Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

pablo_II

6. 1. 2012 9:54
A co tím chtěl autor říct?

NECHÁPU.  Četl jsem to dvakrát, abych si byl jistý, že mi neunikla pointa, ale ona tam jaksi žádná není. Buď mám od firmy služební auto, které mámjako benefit a mohu ho používat i k soukromým účelům, pak nikdo nebude řešit, jestli s ním jezdím na nákupy a vzvedávat děti do školky a nebo nafasuju před služebkou auto, a po služebce ho vrátím, pak ale zas nechápu, kdy bych jezdil na ty nákupy, když mezi nafasováním a vrácením vozidla pracuji. Nějak mi uniká podstata. A jen tak mimochodem. Opravdu si myslíte, že je tak špatné, když zaměstanaec vykonávající pracovní povinosti zvýší svou flexibilitu a tím i pracovní výkon (sníží pracovní prostoj) tím, že si zajede jeden kilometr, vyzvedne děti ze školy hodí je domů a dál pokrčuje v práci oproti stavu, kdy dojede do firmy, pípne si odchod, přesedne do soukromého vozu. dojede vyzvednout ty děti a vrátí se, pípne si opět příchod, sedne do služebního a pokračuje v práci? Ono spokojený zaměstanec je výkonnější než buzerovaný za blbosti.

1 0
možnosti
MZH

Martin z HK

6. 1. 2012 10:00
Re: A co tím chtěl autor říct?

Podle mě chtěl autor poukázat na to, že když soukromé společnosti našly možnost zásadních úspor ve vedení autoparku, proč to nemohou dělat i státní instituce, když je potřeba dnes tak šetřit. Musím s ním souhlasit.

0 0
možnosti
MZH

Martin z HK

6. 1. 2012 9:50
Člověče neblázněte

monitoring aut ve státním sektoru? Ještě by se přišlo na to, že využívají pracovní dobu tak maximálně na 50% (tu druhou půlku stráví u internetu) a polovina by jich dostala výpověď a co potom. Nakonec by chudáci museli nedejbože do soukromého sektoru ;-D

0 0
možnosti

CART09

6. 1. 2012 9:49
Služební auta

Vidíte, a přitom místo nákladných kontrolních systémů stačí dát možnost soukromého použití v rámci ČR jako benefit, a zaměstnanec si chrochtá blahem jako by dostal přidáno x tisíc... Ano, zvýší to náklady, ale přidaná hodnota spokojeného zaměstnance je mnohem vyšší...

0 0
možnosti
P

pablo_II

6. 1. 2012 9:59
Re: Služební auta

A proč proboha jen v rámci čr? To jako že si kvůli jedné nebo dvěma zahraničním dovoleným má zaměstanec koupit vlastní auto? Nebo, že na cestu  za příbuznými na slovensko nebo na výlet na vánoční trhy do Vídně si má vzít auto z půjčovny? Neblázněte. Ty dvě dovči po 2000 km životnost auta nijak významě neovlivní a firma má spokojeného zaměstnance. U nás ve firmě je běžné, že se těmito auty jezdí běžně na za hrniční dovolené a co vím tak je to tak i jinde.

1 0
možnosti
M

Míra4.1

6. 1. 2012 9:24
Šlápli vám na kuří oko,

závidíte?? Zkuste se napřed někde poptat, jak jsou nastavena pravidla pro používání služebních aut na výkonné úrovni státního sektoru a pak nebudete blouznit o megaúsporách!

1 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1157x
Jsem manžel, táta, podnikatel a člověk, který má oči otevřené.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky