Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

SYETEY-KOTZOUR

25. 3. 2011 21:39
nějak nerozumím o čem to mluvíte

na jaké "zásady" si chcete hrát??? Přijetí Eura je snad volba nejen politická, ale hlavně ekonomická. Pokud by nebyly PIGS zadlužení až po uši, tak by bylo výhodné Euro mít kvůli mezinárodnímu obchodu. Teď to výhodné není, tak do toho prostě nepůjdeme. Pokud se nevyřeší budoucnost Eura, tak tam nevlezem prostě nikdy.

Pokud se vyžeší, pak tam naopak vstoupit můžeme. Jsem pragmatik a nějaké pózy mi přijdou směšné. Vladá by měla dělat to, co je pro ČR výhodné, bez ohledu na nějaké EU. Teď hezky dlouho bude výhodné se EURU obloukem vyhnout, takže rozhodnutí chválím.;-)

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

26. 3. 2011 5:29
Re: nějak nerozumím o čem to mluvíte

Kecy jsou jedna vec, skutky druha. Vlada uz vrazila miliardy do Irska a Recka a sotva bude mit kuraz odmitnout zivit dalsi krachistany.

0 0
možnosti
PK

repanak

25. 3. 2011 21:26
I v 21. století,

chci-li vybudovat "říši", která může být menším zlem než x rozháraných států a státečků, nejde to plně demokraticky. Ale s určitou nadsázkou "ohněm a mečem". Bez harmonie daní, sociálního i zdravotního zabezpečení atd. to nemůže fungovat - přitom odchylky a la USA mezi jednotlivými státy nemusí být malé. Kalifornie je také velká a Arkansas malý - a přitom to nějak jakž takž funguje.

0 0
možnosti
G

Gašpo

26. 3. 2011 6:25
Re: I v 21. století,

Človeče, stačí sa pozrieť kam speje finančný systém a skoro Vám dojde čo nás čaká. Po doláre príde aj na kolaps eura. Netvrdím, že samostatnou menou sa tomu vyhneme, ale dopady budú predsalen trošku miernejšie. A robiť si ilúzie, že sa EU z toho průseru vyhrabe je hodne naivné. Bude to len o neustálom zadlžovaní až to jeden pekný deň celé praskne.

Dovolím si hodiť odkaz na jeden zaujímavý článok, síce dosť excentrický a treba ho brať s rezervou, ale bohužiaľ pravdy je v ňom až až.;-):

http://jitkasubrtova.blog.idnes.cz/c/183711/Prognostik-ktery-se-zpravidla-nemyli-SVET-CEKA-VELKA-VALKA.html

0 0
možnosti
G

Gašpo

25. 3. 2011 21:09
No neviem

osobne to pragmaticky považujem za správny krok. Pokiaľ by sa pridal, stejne by bola rozhodovacia schopnosť nulová a účasť by zavazovala. Pozrite na Slovensko. To si skúsilo párkrát vystrčiť rožky a už je spacifikované. Hrať si na osamoteného hrdinu sa asi nevypláca. Lepšie je v tomto prípade na nich zvysoka srať, než si nechať srať na svoju hlavu.;-)

0 0
možnosti
PK

repanak

26. 3. 2011 7:22
Re: No neviem

Pán Gašpo, v dnešní době, tak ministátečky, kterým už skoro nic nepatří, nemají šanci. S eurem či bez eura. Může se nám to nelíbit, ale to je tak jediné.

0 0
možnosti
PZ

Mumrli (ještě monokulturnější)

25. 3. 2011 21:02
Jo, řekl to zbytečně měkce.

Podle mého by se hodilo "sežerte si co jste si navařili, my máme korunu a svých starostí dost"

0 0
možnosti
JR

janulator

25. 3. 2011 21:18
Re: Jo, řekl to zbytečně měkce.

R^!R^

0 0
možnosti
KD

akaja

25. 3. 2011 21:00
Statečně se přidáme

Až budeme vědět jak to dopadne, tak se statečně, my udatní Češi, přidáme. Pamatujete jak jsme statečně zatočili s totalitou?

0 0
možnosti