Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Q

quadro

24. 1. 2012 9:48
Ale v Evrope je mnoho statu,

kterych se prave tohle netyta

0 0
možnosti
MC

sualk

15. 1. 2012 7:59
Pěkné náboženské kázání.

To, že se společnost dostala tam, kde je dnes je vysokou produktivitou, která jako je tím motorem lidského bytí.

Zdalipak víte, že musíme na čelní místa všech lidských činností dostat individualisty, kteří se nestydí za svá ega. Protože jedině tvořiví jedinci jsou motorem společnosti.Opakem individualismu je jakákoli morálka, která hodnotí cokoli výše než jednotlivce,( tedy i náboženství) a jakákoli politika, která staví libovolnou úvahu nad individuální práva. Dnešní všudepřítomný kolektivismus, který je aplikací morálky altruismu v politice je zkázou nejen Evropy, ale dnes i USA. Kolektivismus hlásá, že člověk existuje jen proto, aby sloužil ostatním. Pro něho, jsou individuální práva mýtem. A jediná společensky platná právo na život, svobodu, majetek a štěstí jsou pokřivena právy na práci apod.:-)

0 0
možnosti
Q

quadro

24. 1. 2012 10:13
Re: Pěkné náboženské kázání.

Nabozenstvi je ciste individualni zalezitost

0 0
možnosti
AS

viveka

14. 1. 2012 18:11
Máte pravdu

chtíč je nenasytitelný. R^

1 0
možnosti
F

Faustino

14. 1. 2012 16:31
Na strunu chtíče

hraje sám Bůh.

Mk 10,29 Ježíš jim řekl: „Amen, pravím vám, není nikoho, kdo opustil dům nebo bratry nebo sestry nebo matku nebo otce nebo děti nebo pole pro mne a pro evangelium, aby nyní, v tomto čase, nedostal spolu s pronásledováním stokrát více domů, bratří, sester, matek, dětí i polí a v přicházejícím věku život věčný."

0 0
možnosti
AS

viveka

14. 1. 2012 18:12
Re: Na strunu chtíče

Tam nevidím nic o tom, že by ty věci měl někdo CHTÍT, naopak že by se jich měl vzdát.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

14. 1. 2012 16:10
Zkuste se ne to podívat jinak

Proč myslíte, že je vlastně Evropa tak bohatá? Není to proto, že generace Evropanů chtěly víc a víc, až to nakonec máme? ;-)

-

Evropané pro svůj blahobyt v minulosti hodně udělali. Bohužel dnes si spousta lidí myslí, že blahobyt s úsilím o něj nijak nesouvisí. To je nejspíš způsob, jak o blahobyt přijít. :-(

0 0
možnosti
D

duhacenzor5

14. 1. 2012 16:18
Re: Zkuste se ne to podívat jinak

Ovšem ty generace, co chtěly víc, to také velice rády dělaly konfiskací majetku svých spoluobčanů (počínaje například u nás husity a jejich loupežemi), proto je mezi námi tolik lidí, co si myslí, že blahobyt nesouvisí s prací - slovo úsilí mi připadá zavádějící i někoho okrást vyžaduje úsilí.

0 0
možnosti
D

duhacenzor5

14. 1. 2012 15:39
chudoba je relativní,

tak například kontraotázku, bydlíte ve svém, pracujete na svém, pakliže jste odpověděl v obou případech ano, máte také to, co před 200 lety měl každý Evropan. A z téhle otázky vyplývá další, pakliže bydlíte v nájmu a pracujte za mzdu na cizím, jste si jist, že v případě stáří, nemoci, nebo nezaměstnanosti neskončíte jako bezdomovec. pokud odpovíte ano, jste životní optimista. Nicméně na druhé straně nechci obhajovat tolik rozšířené hamounství a krkounství. Člověk nemá nikdy dost, věci k životu nepotřebné si rád obstará i kdyby měl hladovět. S pozdravem a karma.

2 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1328x
Od r. 2001 jsem křesťan, od r. 1991 manžel, též otec 3 dětí, konzervativec, Evropan, Čech a programátor (v tomto pořadí důležitosti). Moje rada pro kohokoliv zní: ZKUSTE ŽIVOT S JEŽÍŠEM! Kdybyste nevěděl(a) jak, můžete mi napsat na mail. Nebojte se, když se vám to nebude líbit, Ďábel si vás rád zase vezme zpátky. 

Seznam rubrik