Zneužívání dětí k politickým protestům

Fašisté zneužívali mládež a děti k prosazování svých politických cílů, vznikla organizace zvaná Hitlerjugend. Cílem této organizace bylo vychovat mládež, která by byla zcela oddána myšlenkám nacistického Německa. Komunisté založili Socialistický svaz mládeže a jeho Pionýrskou organizaci, měla usnadnit působení diktatury proletariátu na děti a šíření myšlenek marxismu - leninismu. 

Všichni jsme vždy hluboce odsuzovali, když jsme byli my, jako malé děti, zneužíváni k propagaci politických cílů rodné strany při různých celonárodních oslavách, ať už to byl například 1. máj - Svátek práce, nebo výročí Velké říjnové socialistické revoluce.

Tyhle doby jsme už nikdy nechtěli zažít a opakovat. Mysleli jsme si, že časy, kdy se děti zneužívají k propagaci totalitárních režimů, ať už to byl fašistický či komunistický, dávno pominuly.

Samotné používání takových praktik je vysoce nehumánním činem, odsouzeníhodným a těžko vědět, komu je k užitku obtěžovat malé děti politikou, zatahovat je do problémů světa dospělých, vymývat jim od útlého dětství mozky. Obracet se ve vypjatých politických chvílích k dětem a studentům, schovávat se za ně a své názory nechat prezentovat skrze ně!

Dnes u Právnické fakulty UK při oslavách 25. výročí 17. listopadu, podle očitých svědků, skupina několika dětí ve věku tak osmi let se svými rodiči vysloveně nadšeně vykřikovala, že "až přijde Miloš", budou házet dlažebníma kostkama a strašná legrace!

Jak to vypadalo na Václavském náměstí i jinde v Praze s agitací skrze děti, máte možnost vidět na fotce. Hesla, vytištěná jednotně na tiskárně, které děti drží v rukách hovoří za vše! Jak může malé dítě nést nenávistný blok s nápisem "Kamarád Putina - nepřítel národa" a rozumět tomu?

České přísloví "Ohýbej strom, dokud je mladý" zkrátka funguje velmi dobře. Jen nevím komu ku prospěchu! Že by totalitní diktatuře politiků nesmířených s politickou prohrou, meloucích z posledního a využívajících lidi, studenty a děti prostřednictvím mainstreemu k trapné propagandě?  

 

P.S. předem své případné oponenty v diskuzi upozorňuji, že nejsem ani zastánkyní a voličkou Miloše Zemana, ani rusofilka a vážím si odkazu 17. listopadu! 

Autor: Jiřina Holotová | pondělí 17.11.2014 21:20 | karma článku: 36,36 | přečteno: 2337x