Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

certik_bertik

18. 8. 2012 13:31
a co

zvolí ho, a bude vládnout stejně jako obama, páč to stejně jinak nepůjde

1 0
možnosti
PH

petrph

18. 8. 2012 13:29
nějak tak

Ono by to v efektivním případě mělo být jedno. Jestli buď stát nechá peníze občanům-a ti si za ně nakupují , a nebo stát ty peníze vybere od lidí na daních -a sám je vydá v transferech. Ty peníze by se tak i tak měly dostat zpátky k producentům,čili ekonomika by měla šlapat tak či tak.

Jediná špatná varianta je že stát sice sice daně vybere,ale nevrátí je efektivně do ekonomiky.  Předražené státní zakázky,černé fondy korupce-ty peníze se vyplatí,ale ekonomika se tím nerozběhne.Nebo snad jo?

0 0
možnosti
LP

soudruh Stalin

18. 8. 2012 17:17
Re: nějak tak

To naopak vůbec jedno není, nejhorší je to, že se ty peníze využijí neefektivně, byť oficiálně. Pokud bude stát vybírat méně peněz, nebude zakázky tolik zdražovat neefektivita státní správy. Ono se totiž na platy zbytečných úředníků vydá víc peněz, než kolik padne na úplatky.

Úplatky jako takové nejsou tak velké zlo, jak to vypadá, protože příjemci úplatků je pak otočí v reálné ekonomice, tedy dají práci lidem, neplatí se z nich další úředníci.

0 0
možnosti
PS

Petr4905

18. 8. 2012 12:44
Totéž mají ve svém programu u nás "Svobodní"

(viz  http://www.svobodní.cz) a proto jsou všemi způsoby dehonestováni většinou médií.

1 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1328x
Od r. 2001 jsem křesťan, od r. 1991 manžel, též otec 3 dětí, konzervativec, Evropan, Čech a programátor (v tomto pořadí důležitosti). Moje rada pro kohokoliv zní: ZKUSTE ŽIVOT S JEŽÍŠEM! Kdybyste nevěděl(a) jak, můžete mi napsat na mail. Nebojte se, když se vám to nebude líbit, Ďábel si vás rád zase vezme zpátky. 

Seznam rubrik