Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

chechtin

14. 5. 2008 12:55
Motorkář

No podle prvních bodů to napsal motorkář. OK, ať jezdí na motorce, ať dodržují předpisy jako ostatní v autech (i když ti je nedodržují také). Ale auto po silnici první třídy se většinou 200 neřítí. A když jsme u té slušnosti, tak těm xindlům, co odstraní tlumič výfuku u svého stroje a dělají takové naschvály řidičům aut, že dojedou na úroveň zadních dveří do mrtvého úhlu a pak silně přidají plyn, tak takové bych střílel na místě. Takže neslušnost je od řidičů aut i opačně. Je to o lidech a ne o tom, co řídím.

0 0
možnosti
H

halohalo

14. 5. 2008 8:49
Nemají zkušenost se slabšími stroji.

Hned začínají s raketami a musí si nutně rozbít hubu. Blbce není škoda. :-(

0 0
možnosti
DU

Abdullah 31

14. 5. 2008 15:17
Re: Nemají zkušenost se slabšími stroji.

To je bohužel pravda, člověk ve věku 21 let se k silný motorce dostane dnes už poměrně snadno (ceny stále klesají), a pak to taky podle toho vypadá. Kdybych se k podobnému stroji dostal v tomto věku já, asi bych tu už nepsal, protže vím, jaký jsem byl v tom věku tele. Naštěstí dneska už se na svět dívám jinak.

0 0
možnosti
PCQ

pee choose quintana

12. 5. 2008 21:55
hooodne jednostrany clanek

takze vsichni motorkari jsou vlastne andilci a vsichni ostatni ucastnici dopravy (vcetne maminek s kocarky) jsou vlastne neschopni jedinci? tohle jste nam chtel pane motorkari rict? priste klidek a zjistete jsi, skutecne statistiky nehod motorkaru nez neco placnete. Nerikam, ze vsichni jezdi jako prasata, ale kdyz vidim obcas co provadeji - klickovani v kolone, jizda v protismeru, nerespektovani rychlosti, Buchlov ani nerikam, ted o vikendu jizda harlejaku nekolik desitek kilometru po cele siri cesty aniz by pustili nekoho pred sebe - tak mam nekdy chut jim prave udelat tu povestnou mysku. Ridici aut nejsou ale o nic lepsi, takze bych ocekaval, ze budete alespon trochu korektni a racionalni. Takhle to jsou emocionalni vylevy bez hlubsiho pochopeni.

0 0
možnosti
LW

Medussa

12. 5. 2008 21:44
ještě jeden postřeh

Nechápu nesnášenlivost až "nenávist" chlapů vůči motorkářům. Možná jsem vyrůstala v jiném světě než vy - v každém případě snem každého kluka (i mého bráchy) bylo mít motorku. Prostě normální klukovský sen. Kdo měl Simpsona byl borec, kdo měl MZ - byl king. Všichni chtěli jezdit. Všichni chtěli, aby jim rodiče motorku koupili nebo "se to nějak udělalo".

Tak proč teď ta netolerance? Proč teď to osočování? Proč teď to "kastování"? Proč najednou není problém někoho tlačit na svodidla? Vždyť stačilo, aby zrovna vaši rodiče motorku v 16-ti koupili a byli jste na té druhé straně.

Že by závist, že někomu se splnil sen a zůstal tak trochu tím klukem?

Často přemýšlím, jestli všem těm, co motorkářům neuhnou, najednou jim z vedlejší, tlačí se na ně apod. dochází, že toho člověka mohou zabít. Je to fakt tak snadné? A nenávist tak velká? Fakt všichni,co řídíme auta, jezdíme tak mistrovsky??? NE - máme štěstí - čtyři kola jsou prostě stabilnější a k tělu a hlavě je přeci jen také o něco dál.

0 0
možnosti
DU

Abdullah 31

14. 5. 2008 15:16
Re: ještě jeden postřeh

Perfektní, děkuji. Mluvíte mi z duše. Opravdu je velmi snadné člověka na motorce autem zabít. Proto ani já nechápu, proč spoustu lidí v autech tak hrozně dráždí, když je v koloně na semaforu předjede motorka. Vždyť je přece nijak neomezuje ani nezdržuje, ne? Já na motorce jezdím poměrně dost, ale do měst raději ne. Jízda přes Prahu je pro mě vždycky přesně ten horor, jaký je popsaný v článku. Lidi v autech ve mně prostě okamžitě na první pohled vidí toho dobytka na motorce, co určitě všude jezdí jako prase a nedodržuje žádný předpisy, tak na svodidla s ním, ještě by mě snad mohl někde předjet...

A taky je zajímavé, že se mě na silnici ještě nikdy nepokoušel vyprovokovat k nějakému "závodu" někdo na motorce, ale zbohatlíci v A8, Z3, SLK, Jaguárech a dalších to dělají se železnou pravidelností. Naposledy jsem se na křižovatce dostal do hledáčku kohosi právě v SLK, a ten mě pak za městem na silnici na plné čáře předjížděl minimálně 180. A já jsem pak ten zlej "motorkář"?

0 0
možnosti
LW

Medussa

12. 5. 2008 21:30
rychlá jízda ve vesnici????

