(

1 0
možnosti

Glock Mark XIX

19. 10. 2011 16:02
Re: Ale vždyť to jsou peníze,

Kdo kolik dostane (sazby zemědělských dotací) jsou dány v přístupových smlouvách - co jsme si dokázali vyjednat, to máme - navíc se ta podpora časově zvyšuje, unijního průměru má dosáhnout v roce 2013 (tj. 9 let jsou čeští, polští, slovenští a maďarští zemědělci znevýhodněni). Každý rok vyčerpáme cca 0,5-1,0 mld. EUR - platby z EU jsou vyšší než ty do EU - kdo tady koho podvádí? Neměli by si stěžovat spíše Němci, když jsou čistí plátci od začátku Unie?

Co se týče zneužívání evropských zemědělských i jiiných dotací, jsou na tom Češi výrazně lépe (méně kradou) než Italové, Řekové, Bulhaři a Rumuni. ČR za sebou nemá ty velké skandály jako měli Italové nebo Řekové. Tady si všichni myslí, že ČR je pupek světa, kde se dějí "ty velké věci". I houbeles, ČR je průměrná a podprůměrná až to bolí. I v té korupci - onen slavný žebříček TI ukazuje "vnímání" korupce veřejností, ne to, co se skutečně děje = Češi jako známí pesimisté a hospodští negativističtí kecálisté by našli korupci i na Měsíci.

2 0
možnosti

Glock Mark XIX

19. 10. 2011 14:26
O co vlastně v té věci jde??? Realita!

1/ Ono se tomu říká "nedovolená veřejná podpora", což je systém pravidel, který má zamezit protěžování tuzemských firem před zahraničními, tj. aplikovat zásadu volného trhu bez diskriminačních pravidel. Nedovolenou veřejnou podporou se míní dotace podnikatelským subjektům, které v období 3 let přesáhnou 100 000 EUR. Cokoliv z dotací, co je nad tuto hranici, nesmí jít z unijních fondů. Výjimky jsou v zemědělství a pár dalších oborech, ale ne ve vodárenství.

2/ Tudíž EU odmítá oprávněně financovat ČOV v těch městech, kde vodovodní řady a kanalizace prodali soukromým firmám. EU NEODMÍTÁ FINANCOVAT PROJEKTY NA VÝSTAVBU ČOV TAM, kde firmu vlastní obec nebo sdružení obcí = tyhle firmy totiž nevlastní Franta Procházka, ale samospráva = vlastník je veřejná instituce, která není vázána nedovolenou veřejnou podporou.

Ergo, problém mají NĚKTERÉ OBCE, NIKOLIV STÁT. Státní úředníci jsou mimo problém, problém si nasekaly samy obce, když si SAMY schválily prodej. Do toho jim stát nekecal (on nemůže).

0 0
možnosti

Glock Mark XIX

19. 10. 2011 14:27
Re: O co vlastně v té věci jde??? Realita!

3/ "Nejlepší" na tom všem je, že se o téhle věci ví už léta. Vím bezpečně o 2 městech na Tachovsku, kde odmítly vodovody a kanalizace prodat již někdy v roce 1998 právě z důvodu toho, že jim bylo známo, že unijní dotace podléhají omezení veřejné podpory. V tu chvíli již bylo jasné, že vstoupíme do Unie a že prodej soukromé firmě naseká do investic pořádnou paseku.

4/ Fakt, že EU odmítne tyhle projekty hradit formou unijních dotací, je znám už minimálně 3 roky. Jen dnes to je konečný verdikt na hlavičkovém papíře. Nemůže za to stát, nemohou za to unijní úředníci, mohou si za to samy obce a jejich obyvatelé - že si do čela zvolili takové "eksperty".

5/ České novináře kopat do pihele nonstop, protože se nenamáhají "dostat se pod povrch".

0 0
možnosti

jpvJ

19. 10. 2011 14:04
Vážený pane

Čeští vládní úředníci a politici mají jednu velkou výhodu oproti zbytku světa - nejsou za nic, před našími upravenými zákony, zodpovědní! Nebo snad znáte alespoň jednoho za posledních 20 let, který byl souzen a odsouzen? Prostě se uklidí na jiné místo a místo něj přijde jiný dobrodruh!

0 0
možnosti

Glock Mark XIX

19. 10. 2011 14:32
Re: Vážený pane

Ale jsou - pokud se jim prokáže při výkonu své funkce úmyslné porušení zákona, tak třeba státní úředníci jsou bráni jako "veřejní činitelé" (stejně jako policajti) a mají tvrdší trestní sazbu (zneužití pravomocí v. čunitele;-)). Problém je v tom dokazování.

