13.2. proběhla demonstrace - z MŠMT zase nikdo

V pondělí 13.2. proběhla před budovou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy demonstrace proti politice ministra Josefa Dobeše,

Cílem protestní akce bylo nejen upozornit na politiku MŠMT, která systém vzdělávání poškozuje, ale i na chování a jednání osoby samotného ministra školství. Stejně jako v ostatních případech se ministr nejen nedostavil, ale nevystoupil ani žádný jím pověřený zaměstnanec ministerstva. Svědčí to nejen o lhostejnosti k jinému názoru, ale svým způsobem i o pohrdání, se kterým se v současné době běžně setkávají představitelé vysokých škol. S ministrem Dobešem selhává jakákoliv diskuse, hledání společného konsensu, dokonce i návrhy jím přednesené se mění ze dne na den.

Nutno podotknout, že ministr Dobeš se v podstatě svými „reformami“ snaží pouze plnit programové prohlášení vlády, která vzešla z výsledku voleb. Dění však naprosto nezvládá a i jednotlivé kroky představují neodborné zásahy, které mohou mít dlouhodobě negativní dopad na školství, ale přinesou i existenční problémy mladé generace a nezaměstnanost v regionech.

Politika pana Dobeše je ukázkovým příkladem toho, že pro výkon funkcí není nutným kritériem odbornost, ale stranická příslušnost a pozice, kterou v ní vykonává.

Ing. Vladimír Hönig, Ph.D.

Autor: Vladimír Hönig | pondělí 20.2.2012 12:04 | karma článku: 10,86 | přečteno: 635x