Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J12a37n 71R38á27ž

10. 8. 2013 18:58

Nejhorším modelem je kontrola justice politiky a vražedné by bylo,kdyby byly složky justice politikům podřízeny. Existuje velmi osvědčený model,kde státní zástupce i soudce volí občané mající domovské právo v místě, kde kandidát na funkci soudce,či zástupce kandiduje. Jen soudce Nejvyššího soudu (u nás roven Ústavnímu soudu) volí obě komory zákonodárného sboru a jmenuje prezident. 

P.S. Funkce soudce,jako doživotní pašalík, je hlavním důvodem morální destrukce české justice!

0 0
možnosti
JL

Vazeny pane Horaku, stava se malo kdy, aby verici obcan psal clanek jako vy. A take se vyjadril jako vy. "Miluj blizniho sveho" bylo motto cirkve, v ktere jsem chtel byt ministrantem. Nebudu se vyjadrovat, jak to dopadlo. Chci se zminit o zemi a jeji organizaci, ktera je hluboce verici. Vim take, ze tato zeme, si dala do sveho prvniho zakona i vetu " ze obcane jsou si rovni a nesmi byt diskriminovani podle jejich viry... atd" A hned vedle je vsak veta, ktera pojednava o oddeleni statu od nabozenstvi. Tim stat zarucuje kazdemu obcanu svobodu viznani (i zidum). Je to jen jeden z mnoha zakonu, ktere vedou jejich zemi k civilite. Snazil jsem se porozumet vsem vetam tohoto zakona nazyvajici se ustava. Mnoho vet je podobnych, jako v druhych a take dobrych ustavach. Vsak jedna vec me zaujala nejvice. Jeji system vedeni statu. Je az neuveritelne, ze tento system byl schvalen pro tuto zemi 1786, pred 226 lety a beze zmeny funguje i dnes. Tento system muze byt formulovan i pro CR. To je moje dnesni motto a hledam stranu, ktera mi pomuze tento muj sen uskutecnit. Vam a i panu Rodenu uz po treti, nabizim preklad tohoto systemu vedeni statu s prihlednutim pro CR.

0 0
možnosti
MH

Vážený pane Limo,

děkuji za nabídku, ale nemyslím žebych potřeboval překlad ústavy USA. Jednak rozumím anglicky, alehlavně jsem přesvědčen, a tom také mj. píšu své články, žezákladem dobrého státu je jedinec, kterému vládne Bůh. DíkyBoží lásce v srdcích jsou pak lidé schopni tvořit dobrouspolečnost i státní správu, což se projeví např. tím, ženapíšou dobrou ústavu. Obráceně to fungovat nebude. Ostatně ijeden s tvůrců ústavy USA řekl: Tato ústava je vytvořena prokřesťanský stát a v jiném nebude fungovat. Dlužno říci, že iv USA je duchovní a morální situace o hodně horší než bylapřed 200 lety, i když stále lepší než v Evropě.

Máte-li špatně zkušenosti s nějakou(katolickou ?) církví, je mi líto, možná moc církví neznáte.To důležitější je ovšem: znáte Boha? Je pravda, že u násexistují sbory, ba celé denominace, které již se skutečnýmživým Bohem nemají mnoho společného. Absence vzájemné láskymezi členy sboru je pak významnou indikací (Ato je to jeho přikázání: abychom věřili jménu jeho Syna JežíšeKrista amilovali jedni druhé, jak nám přikázal. 1.Janův 3,23)Kdybystesi o tom, chtěl popovídat, můžete mi napsat na mail.

0 0
možnosti
MR

Všichni. Není zde historická kontinuální zkušenost a pěstování hodnot demokracie. Tento problém mají většina posttotalitních zemí. Pravicové hodnoty jak je učil komunismus ? Levicové hodnoty jak je uznával a učil komunismus ? Občanské hodnoty ... . U nás je problém nízká aktivita občanů a spoléhání že to udělají ostatní, nebo nějaké nařízení. Je potřeba vložit do politického volebního systému další prvek a možnost občanů, tak aby nejen o volbách mohli vyjádřit svůj názor a postoj, ale i v rámci volebního období. Zde by vzniklo tzv. domovské právo obce za niž byl zvolen poslanec. Domovská obec poslance by měla zákonné právo podle určitých parametrů, upozornit poslance, dát mu výstrahu tzv. žlutou kartu, nebo i odvolat a mimo to jej i "úkolovat".   Domovská obec by měla tzv. místní elektronický sněm, podle určitého algoritmu by se vybrali občané v místě, občanské sdružení, jež by měli elektronické hlasovací právo.

Jejich činnost by byla dohlížet na aktivity poslance, ale ne si s ním dělat co chce, přeci jenom je to politik zvolen za svoji stranu a program.

Poslanec by měl elektronickou stopu svých aktivit a kancelář, ale jednání by taktéž mohlo být v této rovině. Měla by zabránit té situaci jaká se odehrála naposled kdy zde trucovalo 101 dalmatinců se svoji macechou a ... .

Nad tím by byl ještě celostátní  elektronický občanský sněm,  jež by mohl odvolat politickou stranu, i vládu, nebo i  vyvolat odvolání prezidenta.

Vedle toho by zde byly komory, hospodářská, zemědělská, školská atd., která by měly právo zákonných norem a "hlídání"  zákonnosti a pravidel ve svém oboru či odvětví .

Občanský místní sněm, či celostátní sněm, by  mohl zadat příslušné komoře dle potřeby vytvoření zákonné normy, nebo změn, tak aby zde byla především odbornost. Politické strany by přinášely programy a vyslyšely potřeby občanů, a Domovské obce - elektronické občanské sněmy, by dohlíželi na dodržování zákonů a zdravého parlamentárního prostředí. Navíc  by řešily místní problémy a potřeby ...

0 0
možnosti
MR

Senát by se zrušil a finance by se použili motivačně pro občan, jež by v rámci volebního období zastávali funkci  v domovském elektronickém sněmu, zde část odměny by šla na účet dané obce. Tuto funkci by prováděl vedle svého povolání ... . Občanské místní sdružení by se mohli též zapojit a řešit místní potřeby a dle aktivity a prospěšnosti by získali dotace. Navíc obec která by byla na základě svých Domovských občanů aktivní a přínosná měla by lepší přístup k dotacím pro obec. 

Je potřeba řešit tak aby občan mohl na politiky dosáhnout nejen u voleb ale hlavně po volbách v jejich zvoleném období a je potřeba občany aktivovat a vést k odpovědnosti. Takto se už nebudou politici vysmívat demonstracím, ale i občané ... . Pokud by občan s tzv. Domovským právem, zneužil tuto funkci, nesměl by již vykonávat práci pro stát a od státu by se nedočkal žádné pomoci, pokud by na něj nespadalo trestní právo.

0 0
možnosti
MC

Pokud si myslíte, že nejsme ovládáni teorií poznání zůstává Vám vhled k víře boží vždy dogmatem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1328x
Od r. 2001 jsem křesťan, od r. 1991 manžel, též otec 3 dětí, konzervativec, Evropan, Čech a programátor (v tomto pořadí důležitosti). Moje rada pro kohokoliv zní: ZKUSTE ŽIVOT S JEŽÍŠEM! Kdybyste nevěděl(a) jak, můžete mi napsat na mail. Nebojte se, když se vám to nebude líbit, Ďábel si vás rád zase vezme zpátky. 

Seznam rubrik