Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Brkleš

2. 2. 2012 10:06
Nejen VV

Pane titulovaný,

jak račte číst, tak nejen Věci Veřejné souhlasí s kroky min. Dobeše. Vám zřejmě nevadí, že úroveň školství od základních škol, přes střední a hlavně vysoké neustále klesá? Samozřejmě, že musí, když za 20 let je počet "vysokoškoláků" 4x vyšší, to jinak ani nejde. Poslechněte si dnešní Jak to vidí s doc. Pafkem, co on soudí o vysokém školství a reformách, vč. školného. Vám nevadí zřejmě jako jemu, že titul Bc. si lze vysedět při dálkovém studiu za 3 měsíce???? a Mgr. za dvojnásobek? Mě a jemu ano. Kde je jádro pudla u Plzeňských práv??

Na druhou stranu k tomuto rozšiřování počtu "vysokoškoláků" přispívá i sám stát. Nevidím jediný důvod, aby úředníkům na magistrátech, Úřadech práce ap. bylo předepisováno tzv. vysokoškolské vzdělání. Proč??? To budou lépe s titulem Bc. klapat do PC a zakládat formuláře?

Můj spolužák z kruhu je již poněkolikáté rektorem na universitě.  Jeho ůvody proti reformě, které jsem si vyslechl v rádiu mě utvrdily v tom, že reforma je  velice nutná.

1 0
možnosti

black_jack se srazil s cenzorem

2. 2. 2012 10:14
Re: Nejen VV

kde si jde vysedet titul bc dalkove za tri mesice? ze bych do toho sel....

ted me ceka titul bc za 5 let dalkoveho studia....

0 0
možnosti

Jahnn

1. 2. 2012 19:11
To je tak hloupý článek, až mě mrazí

Řekl bych, že kdo umí psát, číst a myslet, musí dojít nutně k závěru, že Dobeš je ministr, který na rozdíl od jiných dělá konečně smysluplnou činnost. Ale mýlím se. Například p. Honig evidentně umí psát a číst, zřejmě i myslet, ale Dobeš mu činí asi stejné potěšení jako ty vosiny v řiti. Ale Honig není důležitý.

K věci: Dobeš je člověk, který po dlouhé době dělá z titulu ministra školství cílenou činnost pro zvýšení úrovně vzdělanosti žáků a studentů těch vzdělávacích zařízení, které spadají do gesce MŠ. To dosud fakt nebylo. Dokonce je jasné, že i šetří veřejné peníze.

A pokud novináři, ti hlídací psové demokracie budou pracovat jak mají a budou hlídat zbytečné výdaje, tak si ten Dobeš dá pozor i nato, aby nedával vysoké (nadměrné) peníze svým podřízeným, najmě různým superkočkám s pěknými a vyšpulenými prdélkamy(i).

Dle mýho názoru je zrovna Dobeš typem vysokého státního úředníka, kterého si představuji na vysoké a rozhodující funkci.

1 0
možnosti

kuča

1. 2. 2012 19:29
Re: To je tak hloupý článek, až mě mrazí

:-).....na to jste přišel sám, nebo Vám to někdo nadiktoval a zaplatil? RvRvRv

6 0
možnosti

adua

1. 2. 2012 18:25
souhlas

R^

0 0
možnosti

Hell2

1. 2. 2012 18:16
A ještě něco

Osobně fandím panu ministrovi i v oné reformě vysokého školství, kterou Vy pokládáte za zbytečnou. Já ne. Copak necítíte, jak kvalita uchazečů i absolventů klesá? Opravdu má platit, "Co Čech, to vysokoškolák"? Jistě víte, že předpoklady k tak náročnému studiu nemá 65% populace. Ale tolik 18-tiletých dnes na vysoké školy odchází a alespoň si několik let na vysokoškoláky hraje. Mnozí z nich stihnou začínat i několikrát pokaždé na jiné škole, kde vydrží než dojdou kredity.  Kdybychom to neplatili my všichni z našich daní, bylo by to snad i úsměvné, takto je to k pláči. Kdyby si ty děti to studium musely platit, rodiče by rychle zvážili jejich skutečné předpoklady a zamezili by plýtvání.