No a neúmyslné porušení zákona je možno potrestat do výše 3 měsíčních platů (viz. škodní komise a celé ty techtle mechtle). Kdyby to bylo výše, tak kdo soudný by šel za těchto podmínek dělat státního/obecního úředníka za 16 tisíc hrubého? Nikdo soudný by se nenašel, to mi věřte.

0 0
možnosti

upper

19. 10. 2011 13:56
zpráva čtk: není to pravda

aha. tak čerstvá zpráva ČTK kruh uzavírá:)

Brusel - Evropská komise dnes popřela, že by odmítla proplatit, či zmrazila peníze na lepší kvalitu odpadních vod v ČR. Její mluvčí Ton van Lierop ČTK také řekl, že problém možná souvisí s tím, že projektů bylo moc.

0 0
možnosti

Glock Mark XIX

19. 10. 2011 14:38
Re: zpráva čtk: není to pravda

Jde o problém s veřejnou podporou (viz výše) a problém s kofinancováním ze strany českého státu (státní kasa je prázdná) - na jednotlivé projekty mohou dotace z Unie činit cca až 75% tzv. oprávněných nákladů a 5-10% musí kofinancovat český stát (zbylých min. 15% je tzv. vlastní spoluúčast příjemce dotace).

Pan mluvčí se vyjádřil moc diplomaticky.

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

19. 10. 2011 13:51
Jde o to PŘEROZDĚLOVÁNÍ

EU si od nás vezme peníze a jiné peníze nám dá. U nich ovšem podmiňuje co s nimi smíme dělat. Možná nám nakonec i dá víc než vezme, ale podstatná část těch peněz jde na projekty, které by náš stát dobrovolně nikdy nefinancoval a z pohledu občana se jedná o vyhozené peníze.

-

Podívejte se na seznam firem, které obdržely peníze z EU. :-/

1 0
možnosti

karel

19. 10. 2011 11:48
a tak jsme dopadli

a co z toho plyne, neměli jsme tam lézt

EURv

0 0
možnosti

Já rád játra

19. 10. 2011 13:56
Re: a tak jsme dopadli

Hlavne nemela mesta prodavat prirozene monopoly cizim firmam. Ted na to trpime dovojnasob.

0 0
možnosti

flyflýsek

19. 10. 2011 11:33
Odsouhlasilo dobrovolně?

Nevím,nevím,jsem sice obyčejný prosťák,ale toto mi nějak neštimuje....Stále více nabývám dojmu,že EU je RVHP,akorát v modrém se žlutýma hvězdičkama....To byla mediální masáž před referendem o vstupu do EU,že budeme zaostalí,že ostatní státy nás předeženou,a my budeme jak skanzen,kam se budou jezdit ostatní dívat-(toto kdysi kecal ten lidovec C.Svoboda-lhář).Dnes vidím,že bez EU by bylo lépe.[>-]!!

0 0
možnosti

IceMischa

19. 10. 2011 11:14
... a co když to bylo takhle:

majitelé vodárenské firmy nabídli těm správným úředníkům zdarma nějaké své akcie, zaměstnali manželku nebo syna, nebo je dosadili do dozorčí rady s pěkným platem a na oplátku ti správní úředníci nastavili smlouvu tak aby byla nevypověditelná, na 100 let, za velmi a velmi nevýhodných podmínek pro město. Prostě další česká malá domů a rodina úředníka je zabezpečena. To že se to Bruselu (a ten já osobně nemám rád) nelíbí mi připadá jako normální. A jen tak na okraj - těch 10 miliard (většina tam jde z ČR) bude sloužit jako další zdroj korupce a zneužita znovu. Pochybuji, že by nějaký rozumný investor se svými penězi dělal to samé. Ale o to jde hlavně - jsou to korupční peníze, protože nikomu vlastně nebudou chybět.

1 0
možnosti

Jan Ruzicka

19. 10. 2011 10:59
Ale to máte jednoduché.

Češi zažili nacisty, zažili bolševiky, teď se bojí třetího pokusu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 236
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1336x
Zdravím z Bruselu. V euroměstě žije asi 30 tisíc euroúředníků, kteří jsou téměř tak inteligentní a bystří, jak o sobě sami tvrdí. Jelikož ovšem prakticky neexistují žádné cíle, kterých by mohli samostatně dosáhnout, jejich vysoké IQ je zaměřeno pouze a jen na to, aby se vyhnuli chybám. A podle toho to vypadá (James Hacker, mírně pozměněno). www.bruselska-spojka.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy