Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

jednak Cesko nebude nikde kolonizovat, na to je moc male. A za druhe, dnes do Afriky se nikdo moc nehrne, snad Cinane, ti to mozna, ale jen mozna, zkolonizuji.

0 1
možnosti
Foto

Nepřeceňujme vliv křesťanství, ani v pozitivním, ani v negativním slova smyslu. Podívejte se na ten humbuk kolem Matky Terezy - a dnes si na ní v Indii nikdo nevzpomene.

1 2
možnosti
JR

J44a88n 83R23á13ž

1. 6. 2013 16:07

V Indii je Matka Tereza brána jako žena , která způsobila zastavení zlepšování podmínek života velkých oblastí. Rodiny,které pod jejím vlivem přestaly redukovat mateřství, nemohou uživit potomky, prodávají hlavně dcery do měst, a tím,ze pod vlivem křesťanské filozofie přestali věřit v reinkarnaci, způsobilo,že se z nich stali nešťastní lidé. Konat dobro v křesťanské podobě lásky k bližnímu bez rozdílu, je  pro lidi žijící po staletí pod vlivem Budhismu nebo Hinduismu a beroucí tak život se všemi trablemi stoicky, není dobrem,ale  vražednou iniciativou.

0 1
možnosti
Foto

Souhlasím s tím, že rekolonizace problémových " osvobozených " zemí je nereálná. O svobodě bych ale příliš nemluvil s obyvateli zmiňované Již. Rhodésie , kteří úpěli pod knutou Iana Smithe ( a měli se dobře) v  protikladu se svobodným životem v dnešní Zimbabwe (jestli nemají dosud useknutou hlavu mačetou).

Podle mne by stačilo nepodporovat vzbouřenecké guerilly v jakžtakž stabilních státech typu Sýrie, Libye a celého slavného, dnes už ne tak  oblíbeného arabského jara. Pohnutky zdánlivě logické a pochopitelné o šíření DEMOKRACIE v naše slova smyslu neberu. Jejich ( arabské, potažmo muslimské) chápání světa je úplně jiné, nepříliš konformní s naším. Zkrátka - nechť si řežou ruce zlodějům a kamenují cizoložnice ve svých zemích. Mešity ve  Stockholmu , Paříži či nedej bože v Brně jsou nesmysl. Příroda to ví, černí či rezaví mravenci mají každý své mraveniště.

4 1
možnosti
JR

J68a77n 31R89á88ž

1. 6. 2013 14:03

Rekolonizace už započala. Jen Angličany,Francouze a Belgičany nahradili Číňané a Arabské peníze. Číňané investují miliardy, kupují, podplácejí a jak se tam usadí, nebude to pro Afričany a evropské lidskoprávní idealisty dobrá zpráva!

1 2
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1328x
Od r. 2001 jsem křesťan, od r. 1991 manžel, též otec 3 dětí, konzervativec, Evropan, Čech a programátor (v tomto pořadí důležitosti). Moje rada pro kohokoliv zní: ZKUSTE ŽIVOT S JEŽÍŠEM! Kdybyste nevěděl(a) jak, můžete mi napsat na mail. Nebojte se, když se vám to nebude líbit, Ďábel si vás rád zase vezme zpátky. 

Seznam rubrik