0 0
možnosti

S55

1. 2. 2012 20:53
Re: A ještě něco

Jinými slovy tvrdíte, že školné zajistí, aby studovali jen kvalitní zájemci?

(A vy víte, že všichni na to školné budou mít?)

0 0
možnosti

Hell2

1. 2. 2012 18:07
Nevyčítejte ministrovi snahu po hospodárnosti.

Ministr Dobeš mi k srdci nepřirostl. S jeho příchodem nastal ve financování školství absolutní chaos a rozvrat, a to i v mzdové oblasti. Mnohé školy obdržely na hlavu uklízečky pomalu víc peněz, než na hlavu vysokoškolsky vzdělaného učitele a začínající učitelé berou pomalu víc než ti, od kterých se ještě musí učit. Ti, co z nějakých důvodů učí bez kvalifikace, pobírají víc než stejně starý učitel s kvalifikací. To jsou důsledky ministrových chaotických rozhodnutí. Ale to, že chce pan ministr šetřit, bych mu nevyčítal. Snad nikde v Evropě nefungují školy s 16 dětmi, o které tam pečuje skoro stejný počet zaměstnanců. A to nemluvím o topení, údržbě budovy, vybavení školy pomůckami apod. Je to hóóódně drahá legrace. Jinde mají školy jen ve větších městech a děti sváží školními autobusy. Je to levnější. Proč by to nešlo i u nás?

2 0
možnosti

ntarka

1. 2. 2012 19:05
Re: Nevyčítejte ministrovi snahu po hospodárnosti.

až na to, že soudruh ministr Josef Dobeš ve skutečnosti nešetří, ale rozhazuje a rozkrádá stamiliony veřejně a bez nejmenšího studu, bohužel se najdou takoví s prominutím "prosťáčci" jako vy, kteří mu to žerou, smutné

1 0
možnosti

Stará kára

1. 2. 2012 17:31
Ne, že bych Dobešovi fandil, ale:

1. Jak víte, že maturity byly předražené. Kolik měly stát a jak vypadá kalkulace vašeho tvrzení.

2. Víte vůbec, že zcela podstatná část peněz (těch předražených) byla utracena dávno před Dobešovým příchodem? Takže mu zřejmě vyčítáte, že už nechtěl matury jen "připravovat", ale konečně (od dob Buzkové - konečně) je realizoval.

0 0
možnosti

semelik

1. 2. 2012 19:57
jenom tak pro radost k maturitám:

První vlna znamenala "vyškolení" hromady pedagogů tak, aby byli schopní státní maturity hodnotit. Docela bych Vám přál si to zkusit - ten tým, co to připravil bych nenechal školit ani T602 blahé paměti.

No a pak se kolem toho váhalo tak dlouho, až všem těm kantorům oprávnění hodnotitele maturity propadlo a školení muselo začít celé od začátku. Ještě Vám to připadá jako účelně vynaložené peníze nebo spíš jako dotace té nejmenované firmy, která to "školení" zajišťovala?

S bodem dvě souhlasím, máte pravdu. To ale nic nemění na to, že šlo o peníze vyhozené oknem.

0 0
možnosti

sualk

1. 2. 2012 13:18
Rozhodně nikoho neobhajuji, ale

ruku na srdce Vy si opravdu vážně myslíte, že byste vyřešil všechna úskalí dnešní přebujelé byokracie, která dostává dnes zelenou v celé EU? Víte ono něco financovat nedobrovolnou solidaritou nejen ve vzdělávacím procesu, ale i v ostatních sférách lidské činnosti nelze spravedlivě řídit. On není zeman jako Zeman.;-)

0 0
možnosti

aquincum

1. 2. 2012 12:07
Ten druhý, kdo panu ministru ještě věří je přece V.K.

Označil ho za nejlepšího ministra a V.K:ml. mu dělal poradce. Ti přece musí o kvalitách pana ministra vědět, že?

Ale máte pravdu, jen nevím, co pan Dobeš na ostatní ví (ABL!!!), že ho dosud z této pozice nevyhodili pro neschopnost.

6 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1629x
Pedagog na České zemědělské univerzitě, vědec a politik Strany Práv Občanů ZEMANOVCI.

Seznam rubrik