Bydlím ve vesnici. Jezdí tu auta, motorky, kola... O rychlosti kol není třeba hovořit. Motorkáři (počínaje skútrem, přes "malé motorky", crossy a fandura až po "litrové silnice") jedou buď skutečně 50km/h nebo něco málo přes - co je podstatné - když míjí cyklistu, děti, matku s kočárem (mne), babču se psem - zpomalí a jedou krokem. Řidiči aut - vypadá to, že ti co tu bydlí jezdí podobně jako motorkáři (já také), ti co projíždějí (a taktéž všichni "borci" z pick-upů a dodávek) NE VÝJIMEČNĚ projíždějí jako "čuňata" - bez respektu a ohledu ke komukoliv. Nemám v ruce radar, takže bych lhala kdybych se tu dušovala, že jedou nějakou konkrétní rychlostí, ale v každém případě - není to 50km/h a rozhodně je to výrazně bezohledněji než řiciči jednostopých strojů.

A TOHLE JE PROSTĚ FAKT.

0 0
možnosti
PP

Pjotr_Pjotrovic

12. 5. 2008 16:45
Bourající motorky

Podle mě bourají především silné silniční stroje. Je to psychikou. Prostě jsou mezi motorkáři lidé, kteří se neumí krotit. Kolik jste viděli nabouraných choperů nebo cestovních endur anebo cesťáků? Já moc ne.

Mašinu jsem měl. Sice žádné žihadlo (Yamaha Diversion 600 ccm), ale spíš než rychlá jízda mě bavilo to zrychlení a zaburácení koní pod nádrží. Ono na těch dvou kolech není žádný med jakékoli škobrtnutí ať z vlastní nebo cizí viny.

0 0
možnosti
DU

Abdullah 31

14. 5. 2008 15:23
Re: Bourající motorky

Podle statistik je nejvíc nehod v kubatuře do 50 ccm a potom nad 1000 ccm. První je jasný - na babetu bez helmy a klidně s pěti pivy v hlavě a pak, v případě pádu, je to rychlá cesta do věčných lovišť. No a ten druhý případ je taky jasný - když už to tak jede, tak proč to nevyzkoušet. Ale ono ubrzdit motorku třeba z 280 je děs, člověk brzdí jako magor, oči mu lezou z důlků a po ujetí příšerně dlouhý vzdálenosti je na tachometru pořád ještě 200. A navíc motorka při brzdění nemůže měnit směr (to ostatně nemůže ani při plynulé jízdě, v autě lze "wtrhnout volant", ale na motorce toho člověk moc díky gyroefektu kol nevymyslí).

P.S. to brzdění jsem nezkoušel na silnici, ale na polygonu, na silnici bych takhle rychle jel jen pokud by mi někdo unášel manželku nebo dceru.

0 0
možnosti
AK

ak1975

12. 5. 2008 15:46
máte recht

tady vyrůstají lidé,, kteří vživotě nesedeli na kole, na motorce a hned lezou do třílitrových dvoutunových aut. Pak se divíme že nemají odhad a hlavně soudnost s okolím

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

12. 5. 2008 14:22
Pochybuji

"Neříkám, že někteří kluci jezdí riskantně, že nedodržují rychlost, že nedělají blbosti. Ale není to o nic rozšířenější než mezi řidiči aut"

Jsem přesvědčen a při jízdě to vidím, že JE to rozšířenější a to mnohokrát.

0 0
možnosti
PP

pavelpu

12. 5. 2008 16:29
Re: Pochybuji

Myslím, že není. Jen je to víc vidět.

0 0
možnosti
AR

arnie_rimmer

12. 5. 2008 13:55
Eso Rimmer

dle info ve zpravodajství jel motorkář dvojnásobnou rychlostí než bylo v daném úseku povoleno ... mám dojem že nedávno u nás soud vynesl rozsudek s tím že řidič se může oprávněně spoléhat na to že ostatní řidiči dodržují předpisy, takže bych rozhodně netvrdil že viníkem je řidič auta

0 0
možnosti
DU

Abdullah 31

14. 5. 2008 15:30
Re: Eso Rimmer

Moje řeč, když je někde povoleno 90, tak přece nemůžu očekávat, že přes horizont vyskočí maniak na GSX-R rychlostí 230. A to platí i pro auta (i když tam by ta rychlost byla nižší).

0 0
možnosti
RP

radim36

12. 5. 2008 10:22
úzké cesty

S tím prostorem pro kolo a motorku to autor trefil. Problém je v tom, že kolo nebo nějaký pomalý skútr nemohou jet tak rychle, aby nebrzdila auta. Tak logicky je pro ně místo jen na kraji a auta jezdí kolem. Jenže já znám cesty, výpadovky z měst, kde když jede třeba osobák, tak ze strany plné čáry má prostor půl metru a ze strany příkopy má prostor metr. Jako na výpadovce z města tam jezdí ve špičce jedno auto za druhým. Jet tam třeba jen na kole a mít smůlu , být předjížděn třeba kamiónem s návěsem je doslova adrenalin. Když uhnu 30 cenťasů doprava, sjedu do metrové příkopy a když natáhnu levou ruku, můžu se toho náklaďáku dotknout.

0 0
možnosti
JD

Jarda Dingo

12. 5. 2008 12:57
Re: úzké cesty

To jsem tím myslel, nemají zkušenost z DRUHÉ STRANY. Jsou v bezpečí :-):-). To dává sílu a oprávnění

0 0
možnosti