Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K81a47r60e96l 95R48a93d48a

4. 7. 2013 2:37

To je známý dvojí metr. Když řemeslník udělá fušku bez faktůry, je to zločinec. Když si velká firma papírově zřídí sídlo v daňovém ráji,  je to OK. Na placení daní jsou chudí. Bohatí mají příliš starostí se správou majetku. Ti nemají na placení daní čas ani náladu.

0 0
možnosti
JR

J11a97n 77R11á37ž

3. 7. 2013 15:14

Daňová"pekla" mají protiklad v daňových "rájích". Dokud budou vlády nařizovat vysoké daně, musí dobrý hospodář hledat cesty jal své daňové povinnosti optimalizovat. Co je na tom k divení?

0 0
možnosti
LB

Ked majú bohaté firmy -a často ich zisk pochádza zo špekulacií a nie zrovna fér činností - legálnu možnosť vyhýbať sa daniam, mal by takú možnosť mať aj občan s obyčajným platom.!!

0 0
možnosti
JP

a mohu se zeptat, co ze je na tech spekulacich "nefer" ? ja jenom abych vedel, ceho ze se to jako mrzky spekulant vlastne dopoustim ... ;-)

0 0
možnosti
PK

Shnilé na tom je, že např. Kajmanské ostrovy jsou zámořské území Velké Británie a ta ten daňový šlendrián "trpěla a dosud trpí". Teprve teď, po desetiletích, když Cameronovi  teče do bot, tak chce zakročit. A abych byl korektní, chce snížit i nejvyšší britskou sazbu z 50 na 45%. Úspěch USA byl dost založen na principu - u nás šikovní mohou vydělat velké peníze, daleko víc než jinde, ale za to si  z toho obrovského příjmu vezme strýček SAM na federální a lokální úrovni takových 30-40%. Udržování a rozvoj státu něco stojí. Něco vymyslet a vydělat je ale daleko těžší než spekulace jak daně minimalizovat.

0 0
možnosti
MK

Zajímalo by mě za jaký trestný čin chcete firmy trestat. Pokud firma působí ve více zemích současně, je samozřejmé, že registrována může být jen v jedné z nich. Pokud dodržuje zákony zemí, ve kterých působí, je všechno v pořádku. Tyto země by měly být takové firmě vděčné za to, že zaměstnává jejich občany a ne jí trestat. A když od nich chcete vybírat daně u nás, pak nezbývá než je motivovat snížením procentní sazby daně a ne jejím neustálým zvyšováním.

1 0
možnosti
JP

neni studou byt danovym rajem ... ostudou je byt danovym peklem.

3 0
možnosti
MB

M50i36l50o63š 62B94é42m

3. 7. 2013 10:25

Díky bohu za každou korunu, která zůstane v rukou toho kdo jí vydělal a nepadne v osudí nějakého neefektivního dotačně-korupčního přerozdělovacího molochu.

4 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1157x
Jsem manžel, táta, podnikatel a člověk, který má oči otevřené.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky