Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EJ

prbab

19. 6. 2012 20:51
Jo, začlenění

Chtěla bych trochu oponovat, mám na to i s věkem trochu nárok. Co je mně v práci platná Mgr.s červeným diplomem

ze státní školy, když zná jen poučky a nedovede naučené převést do praxe. Raději se přikloním k člověku ze soukromé

školy, je pravda že toho tolik nezná, ale práce mu odsýpá od ruky. Teorii se doučí za pochodu při práci.

Odpadne spousta omáčky, kterou stejně by nikdy v praxi nepoužil :-)

0 0
možnosti
SRT

sucipej roznec treti

19. 6. 2012 20:54
Re: Jo, začlenění

A nebude lepsi dat do pozadavku na uchazece stredni skolu?

0 0
možnosti
SRT

sucipej roznec treti

19. 6. 2012 20:46
Prijde mi to docela vtipne

zejmena v souvislosti s tim, ze mezi studenty je hnojarna "nejlehci skola zadarmo".

2 0
možnosti
E

exotopedik

19. 6. 2012 20:30
nebrat

Jen mám obavu, že takový necharizmatický, nudný politik jako vy, opravdu neprospívá ke zvolení pana Zemana prezidentem. Obávám se, že opravdu ne.

Možná se mýlím, jen si myslím, že jste takový parazit, který se snaží parazitovat na dobrém jménu, pana Miloše Zemana. Něco jako pan Dientsbier mladší. Snad i jako Vandas, který se vezl na neskutečném populismu Sládka a taky parazituje. Sorry.

Jo, v tuto chvíli, já pravicový volič, preferuji pana Zemana prezidentem Jen ti paraziti mu škodí.

0 0
možnosti

publicenemy

19. 6. 2012 20:18
Problém vězí v tom,...

...že rozhoduje to, co je na papíře, nikoliv skutečné schopnosti. Proto jsou nechvalně známé soukromé VŠ (hlavně v Praze) plné dívek (nic proti, ale podle mé zkušenosti jsou právě ženy nejčastějšími studenty UJAKu, Metropolitní uni a dalších pochybných škol), politiků a dětí rodičů, kterým nevadí vysázet za 3 roky studia stovky tisíc. Po konci studia zmínka o úspěšném studiu prostě v CV vypadá lépe, než "jen" maturita ze střední školy (co naplat, že většina těchto absolventů měla problémy už na střední).

Tento problém ale není jen ve vysokém množství soukromých VŠ, ale především středních škol, díky čemuž má maturitu dnes prakticky každý. Přitom řešení je celkem nasnadě, stačilo pořádně připravit projekt státních maturit, kde by se ukázalo, které střední školy nestačí, ty pak zavřít, ušetřené peníze rozdělit mezi učiliště a školy, které se osvědčily. Tím pádem by se "trh" se soukromými VŠ smrskl a kvalita vysokého učení by logicky vzrostla.

0 0
možnosti
1

111

19. 6. 2012 20:15
Kvalita

Máte pravdu, bohužel, diskutér rovněž. Jak z toho ven - vtlouci lidem i úřadům do hlavy, že nemá jít o titul a množství jeho nositelů v populaci,ale o vzdělání - maturitu ztížit a vrátit jí smysl a váhu - pro gymnazisty povinná latina a matematika, pro odborné školy důraz na odborné předměty, maturita gymnaziální by byla maturitou plnohodnotnou, jakousi úrovní A. Místo vyučených s maturitou vychovat primárně zdatné, zručné řemeslníky, s možností si vzdělání, mají-li na to , doplnit. A především -  zvýšit nároky na ZŠ, ve jménu integrace a hezkých čísel pro inspekci, dnes se namnoze známkuje pouze do trojky, i když by leckde snad ani šestka nestačila, a  není patrně již třídy, v níž by nebyl nějaký ten dys... se speciálnímí nároky, příp. žák s individ. vzdělávacím plánem - který by ještě před nemnoha lety byl aspirantem zvláštní školy, či minimálně vyrovnávací třídy.

0 0
možnosti
C

Chytry.Levicak

19. 6. 2012 20:00
no v dnešní době člověk

potřebuje spíše výuční list(ovšem v žádaném řemesle a musí jej dobře umět)

0 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1629x
Pedagog na České zemědělské univerzitě, vědec a politik Strany Práv Občanů ZEMANOVCI.

Seznam rubrik