Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pepeska

5. 3. 2012 13:56
tyden neklidu

ja jsem si myslela,ze jde primarne o akademickou obec a zmeny,ktere se jim nelibily,ne?Skolne taky,ale nebylo na prvnim miste,ne?Nebo ano?

1 0
možnosti

košťálka

5. 3. 2012 14:01
Re: tyden neklidu

ne, nebylo na prvním místě, to jen ti, co jsou proti studentům co demonstrují vyzdvihují právě proto...klid, normální člověk ví, o co šlo

2 0
možnosti

Viktor N.

5. 3. 2012 13:09
v programech toho bylo víc

ODS: „Nebudeme zvyšovat daně“, „Nebudeme zvyšovat zadlužení měst a obcí“

„…Už každý student prvního ročníku Vysoké školy ekonomické ví, že zvýšení daní v době hospodářské krize podnikání spíše utlumí, přičemž se zvýšeným výběrem daní prostřednictvím zvýšení daní vůbec nelze počítat… …to poslední, co potřebuje česká ekonomika, je začít růst dusit vyššími daněmi…Vedomě, vědomě říkáme, že nechceme zvyšovat děně!“

 

TOP09: „Jsme proti zvyšování daní víc, než si myslíte!“, „Jsme proti zvyšování zadlužení víc, než si myslíte!“

„V době krize pokládáme zvyšování daní za škodlivé pro ekonomiku…“

2 0
možnosti

Glock Mark XXI

5. 3. 2012 13:21
Re: v programech toho bylo víc

Již od dob biblických je známo, že po 7 letech tučných je rok neúrody. A že se má šetřit v časech hojných, aby při neúrodě lidé nezdochli hlady (John Maynard Keynes pro jenom převedl do moderní řeči). Že se toho české vlády od začátku milénia nedržely? Teď máme tu biblickou neúrodu, ale jsme téměř bez zásob = takže se plundruje. Špatná varianta mezi ještě horšími variantami.

.

Student VŠE by začal mlít něco o hospodářských cyklech, ale já se snažil o jednodušší formu.

0 0
možnosti

petrph

5. 3. 2012 13:07
a proč by neprotestovali, když strany své sliby nesplnily?

ODS : "..„otevřeme diskusi o rozsahu a podobě finanční spoluúčasti studentů na vysokoškolském studiu…".. Byla a je vedena tato diskuze? Nebyla - koalice si sama odhlasovala své vlastní řešení.

TOP09 :  "“vláda navrhne efektivní systém stipendií.. " Kde jsou prosím ta zaváděná stipendia?

Věci Veřejné : . Absolvent ho bude platit zpětně, pokud bude po absolvování VŠ pobírat vyšší plat než je průměrná mzda…“... to přece taky není pravda , v současném návrhu je " dvojnásobek minimální mzdy"...a to je poněkud méně..

3 0
možnosti

Sidonie_11

5. 3. 2012 15:02
Re: a proč by neprotestovali, když strany své sliby nesplnily?

R^

0 0
možnosti

jiku

5. 3. 2012 12:34
a opravdu byl ten týden neklidu kvůli školnému ?

primárně kvůli školnému? studenti čtou blbě programy stran a vy požadavky studentů; jinak jsem pro 100% školné, ne pro symbolické či dokonce jen zápisné...

0 0
možnosti

Halfunx

5. 3. 2012 13:19
Re: a opravdu byl ten týden neklidu kvůli školnému ?

Přímé a adresné financování je rozhodně lepší než jiný tok peněz na stejný účel. Má to ale mouchu, ti co to platí nebudou platit stejně ale o to školné víc. Proč má být někdo potrestán za to, že má v hlavě víc než jiný? Proč ta snaha zahnat všechny (až na vyvolené) do průměru? Co je to za plán vytvořit početnou nevzdělanou masu s průměrnými a nižšími příjmy? Proč ta nadměrná snaha celé to řídit a ovládat? Proč ta snaha už od 5. třídy ZŠ selektovat a přesvědčit maximální počet o pouze dělnické budoucnosti bez vzdělání? Je to cílené nebo podvědomé? Vše směřuje k malé skupince vyvolených a zbytku bez možností a práv. (podobnost s minulými světlými dělnickými zítřky je čistě náhodná)

1 0
možnosti

pavsson

5. 3. 2012 12:27
Scénář

Díky za informace. Myslel jsem si, že to měly všechny tři strany, ale nebyl jsem si jist. Myslím, že by vláda neměla od školného ustoupit. Zapracovat připomínky akademické obce k tématům akademických svobod, ale školné nechat. Pokud se obává, že na to doplatí v příštích volbách, tak strach mít nemusí. Volby totiž prohraje tak jako tak, takže bez obav může prosazovat svůj program, sílu ve sněmovně na to má. Čeká nás slovenský scénář, kdy Dzurinda před lety udělal reformy, aby ho v dalších volbách převálcoval Fico, který všechny zásadní reformy potom zachoval.

0 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1629x
Pedagog na České zemědělské univerzitě, vědec a politik Strany Práv Občanů ZEMANOVCI.

Seznam rubrik