Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Neviel jsem zadnou z tech upominkovych alci, ale vase hodnoceni se mi libi. Ostatne si myslim, ze ti piskajici asi nehodnotili pana Babise za sebe, ale spis za nejaky spolek, ktery je tam i tdarma a s obcerstvenim dopravil.

1 2
možnosti
Foto

. Přítomní měli zachovat respekt k památce padlých i k jednomu z nejvyšších ústavních činitelů, který při této příležitosti promluvil. Ano k ústavnímu činiteli, k funkci předsedy vlády, ne k osobě Andreje Babiše.

Zdroj: https://horak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=676262

Větší pitomost jsem dlouho nečetl8-o

2 4
možnosti
OP

Výročí nějaké události není žádný svatý den a je dobře, když se prostřednictvím nějakého významného výročí vyjádří občané k současnosti. Kdy také jindy?

4 3
možnosti
DR

Pokud vím tak se jednalo o pietní shromáždění, nikoli o shromáždění křiklounů k současnosti.

5 0
možnosti
Foto

To by mě zajímalo, podle čeho soudíte, že Babiš je schopný politik. :-/

3 4
možnosti
JB

J26i29r37i 78B13o23r

25. 8. 2018 9:35

Řekl bych že je to O.K. vy jste to viděl tak,jiný to viděl jinak.Tak je to správné.Tak to má být.

2 0
možnosti
Foto

Při oslavách tohoto typu vždy převýší počet politruků na Václavském náměstí počet drogových dealerů a podle toho to tam taky vypadá. Křik, zloba, urážky a nadávky. Dobře že je již po všem, a na náměstí jsou zase jen feťáci a dealeři, ti jsou slušnější R^

6 7
možnosti
Foto

slavil jste možná vy, ostatní si to připomínali

5 2
možnosti
JL

Tak to je moc pěkné, jak turisti usoudili, že Franz Kafka má nějaké výročí - třeba úmrtí na TBC. To mě pobavilo. Včera mě napadla myšlenka k tomu shonu kolem 21.srpnu 68: 1 člověk se upálil (následovali pak ještě 2), 200 000 opustilo zemi to ale asi až po odstoupení Dubčeka) a 3) asi 14 000 000 pokačovalo v normální existenci. A kolem toho teď je povyk. .... PS: Co se týče zkreslování obrazu dějin - k velkým incidentům s okupačními vojsky došlo, pokud vím jen v Praze (Václavské a Vinohradská) a v Liberci (zbourání průčelí domu tankem). Na fotkách k 21.srpnu vidíme hořící tanky, oblaka kouře. Ale jinak celá země byla víceméně v klidu. Kouř na Vinohradské brzy zmizel, tanky byly odtaženy, mrtví odvezeni do márnic. A nastal klid. Teď už se dostávám trochu do ironie - ale obraz dějin byl spíše takový: nic zvláštního se nestalo. Jen v duši národa to byl průšvih-to jsem cítil i jako mladý kluk. byla potracena naděje.

6 2
možnosti
LB

Rozhodně nemohu souhlasit s tím, že celá země byla více méně v klidu. Nebyla! Třeba v Liberci a na spoustě dalších míst, jako na vojenských letištích, kde znemožnili okupantům, aby u nich mohla přistávat letadla, nebo u útvarů, kam Rusáky odmítli vpustit.

U nás byly celé týdny ulice plné ruských tanků s hlavněmi namířenými přímo do oken obytných domů, na autentických fotkách z té doby to vypadá jako snímky z války. Když mi dáte kontakt, můžu vám tyto fotky poslat.

Kdyby společnost nebyla masírovaná příkazy, aby zachovala pasivní rezistenci, také by to tu vypadalo jinak, a třeba bychom v té pasivní rezistenci nesetrvali dlouhých jedenadvacet let.

5 1
možnosti
VS

Co si asi mysleli pozůstalý těch sedmnácti lidí, jejíž pamětní desku tam odhalovali, že tam mluví bývalí členové KSČ, kteří vstupem do KSČ dodatečně souhlasili s okupací a tím pádem jejich smrtí. A ke všemu vládnou za pomocí komunistů.Rv

5 2
možnosti
JL

Dočetl jsem se, že maminka Jana Palacha vstoupila do KSĆ, aby se dostal na školu. A takový byl ten skrytý příběh Československa. Lidi prostě chtěli tak nějak přežívat. I moje matka vstoupila do KSĆ někdy v 80.letech, prý aby se bratr dostal na vysokou školu. Jiný motiv nemohla mít, byla to obyčejná kuchařka a neměla z toho nic, jen platila příspěvky, v listopadu 89 vystoupila.

2 0
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi, pane Horáku. Já si srpnovou okupaci pamatuji a zírala jsem, co se dělo letos v srpnu 2018.Sama na ten vi. srpen 69, na ten rok hanby a ponížení vzpomenu každoročně, a udivuje mě že v minulých si málokdo vzpomněl, a letos takový humbuk. A hlavně křičí ti občané, co si na to v minulosti málem ani nevzpomněli. Nemám ráda kampaně - a to ani u příležitost různých jubilei výročí, tí, a to ani v osobním životě. Láska a úcta k člověku se má projevovat každodenně, nejen při nějakém kulatém výročí. A tak to má být i výročí politických.. Jiné národy v takové dny aspoň vyvěšují státní vlajky, naše hurá "vlastence" a to ani nenapadne, maximálně s ní mávají na hřišti, anebo si ji namalují na obličej. Jo a to , co se dělo u Rozhlasu při pietě za občany, kteří tma 21. srpna 1968 zahynuli, bylo odporné. zemřeli u budovy rozhlasu 21. srpna 1968, bylo odporné. Babiše,ani jeho ANO jsem nevolila, ale jejich útok na něj tam vůbec nepatřil. Navrhuji, aby se příští oslavy různých státních výročí neodehrávaly na ulicích, ale uvnitř nějaké budovy, protože se někteří naši občané vůbec nedovedou chovat. Ať si takoví lidé demonstrují jinde a neobtěžují v místech , kde se to nehodí.

3 9
možnosti
Foto

Opr.: Sama si na ten 21. srpen 1968 pamatuji... atd. Ď.

1 0
možnosti
SN

:-).....Velmi dobře napsáno ! R^R^R^

4 3
možnosti
DR

Řekl bych dokonce výborně pane Stando. Nestranně, s chladnou hlavou a bez emocí. To tu dokáže málokdo. R^

5 2
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 985x
Jsem novinář, který občas cítí potřebu vyjádřit své myšlenky v trochu "fejetonové" formě, pro niž - jak se zdá - není v dnešním tisku místo. A trocha humoru také neuškodí, rozhodně však nechci být vtipný za každou cenu.

Seznam rubrik